پس از صدور مجوز افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت خودروهای داخلی، روند افزایش قیمتها در بازار خودرو شدت گرفته و بنابر اعلام رسانهها بهای برخی خودروهای میلیاردی شد.
وبسایت خبرآنلاین در همین رابطه نوشته است «قیمت دنا پلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۲۵ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید.»
این وبسایت خبری همچنین اعلام کرده که تارا اتوماتیک مدل نیز به یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان، تارا اتوماتیک به ۹۲۵ میلیون تومان رسید.
ابلاغیههای جدید قیمت در ۲۸ آبان منتشر شد که بر اساس آن بهای تولیدات ایران خودرو و سایپا تا بیش از ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
کارشناسان معتقدند در شش ماه آینده به واسطه افزایش سطح عمومی قیمت نهادههای تولید، مجددا دست به افزایش قیمت خواهند زد. به باور فعالان بازار این افزایش قیمت مقدمه افزایشهای آینده است و گرانی رسمی خودرو در همین نقطه به پایان نخواهد رسید.
در همین رابطه روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز در شماره ۲۷ آبان خود نوشته بود: «دبیر انجمن خودروسازان با ارسال نامهای به معاون اول رئیسجمهور، خواستار افزایش ۷۰ تا ۸۰ درصدی قیمت خودروهای داخلی شده است.»
«دنیای اقتصاد» با اتکا به این نامه نوشته بود که «خودروسازان افزایش قیمت ۳۰ درصدی را قبول ندارند و بهاصطلاح زیادهخواهی میکنند و به دنبال گرفتن مجوز سنگینتری هستند.»
تحلیلگران نشانههای افزایش مجدد بهای خودرو را نیز بالا رفتن هزینه مواد اولیه تولید اعلام میکنند. در همین رابطه نیز آخرین گزارش منتشره درباره هزینههای تولید خودرو در کشور نشان میدهد که میانگین نرخ نهادههای تولید در سال جاری نسبت به نیمه نخست سال گذشته ۳۸ درصد بالا رفته است.
آمارها نشان میدهد با مبدا قرار دادن نیمه نخست سال ۱۴۰۱، نرخ نهادههای تولید خودرو رشد ۸۶ درصدی را تجربه کرده است.
انحصاری بودن بازار خودرو و وضع عوارض ۱۰۰ درصدی برای واردات و ممنوعیت واردات باعث شده است تا خودروسازان حاشیه امن تولید و فروش با هر قیمت و کیفیت را داشته باشند.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۲۳ نوامبر ۲۰۲۴