حمله شدید اسرائیل به غزه همزمان با ازسرگیری مذاکرات آتش‌بس

خبرگزاری رویترز به نقل از پزشکان غزه نوشت که حملات مرگبار اسرائیل باعث کشته شدن دست‌کم ۳۲ فلسطینی در طول شب جمعه و همچنین روز شنبه شده است.

ارتش اسرائيل در واکنش به انتشار خبر حملات مرگبار به غزه گفت یک فلسطینی را که متهم به دست داشتن در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل بوده،‌ در یک خودرو در غزه هدف گرفته است.

خبرگزاری رویترز به نقل از پزشکان حاضر در غزه نوشت که ۹ نفر در اثر حمله هوایی اسرائیل به خودرویی در نزدیکی تجمع فلسطینی‌های دریافت‌کننده کمک در منطقه جنوبی خان‌یونس در کشته شدند.

ساکنان و یک منبع حماس نیز گفتند که خودروی هدف قرار گرفته شده در نزدیکی جمعیتی که آرد دریافت می‌کردند، از سوی کارکنان امنیتی که وظیفه نظارت بر ارسال کمک‌ها به غزه را بر عهده داشتند، استفاده می‌شد.

بر اساس بیانیه دفاع مدنی غزه و خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) در اوایل روز شنبه، از میان ۳۲ کشته، دست‌کم هفت نفر در حمله اسرائیل به خانه‌ای در مرکز شهر غزه کشته شدند.

سازمان دفاع غیرنظامی غزه همچنین گزارش داد که یکی از مامورانش در حملات به شمال غزه در جبالیه کشته شده و به این ترتیب تعداد کل کارکنان دفاع غیرنظامی کشته شده از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به ۸۸ نفر رسیده است.

تشدید حملات اسرائيل در حالی صورت می‌گیرد که انتظار می‌رود رهبران حماس روز شنبه برای گفتگوهای آتش‌بس با مقامات مصری، وارد قاهره شوند. چند روز پس از توافق اسرائیل و حزب‌الله برای آتش‌بس در لبنان این امید ایجاد شده است که اسرائیل و حماس نیز به درگیری‌ها پایان دهند و توافق آتش‌بس را امضا کنند.

دو مقام حماس اواخر روز جمعه به رویترز گفتند که مصر روز شنبه میزبان نمایندگان حماس در قاهره است تا درباره آتش‌بس گفتگو کند.

این اولین سفر از زمانی است که ایالات متحده در روزهای گذشته اعلام کرد تلاش‌ها را با همکاری قطر، مصر و ترکیه برای مذاکره درباره آتش‌بس در غزه احیا می‌کند. با این حال، برخی معتقدند که به دلیل اختلافات بین دو طرف، حصول آتش‌بس همچنان غیرقابل انتظار است.

حماس به دنبال توافقی برای پایان دادن به جنگ و آزادی گروگان‌های اسرائیلی و خارجی در غزه است. در مقابل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرده جنگ تنها زمانی پایان خواهد یافت که حماس ریشه‌کن شود.

آتش‌بس در درگیری موازی بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان پیش از طلوع صبح روز چهارشنبه اجرایی شد و خصومت‌هایی را که در ماه‌های اخیر به شدت تشدید شده بود، متوقف کرد. این توافق که از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اعلام شد، درگیری غزه را تحت‌الشعاع قرار داد و تاحدودی آرامش را در منطقه رقم زد.

بایدن از اسرائیل و حماس خواست که از فرصت برای آتش‌بس غزه استفاده کنند و تعهد خود را برای پیگیری یک قطعنامه دیپلماتیک تکرار کنند.

مقامات غزه می‌گویند که عملیات نظامی اسرائیل در غزه دست‌کم ۴۴ هزار و ۳۸۲ نفر را کشته و تقریبا تمام جمعیت غزه را آواره کرده است. بخش وسیعی از غزه نیز به ویرانه تبدیل شده است.

به گفته مقامات اسرائیلی، این درگیری ۱۳ ماه پیش زمانی آغاز شد که شبه‌نظامیان تحت رهبری حماس به جوامع جنوبی اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ گروگان را اسیر کردند.

ترامپ خواهان آزادی گروگان‌ها پیش از تحلیف است

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا در گفتگو با اکسیوس گفته است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا تمایل دارد تا پیش از این که در ۲۰ ژانویه قدرت را در دست بگیرد، شاهد حصول توافق آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی حماس باشد.

بر اساس گزارش اکسیوس، حصول توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها یکی از اولویت‌های اصلی دولت بایدن در دو ماه آخر ریاست‌جمهوری‌اش است. با این حال نبود راهبرد و روند مشخص در هفته‌های اخیر ممکن است این موضوع را به دولت ترامپ واگذار کند.

در این گزارش همچنین اشاره شده است مقامات اسرائیل بر این باورند که رویکرد دولت ترامپ به غزه، به‌ویژه درباره آنچه آنها دوران پساجنگ می‌خوانند با بایدن متفاوت خواهد بود.

با این حال گراهام، که دائما با ترامپ در تماس است و به او درباره سیاست خارجی و به خصوص خاورمیانه مشاوره می‌دهد، گفته است رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده خواهان آزادی هرچه زودتر گروگان‌ها و پایان جنگ غزه ترجیحا پیش از تحلیف است.

برگرفته ای از سایت ایندیپندنت فارسی، ۱ دسامبر ۲۰۲۴