آمریکا اورانیوم با غنای بالا را از ونزوئلا خارج کرد؛ ثبت ماهواره‌ای یک لکه بزرگ ۴۵ کیلومتر مربعی در اطراف جزیره خارک

ارتش اسرائیل: بیش از ۸۵ زیرساخت حزب‌الله در لبنان هدف قرار گرفت

ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهای این کشور در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۸۵ زیرساخت متعلق به گروه حزب‌الله را در چندین منطقه لبنان هدف قرار داده‌اند.

بر اساس این گزارش، این حملات از هوا و زمین انجام شده و «انبارهای تجهیزات جنگی، پرتابگرها، ساختمان‌های نظامی و مراکز مورد استفاده تروریست‌های حزب‌الله برای اجرای طرح‌های تهاجمی علیه نیروهای ارتش اسرائیل و شهروندان اسرائیلی را شامل شده است».

ارتش اسرائیل همچنین در منطقه بقاع، یک سایت زیرزمینی وابسته به حزب‌الله را که برای تولید تجهیزات جنگی مورد استفاده قرار می‌گرفت، هدف قرار داد. در جنوب لبنان نیز شماری از نیروهای حزب‌الله که در حال پیشبرد طرح‌های عملیاتی علیه نیروهای ارتش اسرائیل بودند، هدف قرار گرفتند.

طبق اعلام ارتش اسرائیل، حزب‌الله در همین بازه زمانی چندین راکت به سمت نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان شلیک کرد که در نزدیکی نیروها فرود آمد، اما تلفاتی در پی نداشت.

افزایش ۳۰ تا ۳۰۰ درصدی قیمت دارو؛ فشار جنگ بر بیماران خاص

روزنامه اعتماد گزارش داده قیمت برخی داروها در ایران پس از جنگ اخیر بین ۳۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته و بیماران خاص، به‌ویژه بیماران سرطانی، با فشار سنگینی روبه‌رو شده‌اند.

هادی احمدی، سخنگو و عضو هیئت‌مدیره انجمن داروسازان ایران، گفته آسیب جنگ به صنعت داروسازی «قابل ملاحظه» است و شرکت توفیق دارو، تولیدکننده مواد اولیه برخی داروهای بیمارستانی، به‌طور کامل تخریب شده و باید از نو ساخته شود.

اعتماد همچنین از قول یک بیمار سرطانی نوشته داروی «اکسجوا» که پیش از جنگ با حمایت بیمه کمتر از یک میلیون تومان تهیه می‌شد، اکنون با نرخ غیریارانه‌ای به ۳۰ میلیون تومان رسیده است.

در این گزارش، بیماران دیگری نیز از چند برابر شدن قیمت داروهای تیروئید، افسردگی و روماتیسم گفته‌اند. اعتماد نوشته فشار تحریم‌ها، کاهش منابع ارزی دولت، آسیب به مراکز تولید دارو و دشواری واردات، دسترسی به دارو را برای بسیاری از بیماران دشوارتر کرده است.

آمریکا اورانیوم با غنای بالا را از ونزوئلا خارج کرد

اداره ملی امنیت هسته‌ای آمریکا وابسته به وزارت انرژی این کشور اعلام کرد که ایالات متحده و شرکایش عملیات خارج‌سازی همه اورانیوم غنی‌شده باقی‌مانده از یک رآکتور تحقیقاتی قدیمی در ونزوئلا را به پایان رساندند.

براندون ویلیامز، مدیر اداره ملی امنیت هسته‌ای، در بیانیه‌ای که روز جمعه ۱۸ اردیبهشت منتشر شد، گفت: «خروج ایمن تمام اورانیوم غنی‌شده از ونزوئلا، نشانه‌ای دیگر به جهان درباره ونزوئلای بازسازی‌شده و احیاشده می‌فرستد. به لطف رهبری قاطع رئیس‌جمهور ترامپ، تیم‌های متعهد حاضر در محل کاری را که معمولاً سال‌ها طول می‌کشید، ظرف چند ماه به پایان رساندند.»

بر اساس اعلام اداره ملی امنیت هسته‌ای آمریکا، طرح سه‌مرحله‌ای رئیس‌جمهور و وزیر خارجه این کشور برای ونزوئلا، کنار گذاشتن این خطر هسته‌ای را تسریع کرد و نقطه عطف تاریخی دیگری را برای وزارت انرژی ایالات متحده رقم زد.

پس از سفر کریس رایت وزیر انرژی آمریکا به ونزوئلا در ماه فوریه، دفتر عدم اشاعه هسته‌ای دفاعیِ اداره ملی امنیت هسته‌ای ظرف چند هفته با کارکنان وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن و کاراکاس، در کنار کارشناسانی از بریتانیا، وزارت علوم و فناوری ونزوئلا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کرد تا مقدمات ارزیابی سایت را برای برنامه‌ریزی عملیات انتقال فراهم کند.

این موفقیت در حالی حاصل شده که رئیس جمهوری آمریکا بر لزوم به دست آوردن حدود ۴۵۰ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصد غنی‌شده جمهوری اسلامی و خروج آن از ایران «به هر طریق ممکن» تاکید دارد.

آقای ترامپ همچنین تاکید کرده است که جمهوری اسلامی نباید اورانیوم را غنی‌سازی کند.

این تحولات پس از آن صورت می‌گیرد که نیروهای آمریکایی در یک عملیات نظامی شبانه برق‌آسا، نیکلاس مادورو، دیکتاتور سابق ونزوئلا را دستگیر و به آمریکا منتقل کردند تا به اتهامات مختلف علیه او از جمله قاچاق مواد مخدر رسیدگی کنند.

راکتور آر وی-۱ ونزوئلا دهه‌ها در تحقیقات فیزیک و هسته‌ای به کار گرفته می‌شد، اما پس از پایان این فعالیتش در سال ۱۹۹۱، اورانیوم غنی‌شده آن که از آستانه حساس ۲۰ درصد بالاتر بود، به ماده‌ای مازاد تبدیل شده بود.

بلاتکلیفی ۲۳۰۰ دانش‌آموز با لغو مجوز مدارس ایرانی در امارات

سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش می‌گوید امارات سه روز پس از آغاز جنگ اخیر، مجوز مدارس ایرانی در این کشور را لغو کرده است؛ تصمیمی که حدود ۲۳۰۰ دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار داد.

به گفته محمد سلیمی، حدود ۱۳۰۰ نفر از این دانش‌آموزان با دریافت پرونده به مدارس داخل ایران بازگشته‌اند یا به مدارس بین‌المللی امارات منتقل شده‌اند. حدود هزار دانش‌آموز دیگر که امکان بازگشت نداشتند، تا پایان سال تحصیلی از طریق سرپرستی مدارس ایران در ترکیه، به‌صورت آنلاین پوشش داده شده‌اند.

مقام‌های آموزشی دبی نیز گفته‌اند این تصمیم در سطحی بالاتر و با ملاحظات سیاسی گرفته شده و امکان تجدیدنظر ندارد.

این تصمیم پس از حملات جمهوری اسلامی علیه امارات گرفته شد؛ دوره‌ای که همزمان با آن، ورود یا عبور اتباع ایرانی از امارات نیز محدود شد و رویترز گزارش داد دارندگان ویزای طلایی از این ممنوعیت مستثنی شده‌اند.

هزاران ملوان گرفتار در خلیج فارس با فشار روانی شدید روبه‌رو هستند

نهادهای امدادی و دریانوردی هشدار داده‌اند هزاران ملوانی که از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی در خلیج فارس گرفتار شده‌اند، با فشار روانی شدید روبه‌رو هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خدمه کشتی‌ها در محدوده تنگه هرمز و خلیج فارس هفته‌هاست در شرایطی کار و زندگی می‌کنند که با حملات پهپادی، عبور موشک‌ها، محاصره دریایی و توقف گسترده تردد کشتی‌ها همراه بوده است.

بنیاد خیریه دریانوردان می‌گوید حدود ۲۰ هزار ملوان در منطقه گرفتار مانده‌اند و نشانه‌هایی مانند اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی، فرسودگی و هوشیاری افراطی در میان آن‌ها افزایش یافته است.

به گفته نهادهای دریایی، از آغاز جنگ تاکنون دست‌کم ۱۱ دریانورد کشته شده‌اند. این هشدار نشان می‌دهد بحران خلیج فارس فقط بازار انرژی و کشتیرانی را مختل نکرده، بلکه به یک بحران انسانی برای هزاران ملوان تبدیل شده است.

یک شناور دیگر «قاچاقچیان تروریست مواد مخدر» هدف نیروهای آمریکایی قرار گرفت

ستاد فرماندهی جنوبی آمریکا روز جمعه ویدیویی از حمله نیروهای آمریکایی به یک شناور تحت اداره «سازمان‌های تروریستی تعیین‌شده» منتشر کرد. این ستاد گفت که این شناور در مسیرهای شناخته‌شده قاچاق مواد مخدر در شرق اقیانوس آرام در حال حرکت بود و در عملیات قاچاق مواد مخدر دست داشته است.

آمریکا چندین شرکت و فرد را به دلیل فعالیت‌های نظامی مرتبط با جمهوری اسلامی تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که در چارچوب کارزار «خشم اقتصادی» علیه جمهوری اسلامی، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) ده شرکت و فرد مستقر در چندین کشور در خاورمیانه، آسیا و اروپای شرقی را تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای گفت این افراد و نهادها به تلاش‌های جمهوری اسلامی برای تأمین تسلیحات و همچنین مواد اولیه دارای کاربرد در پهپادهای رده «شاهد» و برنامه موشک‌های بالستیک ایران کمک می‌کنند.

تصویر سنتکام از پرواز جنگنده اف-۱۶ آمریکایی در حریم هوایی خاورمیانه

سنتکام با تصویر یک جت جنگنده اف-۱۶ نیروی هوایی ایالات متحده در حریم هوایی خاورمیانه پرواز اعلام کرد که نیروهای آمریکایی «در سراسر منطقه آماده ماموریت» هستند. ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا مشغول اجرای محاصره دریایی جمهوری اسلامی است.

ترامپ از احتمال آغاز عملیاتی فراتر از «پروژه آزادی» خبر داد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، عصر جمعه ۱۸ اردیبهشت در مورد «پروژه آزادی» تنگه هرمز به خبرنگاران گفت «اگر همه چیز امضا نشود، ما مسیر متفاوتی را در پیش خواهیم گرفت… اگر این اتفاق نیفتد، ممکن است به پروژه آزادی برگردیم – اما این پروژه آزادی پلاس خواهد بود، به معنی پروژه آزادی به علاوه چیزهای دیگر.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود که قرار است از جمهوری اسلامی نامه‌ای دریافت کند. او به خبرنگاران گفت: «قرار است امشب یک نامه دریافت کنم. ببینیم چی می‌شود.»

آقای ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی عمدا روند امور را کند می‌کند گفت: «به زودی خواهیم فهمید.»

جی‌دی ونس و نخست وزیر قطر در واشنگتن دیدار و گفت‌وگو کردند

معاون رئیس جمهوری آمریکا، جی‌دی ونس، روز جمعه ۱۸ اردیبهشت با نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، در واشنگتن دیدار و با او درباره ایران گفت‌وگو کرد.

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای گفت دو طرف آخرین تحولات منطقه‌ای و تلاش‌های میانجی‌گرانه پاکستان برای کاهش تنش‌ها را مورد بحث و بررسی قرار دادند. پاکستان میان جمهوری اسلامی و آمریکا میانجی‌گری می‌کند. بیانیه وزارت خارجه قطر نامی از ایران نبرده و صرفا به میانجی‌گری پاکستان اشاره کرده است.

برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، 9 می 2026

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا