دونالد ترامپ: مردم ایران چه زمانی قیام می‌کنند و می‌جنگند؟

رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی “تروث سوشال” اعلام کرد قصد ندارد جمهوری اسلامی را به بازگشت به میز مذاکره وادار کند. او در پیام خود خطاب به مردم ایران پرسید: «مردم ایران چه زمانی قرار است قیام کنند و بجنگند؟»

اصابت ترکش موشک به مراسم عروسی با حداقل چهار کشته و ۵۰ نفر زخمی
بر اساس گزارش رسانه‌های ایران چهار نفر بر اثر اصابت ترکش موشک به خانه‌ای در شهر کوهستک جان باختند؛ خانه‌ای که در آن مراسم عروسی برگزار می‌شده و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

مقام‌های آمریکایی هنوز درباره این حادثه اظهارنظر نکرده‌اند.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در شبکه ایکس در ارتباط با این حادثه اعلام کرد: «فهرست جنایات آمریکا علیه ملت ایران اکنون کامل‌تر از همیشه شد؛ امشب یک منزل مسکونی در کوهستکِ سیریک، در حالی هدف حمله قرار گرفت که مردم در آن مشغول برگزاری جشن عروسی بودند. بیش از ۵۰ زن، مرد و کودک بی‌گناه شهید و مجروح شدند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین با تاکید گفت: « ایران به این جنایات وحشیانه قاطعانه پاسخ خواهد داد.»

در واکنش به حملات اخیر آمریکا، اهداف آمریکایی در اردن، کویت، بحرین و اقلیم خودمختار کردستان عراق هدف حملات ایران قرار گرفتند.
بر اساس اعلام مقام‌های ایرانی، در حملات هوایی آمریکا به اهدافی در ایران دست‌کم ۱۱ نفر کشته شده‌اند.

خبرگزاری دولتی ایرنا روز چهارشنبه ۱۱ شهریور (۲ سپتامبر) به نقل از معاون استاندار خوزستان گزارش داد که در حمله موشکی شبانه آمریکا به سه نقطه، هفت نفر کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند.

هلال‌احمر ایران نیز پیش‌تر از کشته‌شدن چهار نفر، از جمله یک کودک، در پی حمله آمریکا به شهرستان سیریک در جنوب ایران خبر داده بود.

در واکنش به اقدام آمریکا، اهداف آمریکایی در اردن، کویت، بحرین و اقلیم خودمختار کردستان عراق هدف حملات ایران قرار گرفتند.

نیروهای مسلح اردن اعلام کردند سامانه‌های پدافند هوایی این کشور با ۱۳ موشک بالستیک واردشده به حریم هوایی اردن مقابله کردند؛ ۱۰ فروند از آنها رهگیری شدند و سه فروند دیگر در مناطق دورافتاده سقوط کردند. بحرین نیز اعلام کرد پهپادهای ایرانی رهگیری و منهدم شدند.

ایالات متحده درباره گزارش‌های مربوط به حملات جمهوری اسلامی به کشورهای حوزه خلیج فارس در منطقه اظهارنظری نکرده است.

درگیری نظامی آمریکا و ایران روز یکشنبه ۳۰ اوت از سر گرفته شد.نیروهای آمریکایی اعلام کردند پرتابگرهای موشکی در جزیره لارک، واقع در تنگه هرمزکه ایران تا حد زیادی آن را مسدود کرده است، هدف قرار دادند تا مانع مین‌گذاری بیشتر دریایی شوند.
خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است شامگاه سه‌شنبه ۱۰ شهریور (اول سپتامبر) یک خودروی جنسیس در بلوار اقبال لاهوری مشهد، در محدوده بلوار وکیل‌آباد با سرعت زیاد از مسیر منحرف شده و با “تجمع شبانه مردم” برخورد کرده است.

استانداری خراسان رضوی اعلام کرد در این حادثه چهار نفر جان باختند و بیش از ۱۰ نفر زخمی شدند. راننده پس از حادثه بازداشت شد و استاندار خراسان رضوی دستور رسیدگی به موضوع را صادر کرد.

خبرگزاری دولتی ایرنا ساعاتی بعد به نقل از حسن حسینی، فرماندار مشهد نوشت: «طبق بررسی های انجام شده حادثه شب گذشته صرفا ترافیکی بوده و هیچ علت دیگری در وقوع آن دخیل نبوده است.»
وب‌سایت “اکسیوس” به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد ارتش آمریکا در حملات روز سه‌شنبه ۱۰ شهریور (۱ سپتامبر) دو نفتکش دولتی ایران را هدف قرار داده است.

به گفته یک مقام آمریکایی، این حمله بخشی از سیاست تازه “نفتکش در برابر نفتکش” است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای بازداشتن ایران از حمله به کشتی‌ها از تنگه هرمز تائید کرده است.

این نخستین‌بار است که آمریکا نفتکش‌های ایرانی را در پاسخ به حملات ایران به کشتی‌ها در تنگه هرمزهدف قرار می‌دهد؛ حملات پیشین با هدف اجرای محاصره دریایی انجام می‌شد.

مقام‌های آمریکایی درباره جزئیات این حمله گفتند که دو نفتکش در نزدیکی سواحل ایران و در شمال خط محاصره دریایی آمریکا لنگر انداخته بودند. پهپادهای آمریکایی با شلیک موشک، موتورخانه‌های این دو کشتی را هدف قرار دادند.

براساس این گزارش، آمریکا در مجموع حدود ۱۰۰ هدف را در ایران بمباران کرده است. مواضع پدافندی و راداری سپاه پاسداران، تجهیزات مین‌گذاری، مراکز ارتباطی و پرتابگرهای موشک‌های کروز ضدکشتی و پهپاد از جمله اهداف اعلام‌شده بودند.

اکسیوس در ادامه گزارش خود به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشته است ایران هم در واکنش حدود ۲۵ موشک بالستیک و ده‌ها پهپاد به سوی پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین، کویت و اقلیم کردستان عراق شلیک کرده است که بیشتر آنها رهگیری شدند.

نیروهای آمریکایی هم‌زمان به هدایت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز ادامه دادند. به گفته یک مقام آمریکایی، روز سه‌شنبه ۱۰ شهریور حدود ۴۰ کشتی حامل میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کردند و هیچ‌کدام هدف قرار نگرفتند.
برنده غیرمنتظره بسته‌شدن تنگه هرمز
وزارت کشور بحرین صبح روز چهارشنبه ۱۱ شهریور (۲ سپتامبر) در پیامی در شبکه ایکس درباره وجود یک “تهدید احتمالی” هشدار داد.

این وزارتخانه از شهروندان بحرین خواسته است آرامش خود را حفظ کنند، به نزدیک‌ترین مکان امن بروند و اخبار را برای حفظ امنیت عمومی از کانال‌های رسمی دنبال کنند.

مقام‌های بحرینی درباره ماهیت یا منشا تهدید توضیحی ندادند.

این هشدار هم‌زمان با پایان وقفه‌ای چند‌هفته‌ای و ازسرگیری حملات متقابل ایران و آمریکا صادر شده است.

ایران از حمله به مواضع آمریکا در منطقه خبر داده و بحرین نیز اعلام کرده است پهپادهای ایرانی را رهگیری و منهدم کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پی تشدید تنش‌ها و حملات متقابل ایران و آمریکا، شامگاه سه‌شنبه ۱۰ شهریور (۱ سپتامبر) در شبکه اجتماعی “تروث سوشال” اعلام کرد که برخلاف گزارش شبکه “ای‌بی‌سی”، قصد ندارد جمهوری اسلامی را به بازگشت به میز مذاکره وادار کند.

ترامپ نوشت امضای توافقی که به گفته او از نظر حکومت ایران “بی‌ارزش” است، برایش اهمیتی ندارد و موقعیت کنونی آمریکا را به دستیابی به توافقترجیح می‌دهد.

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه پیام خود نوشته است “ایالات متحده تقریبا کنترل کاملتنگه هرمزرا در اختیار دارد و اقتصاد ایران نیز کاملاً در حال فروپاشی است”. او شرایط کنونی جمهوری اسلامی را بخشی از روندی اجتناب‌ناپذیر توصیف کرد.

ترامپ در پایان پیام خود خطاب به مردم ایران پرسید: «مردم ایران چه زمانی قرار است قیام کنند و بجنگند؟»

ترامپ این پیام را در شرایطی داده است که تنش میان آمریکا و ایران بیش از هر زمان دیگر تشدید پیدا کرده است.

دونالد ترامپ علاوه بر اعلام “جنگ اقتصادی” و محاصره دریایی، روز سه شنبه ۱۰ شهریور دستور حمله به اهدافی در جنوب ایران از جمله در بندرعباس، سیریک، قشم، چابهار و کنارک را هم صادر کرد.

سنتکام سه‌شنبه ۱۰ شهریور از حملات تازه به مواضع سپاه در ایران خبر داد و صبح چهارشنبه ۱۱ شهریور (۲ سپتامبر) اعلام کرد این موج حملات پایان یافته است.

طبق داده‌های سنتکام در این حملات، مواضع سپاه پاسداران از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، رادارها، تجهیزات و تاسیسات دریایی، امکانات مین‌گذاری و مراکز ارتباطی هدف قرار گرفتند.

آمریکا این حملات را واکنشی به تلاش‌های اخیر سپاه برای حمله به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز و نیروهای نظامی آمریکا دانست.

در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار نظامی آمریکایی در خاورمیانه مستقرند و به گفته ارتش آمریکا، برای ادامه عملیات در حال آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، 2 سپتامبر 2026

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا