ترامپ:درگیری با ایران می‌تواند به روش سخت یا آسان حل شود

رئیس‌ جمهور آمریکا گفت که جمهوری اسلامی “عملاً از هرگونه برنامه برای توسعه سلاح هسته‌ای دست کشیده است”. دونالد ترامپ به ایران هشدار داد که درگیری میان دو کشور می‌تواند “به روش سخت یا آسان” حل‌وفصل شود.

وزارت خارجه آمریکا: دو عضو هیئت ایرانی از آمریکا اخراج شدند
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده دو عضو هیات ایرانی را که در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کرده بودند، پس از آنکه از دستور ترک این کشور سرپیچی کردند، “اخراج کرده است”.

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت: «دو عضو دیگر هیئت ایرانی مدت‌ها پس از پایان مجمع عمومی سازمان ملل همچنان در [نیویورک] حضور داشتند. آنها اکنون از آمریکا اخراج شده‌اند.»

بیشتر بخوانید: احتمال اعمال محدودیت تردد و خرید برای هیات ایرانی در نیویورک

این مقام افزود که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا “در این موضوع کاملاً جدی است”.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۲۸ سپتامبر به عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و هیئت همراه او دستور داده بود خاک آمریکا را ترک کنند. پس از آنکه نمایندگی ایران در سازمان ملل روز جمعه تأیید کرد که دو نفر از اعضای هیئت همچنان در آمریکا حضور دارند، واشنگتن تصمیم به اخراج آنها گرفت.

بر اساس گزارش اکسیوس یکی از اعضای هیئت شامگاه جمعه ۲ اکتبر آمریکا را ترک کرد و نفر دوم صبح شنبه ۳ اکتبر از این کشور خارج شد.

مقامات آمریکایی و ایرانی هفته گذشته در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار کرده بودند.

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا، پیشنهاد تهران برای بازگشایی تنگه هرمز را رد کرده بود، اما به رسانه‌های آمریکایی گفته بود که انتظار دارد مذاکرات طی روزهای آینده از سر گرفته شود.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گزارش داد که تهران در حال حاضر هیچ مذاکره مستقیم دیگری با واشنگتن برنامه‌ریزی نکرده است.
پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا گفت دونالد ترامپ تمام گزینه‌های نظامی را در اختیار خواهد داشت. او تأکید کرد که واشنگتن کنترل تنگه هرمز را در دست دارد و اذعان کرد که ایران در تلاش است توانمندی‌های آسیب‌دیده خود را بازسازی کند.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، به ایران هشدار داد که دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا، همچنان مصمم است مانع دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای شود. او هشدار داد که تهران باید میان کنار گذاشتن اهداف هسته‌ای خود و مواجه شدن با اقدامات بیشتر آمریکا یکی را انتخاب کند.

هگست روز شنبه ۳ اکتبر در گفت‌وگو با خبرنگاران همچنین حاضر نشد تأیید کند که آیا آمریکا قصد دارد یک ناو هواپیمابر سوم را به منطقه اعزام کند یا خیر. او گفت مسئولیتش این است که اطمینان حاصل کند ترامپ گسترده‌ترین مجموعه ممکن از گزینه‌های نظامی را در اختیار داشته باشد.
هگست: ایران هرگز، هرگز، هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت

هگست در پاسخ به پرسشی درباره پیام دولت آمریکا به تهران، شدیدترین هشدار خود را مطرح کرد.

او گفت:«خب، پیام بسیار ساده است: ایران هرگز، هرگز، هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت.»

او افزود: «رئیس‌ جمهور ترامپ کاملاً مصمم و سرسخت است که اطمینان حاصل کند آنها [جمهوری اسلامی] به چنین سلاحی دست پیدا نکنند. آنها به چنین سلاحی دست نخواهند یافت. اگر بخواهند این موضوع را نبینند و فکر کنند که او جدی نیست، این به ضرر خودشان خواهد بود.»

هگست گفت ایران اکنون در نقطه تصمیم‌گیری قرار گرفته است.

در این نشست خبری از هگست پرسیده شد آیا انتظار دارد عملیات نظامی پیش از پایان سال جاری میلادی به پایان برسد یا خیر. او از تعیین جدول زمانی خودداری و تصمیم‌گیری در این مورد را به ترامپ واگذار کرد.

او افزود: «جمهوری اسلامی تلاش خواهد کرد توانمندی‌هایش را بازسازی کند. آنها یک حکومت تروریستی هستند و همیشه تلاش خواهند کرد توانمندی‌های خود را بازسازی کنند. اما به اندازه‌ای که آنها آسیب دیده و تضعیف شده‌اند، بازسازی بسیار کُند و بسیار فرسایشی خواهد بود و ما این روند را می‌بینیم و درک می‌کنیم.»
دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا روز شنبه ۳ اکتبر گفت که ایران “عملاً از هرگونه برنامه برای توسعه سلاح هسته‌ای دست کشیده است”؛ موضوعی که یکی از اهداف اصلی و مکرراً اعلام‌شده دولت او در جنگ با تهران بوده است؛ جنگی که اکنون وارد هشتمین ماه خود شده است.

دونالد ترامپ به ایران هشدار داد که درگیری میان دو کشور می‌تواند “به روش سخت یا به روش آسان” حل‌وفصل شود.

ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران هنگام ترک کاخ سفید برای شرکت در یک تجمع انتخابانی در شهر واندالیا در ایالت اوهایو گفت: «ما درباره ایران تصمیمی داریم که من آن را خواهم گرفت.»
ترامپ: ایران به شدت در هم کوبیده شده است

ترامپ همچنین مدعی شد که ایران در نتیجه کارزار نظامی آمریکا “به‌شدت درهم کوبیده شده و عملاً در حال کنار گذاشتن هرگونه برنامه برای ساخت سلاح هسته‌ای است”.

ترامپ همچنین گفت که قیمت نفت در حال حاضر در حال کاهش است؛ قیمت‌هایی که پس از حملات اسرائیل و آمریکا به ایران در ۲۸ فوریه، برای مدتی طولانی افزایش یافته است.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «قیمت نفت در حال کاهش است. نفت در حال حاضر ارزان‌تر شده و حتی از دوره دولت بایدن هم پایین‌تر است؛ در حالی که آنها هیچ کاری درباره این واقعیت که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد، انجام ندادند.»

ایران از مدت‌ها پیش اتهامات آمریکا و اسرائیل مبنی بر اینکه این کشور به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است را رد کرده است؛ موضعی که مسعود پزشکیان، رئیس‌ جمهور ایران در جریان سفر ماه گذشته خود به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز بار دیگر آن را تکرار کرد.

با این حال، ایران همچنان تأکید کرده است که تا زمانی که آمریکا تحریم‌های اقتصادی را لغو نکند، در برنامه هسته‌ای خود حاضر به مصالحه نیست و امتیازات ساختاری نیز نخواهد داد.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، 4 اکتبر 2026

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا