ترامپ از تغییر نظر سنا در مورد اختیارات جنگی خبر داد و از چند سناتور تشکر کرد؛ سفر روبیو به بحرین برای جلب حمایت کشورهای عربی

ارائه غیررسمی بنزین خارج از سهمیه در جایگاه‌های بنزین

خبرگزاری تسنیم رسانه وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی نوشته است که محدودیت در تعداد و ظرفیت کارت‌های سوخت آزاد، زمینه ارائه بنزین خارج از سهمیه و به نوشته این خبرگزاری «سوءاستفاده برخی متصدیان» را در برخی از جایگاه‌های سوخت فراهم کرده است.

براساس این گزارش، برخی رانندگان گفته‌اند پس از اتمام سهمیه کارت شخصی یا در صورت نداشتن کارت سوخت، برای استفاده از کارت آزاد جایگاه با درخواست پرداخت مبلغی تحت عنوان «شیرینی» مواجه شده‌اند. به گفته آنها، برخی متصدیان در ابتدا از ارائه کارت خودداری کرده و سپس در ازای دریافت پول اضافی، امکان سوخت‌گیری را فراهم کرده‌اند.

محدود بودن تعداد کارت‌های آزاد باعث افزایش زمان انتظار، تشکیل صف‌های طولانی و نارضایتی رانندگان شده است.

انتشار این گزارش از سوی رسانه‌ای نزدیک به حاکمیت، بار دیگر توجه‌ها را به پیامدهای محدودیت‌های اعمال‌شده در نظام توزیع سوخت و زمینه‌های بروز فسادهای خرد در ارائه خدمات عمومی جلب کرده است.

روبیو: آمریکا فوراً تیم‌های نجات و کمک‌های بشردوستانه را به ونزوئلا اعزام می‌کند

در پی وقوع دو زمین‌لرزه مرگبار در ونزوئلا، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد که این کشور به دستور پرزیدنت ترامپ فوراً تیم‌های جست‌وجو و نجات، منابع پزشکی و کمک‌های بشردوستانه را به ونزوئلا اعزام می‌کند.

آقای روبیو روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آمریکا در این زمان دشوار در کنار مردم ونزوئلا ایستاده است و به دستور رئیس‌جمهور ترامپ، وزارت امور خارجه فوراً تیم‌های جست‌وجو و نجات، منابع پزشکی و کمک‌های بشردوستانه را به ونزوئلا اعزام می‌کند.»

او افزود: «ایالات متحده عمیق‌ترین مراتب تسلیت خود را به مردم ونزوئلا در پی زمین‌لرزه‌های ویرانگر ابراز می‌کند. قلب‌های ما با همهٔ کسانی است که عزیزان خود را از دست داده‌اند، کسانی که مجروح شده‌اند، و امدادگران شجاعی که در پی این حادثه بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر در حال تلاش هستند.»

پیشتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در تروث‌سوشال اعلام کرد دو زمین‌لرزه‌ای که روز چهارشنبه ونزوئلا را لرزاندند «تعداد ویرانگری از تلفات» بر جای گذاشته‌اند.

پرزیدنت ترامپ نوشت: «ایالات متحده آماده است، مایل است و توانایی کمک دارد! به همهٔ نهادهای دولت خود دستور داده‌ام برای حرکت سریع آماده شوند. ما در کنار دوستان جدید و بزرگ خود خواهیم بود. گزارش‌های اولیه خوب نیست.»

ترامپ دستور کمک‌رسانی سریع آمریکا به زلزله‌زدگان ونزوئلا را صادر کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در تروث‌سوشال اعلام کرد دو زمین‌لرزه‌ای که روز چهارشنبه ونزوئلا را لرزاندند «تعداد ویرانگری از تلفات» بر جای گذاشته‌اند.

پرزیدنت ترامپ نوشت: «ایالات متحده آماده است، مایل است و توانایی کمک دارد! به همهٔ نهادهای دولت خود دستور داده‌ام برای حرکت سریع آماده شوند. ما در کنار دوستان جدید و بزرگ خود خواهیم بود. گزارش‌های اولیه خوب نیست.»

دیلسی رودریگز، رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا، اعلام کرد دو زمین‌لرزهٔ قدرتمند روز چهارشنبه ونزوئلا را لرزاندند و دست‌کم ۳۲ نفر را کشتند و ۷۰۰ نفر دیگر را زخمی کردند و موجب شدند ساختمان‌ها در داخل و اطراف کاراکاس، پایتخت کشور، فروریختند.

به گفتهٔ سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، یک زمین‌لرزه با بزرگی ۷.۲ حدود ۱۶۰ کیلومتری غرب کاراکاس رخ داد و کمتر از یک دقیقه بعد، زمین‌لرزه‌ای با بزرگی ۷.۵ به وقوع پیوست.

سفر روبیو به بحرین برای جلب حمایت کشورهای عربی

وزیر خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه در آخرین مرحله از سفر سه روزه خود به خاورمیانه با مقام‌های بحرین دیدار می‌کند.

او در بحرین همچنین با اعضای شورای همکاری خلیج فارس، شامل عربستان سعودی، قطر، عمان، امارات، کویت و بحرین دیدار خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز می‌گوید هدف سفر مارکو روبیو جلب حمایت متحدان عرب خلیج فارس از توافق اولیه دولت ترامپ با جمهوری اسلامی است؛ توافقی که با تردید و نگرانی این کشورها روبه‌رو شده است.

روبیو تصریح کرده که مأموریت حساسی را بر عهده دارد، زیرا رهبران عرب خلیج فارس نگران‌اند که امتیازدهی بیش از حد به تهران موجب تقویت جمهوری اسلامی و تغییر موازنه امنیتی منطقه و جریان‌ نفت شود.

روبیو پیشتر در سفر به کویت تصریح کرده بود «ما هیچ اقدامی انجام نخواهیم داد که امنیت متحدان دیرینه‌مان در منطقه را تضعیف کند».

عراق: وارد شراکت جامع اقتصادی با آمریکا می‌شویم

نخست‌وزیر عراق می‌گوید با نزدیک شدن به پایان مأموریت ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا علیه داعش، روابط کشورش با ایالات متحده از یک رابطه نظامی به «شراکت جامع اقتصادی» تغییر خواهد کرد.

علی الزیدی همچنین با اشاره به لزوم تحویل تسلیحات شبه‌نظامیان تا ابتدای پاییز به ارتش عراق گفت پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی، دیگر هیچ توجیه یا نیازی برای وجود هیچ‌گونه (نیروهای) «مقاومت» در عراق نخواهد بود.

علی الزیدی همچنین با درخواست ورود سرمایه‌های آمریکایی به عراق تصریح کرد روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت این کشور برای پر کردن ذخایر استراتژیک نفت آمریکا اختصاص می‌یابد.

او همچنین تهدید کرد در صورتی که اوپک کماکان مقابل برنامه‌های افزایش تولید نفت عراق مانع‌تراشی کند، این کشور عضویتش در اوپک را تعلیق خواهد کرد. اخیراً امارات نیز از اوپک خارج شد تا بدون محدودیت نفت تولید کند.

ترامپ از تغییر نظر سنا در مورد اختیارات جنگی خبر داد و از چند سناتور جمهوری‌خواه تشکر کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی تروت‌سوشال، از تغییر نظر سنا در مورد لایحه اختیارات جنگی رئیس‌جمهوری خبر داد و از چند سناتور جمهوری‌خواه تشکر کرد.

آقای ترامپ نوشت: «مجلس سنا همین حالا رأی خود در قبال ایران را از ۵۰ به ۴۸ “علیه من”، به ۵۰ به ۴۷ “به نفع من” تغییر داد.»

او از تغییر نظر دو سناتور جمهوری‌خواه، رند پاول و بیل کسیدی، در مورد این لایحه خبر داد و از حامیانش در سنا از جمله جان تون رهبر کنونی اکثریت سنا، لیندسی گراهام، و برنی مورنو تشکر کرد.

آقای ترامپ تصریح کرد «این رأی، ایران را رسماً در حالت گوش‌به‌زنگ و اخطار قرار می‌دهد!»

سپاه پاسداران بار دیگر کشتی‌های تجاری را تهدید کرد

سپاه پاسداران بامداد پنج‌شنبه به وقت ایران بار دیگر کشتی‌های تجاری را تهدید کرد که « تنها مسیر مجاز» برای عبور از تنگه هرمز «همان مسیر های اعلام شده از طرف جمهوری اسلامی» است.

سپاه پاسداران در بیانیه‌ای به کشتی‌های تجاری هشدار داد که «تردد شناورها در خارج از این مسیرها بسیار خطرناک و ممنوع بوده» است.

جمهوری اسلامی در جریان عملیات نظامی آمریکا و اسرائيل علیه آن، به کشتی‌های تجاری کشورهای دیگر در تنگه هرمز حمله کرد و می‌گوید قصد گرفتن هزینه از کشتی‌‌های عبوری را دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه بار دیگر مخالفت خود را با چنین اقدامی اعلام کرد.

دونالد ترامپ تصویر پرواز بمب‌افکن رادارگریز بی-۲ را بازنشر کرد

رئيس جمهوری آمریکا، تصویری از پرواز روز چهارشنبه یک بمب‌افکن بی-۲ آمریکایی در آسمان واشنگتن را در شبکه اجتماعی ایکس بازنشر کرد. بمب‌افکن‌های بی-۲ در عملیات «چکش نیمه‌‌شب» علیه تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار گرفتند.

دو زمین لرزه ۷.۲ و ۷.۵ ریشتری باعث خرابی‌های گسترده در ونزوئلا شد؛ بزرگترین زمین‌لرزه در این کشور از سال ۱۹۰۰

دو زمین‌لرزه بسیار شدید ونزوئلا از جمله پایتخت آن، کاراکاس را چهارشنبه ۳ تیر به‌لرزه در آورد و گزارش‌های اولیه از ریزش ساختمان‌ها و قطع برق حکایت دارند.

بزرگی این زمین‌لرزه‌ها ۷.۲ و ۷.۵ ریشتر گزارش شده‌اند.

نیویورک تایمز گزارش داده است که زمین‌لرزه‌ها باعث هجوم مردم به خیابان‌ها شد.

زمین‌لرزه ۷.۵ ریشتری، بزرگترین زمین‌لرزه‌ای بود که از سال ۱۹۰۰ تاکنون در ونزوئلا رخ داده است.

از میزان خسارات و تلفات انسانی هنوز گزارشی در دست نیست.

دونالد ترامپ: ما یک ملتیم، یک کشوریم، و زیر پرچم با عظمت آمریکا به سوی آینده‌ای با شکوه گام بر می‌داریم

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه در سخنرانی افتتاحیه «نمایشگاه کشور بزرگ آمریکایی» گفت: «ما هرگز به جایگاهی که اکنون به آن رسیده‌ایم، نرسیده بودیم. این میراث ما است. این تاریخ ما است. و این سرنوشت آمریکا است که به بزرگ‌ترین و شگفت‌انگیزترین کشوری تبدیل شود که تاکنون بر روی زمین وجود داشته است.»

او در این سخنرانی خطاب به حاضران گفت: «ما یک ملتیم و یک کشوریم که زیر پرچم با عظمت آمریکا، که آن را بسیار دوست داریم و به آن احترام می‌گذاریم، به سوی آینده‌ای باشکوه گام برمی‌داریم.»

او گفت: «و امشب خود را برای ورود به دویست‌وپنجاهمین سال حیات کشورمان آماده می‌کنیم. ما بیش از هر زمان دیگری مصمم هستیم که این جملات را به یاد داشته باشیم؛ جملاتی که بارها شنیده‌اید:

آمریکا را دوباره قدرتمند خواهیم کرد. آمریکا را دوباره ثروتمند خواهیم کرد. آمریکا را دوباره سالم‌ خواهیم کرد. آمریکا را دوباره نیرومند خواهیم کرد. آمریکا را دوباره سرافراز خواهیم کرد. آمریکا را دوباره امن خواهیم کرد. و آمریکا را دوباره عظمت خواهیم بخشید. بسیار متشکرم. زادروزت مبارک، آمریکا.»

برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، 25 ژوئن 2026           

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا