قیمت نفت بالا رفت؛ نوسان‌ بازارها با انقضای آتش‌بس

بازده اوراق قرضه روز سه‌شنبه به بالاترین سطح دهه‌های اخیر رسید و قیمت نفت برای سومین روز پیاپی بالا رفت. همچنین سهام آسیایی رشد آغازین خود را از دست داد.

این تحولات پس از پایان مهلت آتش‌بس آمریکا و جمهوری اسلامی و اعلام تهران درباره تغییر به وضعیت نظامی «کاملاً تهاجمی» رخ داد.

بر همین اساس قراردادهای آتی برنت با چهار دهم درصد افزایش به ۹۱ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید و سومین روز پیاپی رشد را ثبت کرد.

قیمت نفت روز دوشنبه بیش از دو دلار بالا رفت. برنت با ۲ و ۶۵ صدم درصد افزایش در ۹۰ دلار و ۸۷ سنت بسته شد و نفت خام آمریکا با دو و نیم درصد رشد به ۸۴ دلار و ۵۰ سنت رسید.

بر پایه گزارش ان‌بی‌سی نیوز، این جهش درست پس از اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در دفتر بیضی رخ داد. او گفت: «آنها می‌خواهند توافق کنند، اما توافقی را که من لازم می‌دانم نخواهند کرد.»

بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله خزانه‌داری آمریکا نیز تا ۱ و یک دهم واحد پایه بالا رفت و در جریان معاملات به بالاترین سطح در نزدیک به ۲۰ سال اخیر رسید. بر پایه گزارش ان‌بی‌سی نیوز، این بالاترین رقم از خرداد ۱۳۸۶ است.

تحلیلگران بانک ام‌یو‌اف‌جی در گزارشی نوشتند: «تمرکز اصلی در اقتصاد کلان جهانی، افزایش و ماندگاری بازده بلندمدت در بازارهای توسعه‌یافته و به‌ویژه فروش بی‌وقفه اوراق خزانه‌داری آمریکاست.»

در بازار سهام، شاخص گسترده ام‌اس‌سی‌آی از سهام آسیا و اقیانوسیه بیرون از ژاپن هشت دهم درصد رشد کرد. شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن سه دهم درصد افت کرد و قراردادهای آتی اس‌اند‌پی ۵۰۰ بدون تغییر ماند. در وال‌استریت، شاخص اس‌اند‌پی ۵۰۰ نیم درصد و نزدک سه دهم درصد افت کردند.

تحلیلگران وست‌پک نوشتند: «بازارها لحن کلی پرهیز از ریسک را در پیش گرفتند، چون رئیس‌جمهور ترامپ تأکید کرد علاقه‌ای به تمدید آتش‌بس با ایران ندارد.»

طلا یک دهم درصد رشد کرد و به چهار هزار و ۴۲۰ دلار رسید و مثل نفت سومین روز پیاپی افزایش را ثبت کرد.

برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، 18 اگوست 2026

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا