ترامپ: احتمال از سرگیری حملات به جمهوری اسلامی وجود دارد

دونالد ترامپ هشدار داد، در صورت “رفتار نامناسب” از سوی ایران، احتمال صدور دستور حملات نظامی جدید وجود دارد. او پیشتر اعلام کرد، طرح جدید ارسال‌شده از سوی ایران را به زودی بررسی خواهد کرد، اما تصور نمی‌کند قابل قبول باشد.

جمهوری اسلامی در واکنش به حملات مشترک اسرائیل و آمریکا، خاک اسرائیل و نیز چند کشور منطقه خلیج فارس از جمله قطر، کویت، عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی و حتی آذربایجان را نیز هدف قرار داد.

جمهوری اسلامی و ایالات متحده تنها حدود یک ساعت پیش از پایان مهلت تعیین‌شده از سوی دونالد ترامپ برای حمله گسترده به پل‌ها و نیروگاه‌های ایران، در نخستین ساعات روز چهارشنبه ۸ آوریل (۱۹ فروردین ۱۴۰۵) بر سر آتش‌بسی دو‌هفته‌ای توافق کردند.

رئیس جمهور آمریکا در واپسین ساعات باقی‌مانده از آتش‌بس دوهفته‌ای با جمهوری اسلامی اعلام کرد که به درخواست شماری از مقام‌های پاکستان، ازسرگیری احتمالی حملات به جمهوری اسلامی را به‌طور موقت متوقف و آتش‌بس فعلی را تمدید کرده است.

از آن زمان تا کنون مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری پاکستان ادامه دارد.

ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ روز شنبه ۱۲ اریبهشت (۲ مه) در یک پیام ویدئویی از پیام صوتی منوچهر بختیاری حمایت کرد.

در این ویدئو ناهید شیرپیشه از هتاکی به خانواده خود انتقاد و از “پیام صوتی” همسرش دفاع کرد و گفت: «او تنها یک پرسش ساده کرده و دنبال جوابش هست، آیا پرسش جرم است؟»

ناهید شیرپیشه در کنار تخت پسرش این پیام ویدئوئی را ضبط کرده و می‌گوید: «ما اینجا خون دادیم، جان دادیم، سه سال و نیم من حبس کشیدم، پدر پویا هنوز در حبس است، عموی پویا در حبس است، دایی پویا در حبس است. ما هنوز داریم برای آزادی ایران تاوان پس می‌دهیم ما برای آزادی ایران هنوز که هنوز است تحمل می‌کنیم و شما حتی نمی‌توانید یک لحظه آن را تحمل کنید. سه سال و نیم یک مادر داغدار در زندان انفرادی بوده آیا شما می‌توانید حتی یک روز در زندان بمانید. اما همه این‌ها را تحمل کرده‌ایم تا آرمان پویا و پویاها محقق شود.»

منوچهر بختیاری که خود از حامیان جریان پادشاهی‌خواهی است، اخیرا در فایل صوتی از زندان هرمزگان از عملکرد رضا پهلوی انتقاد کرده بود.

او گفت که رضا پهلوی “صرفا به دیدگاه‌های اطرافیان خود توجه دارد”؛ افرادی که به گفته او، به “دنبال سهم‌خواهی و کسب قدرت” هستند و اهداف خود را در قالب آنچه “دفترچه گذار” خوانده می‌شود، با استفاده از نام و جایگاه او به جامعه تحمیل می‌کنند، بدون آنکه هزینه‌ای در مسیر مبارزه برای آزادی ایران پرداخت کرده باشند.

بختیاری همچنین اشاره به “۱۵۰ هزار نیروی ریزشی” از درون حاکمیت جمهوری اسلامی یا تشکیل “ارتش گارد جاویدان” را نمونه‌هایی از “وعده‌های بی‌پشتوانه” و “عملیات فریب” از سوی پسر ارشد آخرین پادشاه ایران توصیف کرده است.

فایل صوتی منوچهر بختیاری موجی از انتقاد طرفداران رضا پهلوی را به دنبال داشت.

ایرج مصداقی، فعال سیاسی و از مدافعان برنامه‌های رضا پهلوی در گفت‌وگو با دویچه وله با اشاره به انتقادهای منوچهر بختیاری پاسخ داد: «ایشان و همه کسانی مثل ایشان که فرزند خود را از دست داده‌اند، تحت ظلم و فشار زیادی بوده‌اند و رنج بسیاری برده‌اند، اما این موضوع مشروعیت نمی‌دهد که ناگهان به‌عنوان استراتژیست، تحلیل‌گر سیاسی، حقوقی و متخصص همه امور درباره همه چیز اظهارنظر کنند.»

خانم شیرپیشه در بخشی از ویدیوی خود با انتقاد از برخی اظهارات گفته است نباید از خون جان‌باختگان سوءاستفاده شود. او تأکید کرده در حالی که خانواده‌ها در ایران داغدار هستند، برخی سخنان مطرح‌شده از خارج کشور را “مشمئزکننده” می‌داند.

این مادر دادخواه همچنین گفت، “جان‌باختگانی مانند پویا یک‌بار کشته شده‌اند، اما این نوع اظهارات باعث رنج دوباره خانواده‌ها می‌شود و از دیگران خواسته پیش از صحبت کردن بیشتر فکر کنند”.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز شنبه ۱۲ اردیبهشت (۲ مه) در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که در صورت “رفتار نامناسب” از سوی ایران، احتمال صدور دستور حملات نظامی جدید وجود دارد.

او در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حملات تازه گفت: «اگر آن‌ها بدرفتاری کنند یا کار بدی انجام دهند اما فعلا باید دید. این یک احتمال است که قطعا می‌تواند رخ دهد.»

همچنین گزارش شده است که دونالد ترامپ روز پنج‌شنبه ۳۰ آوریل از سوی برد کوپر، فرمانده سنتکام در جریان طرح‌های جدید برای حملات نظامی احتمالی علیه ایران قرار گرفته است. کوپر پس از این جلسه به منطقه اعزام شد و روز شنبه با نیروهای نظامی مستقر بر ناو “یو‌اس‌اس تریپولی” در دریای عرب دیدار کرد.

پایگاه خبری “آکسیوس” صبح روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت (۳ مه) گزارش داد اظهارات ترامپ در حالی بیان شده است که آمریکا و ایران همچنان در حال تبادل پیش‌نویس‌های یک چارچوب توافق برای پایان درگیری‌ها هستند، هرچند گزینه نظامی نیز همچنان روی میز باقی مانده است.

آکسیوس نوشته است ایران اخیرا یک طرح ۱۴ بندی جدید ارائه کرده که شامل مهلت یک‌ماهه برای مذاکره درباره بازگشایی تنگه هرمز و پایان محاصره دریایی آمریکا است. پس از آن نیز مرحله دوم مذاکرات برای توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران پیش‌بینی شده است.

ترامپ در واکنش به این طرح اعلام کرده این پیشنهاد را بررسی خواهد کرد، اما او در شبکه اجتماعی خود “تروث سوشال” تاکید کرده که بعید می‌داند این طرح قابل قبول باشد. به گفته او جمهوری اسلامی هنوز “هزینه کافی” برای اقدامات ۴۷ ساله خود “علیه بشریت و جامعه جهانی” نپرداخته است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد یکشنبه ۳ مه (۱۳ اردیبهشت) در شبکه اجتماعی خود، “تروت سوشال” نوشت، طرح جدیدی را که از سوی ایران ارسال شده بزودی بررسی خواهد کرد، اما تصور نمی‌کند قابل قبول باشد.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه تاکید کرده است که ایران هنوز بهای کافی برای اقداماتی که طی ۴۷ سال گذشته “علیه بشریت و جامعه جهانی” انجام داده، پرداخت نکرده است.

دونالد ترامپ همچنین پیش از سوار شدن به هواپیما به مقصد میامی در وست‌پالم‌بیچ فلوریدا، درباره پیشنهاد ایران به خبرنگاران گفت که در جریان چارچوب کلی توافق گذاشته شد، اما قرار شده است که متن را هم بررسی کند.

پیش‌تر رسانه‌های دولتی ایران گزارش داده بودند که جمهوری اسلامی متن تازه‌ترین پیشنهاد مذاکره‌ای خود را از طریق پاکستان، به عنوان میانجی گفت‌وگوها با ایالات متحده، به واشنگتن منتقل کرده است. هنوز روشن نیست این پیشنهاد تازه دقیقا چه مفادی دارد.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه (۲ مه (۱۲ اردیبهشت) در دیدار با شماری از سفرای کشورهای خارجی در تهران گفت: «ایران طرح خود را با هدف خاتمه دائمی جنگ تحمیلی، به پاکستان به‌عنوان میانجی ارائه کرده و اکنون توپ در زمین آمریکا است که راه دیپلماسی یا تداوم رویکرد مبتنی بر تقابل را برگزیند.»

دونالد ترامپ اما روز شنبه ۱۲ اردیبهشت هم در واکنش به تازه‌ترین پیشنهاد جمهوری اسلامی برای دستیابی به توافقی دائمی که به جنگ پایان دهد گفته بود که او از این پیشنهاد “راضی نیست”.
“تانکرترکرز”، شرکت ردیابی حرکت کشتی‌های نفتکش بامداد یکشنبه ۱۳ اردیبهشت (۲۳ مه) در شبکه ایکس (توییتر سابق) گزارش داد که یک نفتکش غول‌پیکر متعلق به “شرکت ملی نفتکش ایران” در حال حمل بیش از ۱.۹ میلیون بشکه نفت خام به ارزش حدود ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر اساس این گزارش، این نفتکش موفق شده از رصد نیروی دریایی ایالات متحده عبور کند و توانسته مسیر خود را تا شرق دور ادامه دهد و به مقصد برسد.

نام این نفتکش “هیوج” است که آخرین‌بار بیش از یک هفته پیش در نزدیکی سریلانکا مشاهده شده بود.

طبق داده‌های تانکرترکرز این نفتکش در حال حاضر از تنگه لومبوک در اندونزی به سمت مجمع‌الجزایر ریائو حرکت می‌کند. هیوج از ۲۰ مارس ۲۰۲۶ و پس از ترک تنگه مالاگا در مسیر ایران، هیچ سیگنالی در “سامانه شناسایی خودکار” ارسال نکرده است.

مقام‌های آمریکا و سنتکام درباره این گزارش شرکت تانکرترکرز هنوز اظهار نطر نکرده‌اند.

عبور این نفتکش در حالی گزارش شده است که همایون فلکشاهی، کارشناس ارشد شرکت داده‌پردازی نفت و کالا، کپلر (Kpler) به دویچه وله فارسی گفته بود که “تا کنون هیچ نفتکشی موفق به عبور از این محدوده نشده و به همین دلیل کشتی‌ها در نزدیکی چابهار نگه‌داری می‌شوند تا در صورت باز شدن مسیر سریع‌تر وارد بازار شوند”.

فلکشاهی افزوده بود که این فشارها بسیار مؤثر بوده و در صورت تداوم، می‌تواند طی حدود دو ماه آینده درآمد نفتی ایران را به صفر برساند

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، 3 می 2026

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا