انتقاد گسترده از دولت بایدن به دلیل عدم افزایش سقف پذیرش سالانه پناهجو

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با امضای فرمانی اعلام کرد که سقف پذیرش ۱۵ هزار پناهجو را که قبلا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ تعیین شده بود، حفظ می‌کند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با امضای فرمانی اعلام کرد که سقف پذیرش ۱۵ هزار پناهجو را که قبلا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ تعیین شده بود، حفظ می‌کند.

کنار گذاشتن طرح پذیرش سالانه ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر که دولت جو بایدن وعده‌اش را داده بود بلافاصله با انتقاد برخی از دموکرات‌ها در کنگره آمریکا روبه‌رو شد.

در پی بالا گرفتن این انتقادها از تصمیم دولت آمریکا، کاخ سفید عقب‌نشینی کرد و در بیانیه‌ای وعده داد که جو بایدن میزان نهایی پذیرش پناهجو برای سال مالی جاری را در ۱۵ ماه مه اعلام خواهد کرد.

رویترز می‌گوید، سقف تعیین شده پذیرش ۱۵ هزار پناهجو توسط دولت جو بایدن بسیار پایین تر از میزانی است که از دولت او انتظار می‌رفت، چرا که فعالان مدنی خواستار آن بودند تا محدودیت‌های اعمال شده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در زمینه پذیرش پناهجویان لغو شود.

رئیس جمهوری آمریکا دو ماه پیش طرحی را برای افزایش سقف پذیرش پناهجویان برای سال مالی ۲۰۲۱ که به ۳۱ سپتامبر ختم می‌شود، امضا کرد اما عملا آن را انجام نداد.

یک مقام دولتی آمریکا در این زمینه به رویترز گفته است به نظر می‌رسد، رویکرد محتاطانه رئیس جمهور با نگرانی در خصوص پذیرش پناهنده بیشتر در زمانی مرتبط باشد که تعدادی فزاینده از مهاجران در ماه‌های اخیر خود را به مرزهای ایالات متحده و مکزیک رسانده‌اند.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته است، به نظر می‌رسد پذیرش ۶۲ هزار و ۵۰۰ پناهجو تا اول اکتبر یعنی پایان سال مالی جاری امکان پذیر نباشد.

جمهوریخواهان منتقد سیاست‌های مهاجرتی دولت جو بایدن هستند و او را متهم کنند که سیاست‌هایش برای لغو محدودیت‌های اعمال شده در دوران دونالد ترامپ باعث سرازیر شدن موج مهاجران به مرزهای جنوبی آمریکا شده است.

جو بایدن در ماه فوریه سال جاری وعده داده بود که سقف پذیرش پناهجویان را به ۱۲۵ هزار برساند.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا، 17 آوریل2021