همزمان با ورود یک کشتی با خدمه هندی در بندر چابهار، پنج تبعه هندی مبتلا به کرونا در یک اقامتگاه در عسلویه و کنگان و سه مبتلا به ویروس کرونای آفریقای جنوبی در استانهای جنوب کشور شناسایی شدند! سعید نمکی وزیر بهداشت گفته که واکسن به نوع ویروس آفریقای جنوبی اثر نمیکند و اگر اثر بگذارد اندک است!
پس از ورود ویروس چینی، انگلیسی، اکنون مواردی از ورود ویروس هندی و آفریقای جنوبی نیز گزارش شده
سعید نمکی وزیر بهداشت امروز سهشنبه ۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۰ به رسانهها از شناسایی سه بیمار مبتلا به ویروس کرونای آفریقای جنوبی در یکی از استانهای جنوبی کشور نیز خبر داده ولی از این منطقه نام نبرده است.
او گفته که «متاسفانه دیشب گزارش پیدا کردیم که در یکی از استانهای جنوبیمان برای اولین بار سه مورد ویروس آفریقای جنوبی را در یک مجموعهای پیدا کردیم. داریم دنبال و رصد میکنیم با شیوههای مجدد آزمایش تا بتوانیم با چک مجدد که برایمان قطعی شود.»
نمکی گفته که گزارش نهایی این بررسی را مانند اینکه اولین ورود ویروس انگلیسی را اطلاع داده، به مردم اطلاعرسانی میکند!
وزیر بهداشت گفته که «چون علم به شیوع و حضور ویروس آفریقای جنوبی داشتم، مکاتباتی را از قبل کرده بودم برای منع ورود و خروج موارد از برخی کشورهای همسایه، حالا به هر دلیلی این مسائل به گونهای دنبال شد و نشد.»
نمکی وزیر بهداشت تحت عنوان «خبر ناخوش» اعلام کرد: «صدای پای ویروسهای آفریقای جنوبی و برزیلی را هم در پشت در مرزهایمان میشنیدیم و همچنین ویروس هندی را که از مرزهای شرقی و جنوبشرقی همواره ورودش ما را تهدید میکند.»
وزیر بهداشت تلویحا از ورود اتباع پاکستانی و هندی به ایران خبر داده و گفته که «تمام تبعه هندی و پاکستانی که وارد شدند را بررسی میکنیم. دیروز در یکی از شهرستانهایمان مواردی را از هندیهایی که مبتلا به کرونا بودند را داریم ارزیابی میکنیم و امیدواریم از نوع موتاسیون یافته هندی نباشند.»
سعید نمکی وزیر بهداشت بر نقش رعایت پروتکلها در جلوگیری از شیوع ویروس آفریقای جنوبی تأکید کرده و گفته است «تا خدایی نکرده بعد از ویروس انگلیسی به دام شیوع گسترده ویروس آفریقای جنوبی نیفتیم که از همه اینها سرسختتر بود و بسیاری از واکسنها رویش جواب نداده و اگر هم جواب بدهد جواب مختصری است.»
همزمان محمدتقی ایرانی معاون سیاسی استاندار بوشهر به خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته که پنج تبعه هند را که در اقامتگاههایی در عسلویه و کنگان اقامت داشتهاند شناسایی کردند که به ویروس کرونا مبتلا هستند.
به گفتهی او، ابتلای این پنج نفر به نوع ویروس هندی در دست بررسی است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، ویروس آفریقای جنوبی تا حدودی در برابر آنتیبادیها مقام است و اشخاصی که به گونههای قبلی متبلا شدهاند حتی وقتی در بدنشان آنتیبادی هم موجود باشد امکان ابتلای دوباره به این نوع ویروس را دارند. جهشی که در اسپایک کرونای جدید در برزیل و آفریقای جنوبی رخ داده و سبب شده تا این نوع نسبت به آنتیبادیهای خنثیکننده حساسیت کمتری داشته باشند که میتواند سبب اشکالاتی از جمله کاهش کارایی واکسنهای کنونی شود.
در ادامه انتشار اخبار غیررسمی از تداوم پروازهای بین ایران و هند، یک کشتی از هند در ساحل چابهار پهلو گرفته و احتمال حرکت آن به سوی «بندر امام» نیز وجود دارد. به نظر میرسد هیچگونه ممنوعیت ورود کشتیها از هند به ایران اجرا نشده و نمیشود.
چنگیز جوادپور مسئول هماهنگی مقابله با کرونا در سازمان بنادر و دریانوردی مدعی است که «خدمه شناورهای هندی اجازه پیاده شدن در بنادر ایران را ندارند، چون ممکن است برخی خدمه ناقل بدون علامت باشند.»
بهگفته چنگیز جوادپور، «تبادل مسافری دریایی بین ایران و هند وجود ندارد و نه مسافری از طریق هند به ایران میآید و نه مسافری از ایران به هند میرود.»
در حالی که سازمان هواپیمایی کشوری ۴ اردیبهشتماه «پذیرش مسافر از کشورهای با شرایط ویژه از جمله هند، پاکستان، فرانسه و…» را ممنوع اعلام و دفاتر خدمات مسافر هوایی را ملزم به عدم فروش بلیت به مسافران کشورها کرده ولی گفته میشود مافیای خطوط هواپیمایی همچنان در حال بلیتفروشی است!
گزارشها حاکیست سازمان هواپیمایی کشوری به شرکت خدمات مسافرت هوایی «علیبابا» به دلیل رعایت نکردن قانون ممنوعیت فروش بلیت در مسیر هند و پاکستان اخطار داده است.
غنی نظری عضو هیاترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره ممنوعیت پرواز به هند و در عین حال فروش بلیت پرواز به این کشور در برخی وبسایتهای فروش گفته که «چارترها مافیا هستند و مافیای پرواز اجازه نمیدهد که تصمیم درست گرفته شود. آنها نفوذ میکنند و هرجا وضعیت بد است میگویند ممنوع کنید و هرجا هم خوب است میگویند آزاد کنید.»
او برخی محدودیتها در جهت مقابله با ویروس کرونا را «غیرعلمی» خوانده و گفته، «متاسفانه این برنامهها بیش از آنکه علمی باشد سیاسی است. همچنانکه در بحث رنگبندی شهرها و واکسن هم همین امر صادق است. حتی خود مسئولان ستاد کرونا میگویند کسی به حرف ما گوش نمیکند.»
او گفته «هیچ اعتقادی به محدودیتهای ایجاد شده برای مقابله با کرونا ندارم زیرا دولت در زمانی که باید محدودیت ایجاد میکرد این کار را نکرد در نتیجه مردم به سفر رفتند و حالا مردم از کسب و کار افتادهاند.»
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۸ آوریل۲۰۲۱