مالک حسینی رئیس سازمان رفاه شهرداری تهران میگوید کارتنخوابها با باوجود پیگیریهای صورت گرفته، نه تنها سهمی از واکسنهای کرونا ندارند، بلکه از واکسنهای آنفولانزا نیز سهمی ندارند!
با وجود تأکید و هشدار متخصصان به ریسک بالای ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا در گروههای کارتنخواب، معتادان و ساکنان گرمخانهها، وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا هنوز سهمیهای برای واکسیناسیون آنان در نظر نگرفته است.
این در حالیست که بر اساس سند ملی واکسیناسیون، افراد ساکن در گرمخانهها، کمپهای معتادین و مهاجرین باید در امردادماه و شهریورماه ۱۴۰۰ واکسینه میشدند. در این سند، این افراد زیرمجموعهی گروه حدود ۴ میلیون نفری ساکنین در زندانها و مراکز تأدیب، پرسنل پلیس، نظامیان و مرزبانان در پادگانها، معلمان و کارکنان مدارس و پرسنل حمل و نقل و تولید و توزیع مواد سوختی و خدمات شهری هستند.
در نظر گرفته نشدن این بخش از جامعه حتا هنگامی که روند واکسیناسیون قدری شتاب گرفته نیز مشهود است و سهمیهای برای کارتنخوابها در نظر گرفته نشده. وزارت بهداشت امروز دوشنبه ۲۹ شهریورماه از تزریق ۴۴ میلیون و ۴۲۳ هزار دوز واکسن از ۲۱ بهمن ۹۹ تا کنون خبر داده که بر این اساس ۱۴ میلیون و ۱۲۰ هزار نفر هر دو دوز را دریافت کردهاند.
مالک حسینی رئیس سازمان رفاه شهرداری تهران ۹ شهریورماه به روزنامه دولتی «ایران» گفته که در دوران شهرداری پیروز حناچی، چندین بار با نهادهای مسئول مکاتبه و درخواست واکسن شده اما «تقریباً هیچ اقدامی» از سوی وزارت بهداشت برای این گروه در معرض خطر صورت نگرفته است.
امروز این مسئول شهرداری تهران به خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که پیگیریها همچنان به نتیجه نرسیده اما شهرداری تهران خودش از «۲۰ روز گذشته» افراد اجرایی و مددکاران را ۱۰۰ درصد واکسینه کرده است.
حسینی تأکید کرد که «از ابتدای شیوع کرونا چه در مورد واکسن آنفلوآنزا و چه در مورد واکسن کرونا، متاسفانه هیچوقت مددجوها در اولویت وزارت بهداشت قرار نگرفتند.»
مدیرعامل سازمان رفاه شهرداری تهران دلیل اینکه چرا واکسیناسیون این گروه اجتماعی با وجود واکسیناسیون خانوادههای کارمندان شهرداری انجام نشده، نداشتن «اطلاعات هویتی» بخش عمدهای از آنها دانسته است.
حسینی همچنین با تأکید بر اینکه شهرداری «متولی واکسیناسیون نیست» و «بر اساس سهمیهای که توافق شده، واکسیناسیون را انجام میدهد»، گفت که «برای این گروهها وزارت بهداشت باید چارهاندیشی کند».
رئیس سازمان رفاه شهرداری تهران با بیان اینکه حضور کارتنخوابها و افراد بیخانمان در گرمخانهها «ثابت نیست» بیان داشت: «این کار را سخت میکند. بیش از ۳۰ الی ۴۰ درصد این افراد بطور ثابت در طول سال به گرمخانهها مراجعه میکنند و تلاش میکنیم واکسیناسیون این افراد بعلاوه مددجوهای مراکز بهاران را آغاز کنیم.»
طبق گفتههای حسینی، «خانوادههای کودکان کار و در معرض آسیب، مددجوهای گرمخانهها و سامانسراها و مراکز بهاران و افرادی که در سامانه نیازمندان ما هستند ۱۳ هزار خانواده را شامل میشوند.»
آنگونه که این مسئول شهرداری تهران اعلام کرده، «مرگ ناشی از کرونا در گرمخانهها نداشتیم اما از موج چهارم به بعد ابتلا به کرونا در گرمخانهها رخ داده است و بیش از ۱۰۰ نفر به کرونا مبتلا شدهاند».
بر اساس اعلام شهرداری تهران، بیش از ۹۰درصد کارتنخوابها و ساکنان گرمخانهها فاقد اوراق هویتی هستند، حال آنکه اجرای واکسیناسیون با استفاده از کُد ملی صورت میگیرد. بدین ترتیب واکسیناسیون حدود ۱۳هزار خانوار تحت پوشش سازمان رفاه شهرداری شامل کودکان کار، زبالهگردها، کارتنخوابها و افراد معتاد فاقد سرپناه، انجام نشده و تا کنون هیچ برنامهای هم برای اجرای آن ابلاغ نشده است.
هیچ آمار دقیق و روشنی از تعداد کارتنخوابهای مبتلا به کرونا در استان تهران و کل کشور وجود ندارد. در حالی که دیماه پارسال فرید براتی سده در موج سوم شیوع کرونا گفته بود، در یک غربالگری بین ۶۵۰ نفر، ۶۰ تا ۷۰ نفر از آنان به کرونا مبتلا بودند که نگرانکننده است.
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۱