دو سناتوردمکرات و جمهوریخواه طرحی آماده کردهاند تا جمهوری اسلامی را به دلیل “توطئه ربودن مسیح علینژاد” هدف تحریمهای تازه قرار دهد آنها میگویند این طرح فراحزبی میتواند جلوی هر آدمربایی دیگر در خاک آمریکا را بگیرد.
سناتور پت تومی از حزب جمهوریخواه و سناتور بن کاردین از حزب دموکرات بانی طرحی برای مقابله با آدمربایی در خاک ایالات متحده شدهاند.
این دو پنجشنبه ۱۱ آذر (دوم دسامبر) در کنفرانسی مطبوعاتی با حضور مسیح علینژاد، روزنامهنگار و کنشگر، طرح خود را معرفی کردند. بر اساس پیشنویس طرح، تحریمهای تازهای علیه ایران به دلیل “توطئه ربایش” خانم علینژاد اعمال خواهد شد.
سناتور تومی و کاردین در کنفرانس یاد شده تاکید کردند که طرح آنها به دنبال پاسخگویی ایران به توظئه ربودن علینژاد است و این امر به جلوگیری از هرگونه اقدام دیگری برای آدمربایی در خاک ایالات متحده توسط عوامل خارجی کمک میکند.
بن کاردین از حزب دموکرات در این کنفرانس خبری گفت: «اگر جرأت کنید به کشور ما بیایید و یک شهروند آمریکایی را بربایید، خواهید دید که عواقب بدی در پی خواهد داشت.»
دو سناتور یادآور شدند که هر اقدام ممکن را برای تصویب این پیشنویس انجام میدهند تا برای امضا به جو بایدن ارسال شود.
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و کنشگر نیز در توییتی نوشت: «سناتورهای بیشتری برای حمایت از این قانون آمادهاند و زمان مجازات تروریسم جمهوری اسلامی و تهدید خبرنگاران و فعالان فرا رسیده است.»
علینژاد حدود چهار ماه پیش از ناکام ماندن طرح ربودن خود توسط ماموران ایرانی خبر داده بود.
وزارت دادگستری آمریکا در آن زمان اعلام کرد تلاش یک تیم اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ربایش مسیح علینژاد و انتقال او به یک کشور ثالث با هشیاری پلیس فدرال آمریکا ناکام مانده است. دادگستری آمریکا این افراد را علیرضا شاهواروقی فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری معرفی کرد.
هر چهار نفر که اعضای یک شبکه اطلاعاتی جمهوری اسلامی معرفی شداند، در ایران به سر میبرند. گفته شده که این تیم به رهبری علیرضا فراهانی میخواسته علینژاد را از خانهاش در بروکلین بدزدد، به ساحل ببرد و با قایق تندرو به ونزوئلا منتقل کند.
در بیانیه دادگستری آمریکا آمده بود که ماموران جمهوری اسلامی در دو سال اخیر برای در نظر گرفتن مسیح علینژاد کارآگاه خصوصی استخدام کرده بودند.
ربودن مخالفان حکومت ایران و انتقال آنها به ایران سابقه دارد. خبرسازترین مورد آن روح الله زم بود که ۲۲ آذر ۱۳۹۹ اعدام شد. در حال حاضر جمشید شارمهد در زندانهای ایران منتظر حکم نهایی است.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۳ دسامبر ۲۰۲۱