بر اساس گزارشی که روز دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ در شبکه خبری «فرانس۲۴» منتشر شد وکیل مدافع و خواهر بنجامین بریر، شهروند فرانسوی محبوس در زندان وکیلآباد مشهد، از اعتصاب غذای او خبر دادند.
بنجامین بریر پیش از این در سال ۲۰۲۱ نیز در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان اقدام به اعتصاب غذا کرده بود و بر اساس آنچه فرانس ۲۴ نوشته از روز ۲۸ ژانویه سال جدید نیز دومین اعتصاب غذای خود را آغاز کرده است.
وکیل مدافع این گردشگر فرانسوی اعتصاب غذای موکلش را استفاده از «تنها سلاحی» که در حال حاضر در اختیار دارد توصیف کرده است.
فرانس ۲۴ به نقل از فلیپ والنت، وکیل مدافع بریر در کشور فرانسه نوشته است اتهام موکلش، یعنی جاسوسی، اتهامی ساختگی و «تخیلی» است. این وکیل مدافع دادگاهی که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بهمنظور رسیدگی به اتهامات بریر برگزار کرد را «مضحکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» خواند.
آقای والنت همچنین تایید کرده است که موکلش در زندان بهدلیل اجرای «اعدامهای فراقانونی» در زندانهای ایران بهلحاظ روحی و جسمی «خسته» شده است.
«فرانس۲۴» همچنین به نقل از وکیل بنامین بریر نوشت جمهوری اسلامی ایران باید نسبت به «سلامت جسمی و روانی» بریر پاسخگو باشد و همزمان تاکید کرد این شهروند فرانسوی حبس خود در زندان وکیلآباد مشهد را در شرایطی «دشوار» پشت میگذارد و مقامهای قضایی حکومت ایران او را از حقوقش محروم کردهاند.
بنجامین بریر گردشگری فرانسوی است که پس از سفر به ایران ، در اردیبهشت ۱۳۹۹ بازداشت شد. مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران با ادعای این کنه او با استفاده از پهپاد اقدام به جمعآوری اطلاعات از مناطقی در داخل ایران کرده است که از نظر دستگاههای امنیتی حکومت اسلامگرای ایران مناطق ممنوعه محسوب میشوند.
اما بریر تنها شهروند فرانسوی محبوس در ایران نیست و بهغیر از او دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران هفت فرانسوی دیگر را نیز به اتهامهای مشابه به تحمل زندان محکوم کرده است؛ اقدامی که از نظر غالب ناظران بینالمللی بیش از آنکه ماهیتی قضایی و حقوقی داشته باشد، ماهیتی سیاسی دارد تا جمهوری اسلامی از این طریق به کشورهای غربی فشار وارد آورد و در سطح بینالمللی امتیازهایی از آنها بگیرد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده ، در حال حاضر دستکم ۲۰ شهروند کشورهای غربی توسط نهادهای امنیتی در ایران بازداشت و زندانی شدهاند.
کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، در گفتگوی تلفنی خود با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در روز چهارشنبه، ۵ بهمن ۱۴۰۱، بهصراحت گفت بازداشت شهروندهای فرانسوی در ایران اقدامی «خودسرانه» است. پس از این گفتگوی تلفنی، وزارت خارجه فرانسه نیز با انتشار توییتی در حساب رسمی این وزارتخانه نوشت فرانسویهای محبوس در ایران «گروگان» هستند و حکومت ایران باید هرچه سریعتر آنها را آزاد کند.
برگرفته از سایت ایران وایر، ۷ فوریه ۲۰۲۳