آرژانتین از دولتهای پاکستان و سریلانکا خواست احمد وحیدی، وزیر کشور ایران را به دلیل نقشی که در انفجار مرکز یهودیان بوئنوس آیرس داشته است، بازداشت و برای محاکمه به آرژانتین مسترد کنند.
تقاضای آرژانتین با تکیه به درخواست این کشور از پلیس بینالملل برای بازداشت آقای وحیدی در هر جای جهان، از سوی وزارت خارجه آرژانتین برای مسئولان پاکستان و سریلانکا ارسال شده است.
وزارت خارجه آرژانتین در بیانیهای اعلام کرد: «احمد وحیدی، وزیر کشور ایران عضوی از یک هیات ایرانی است که هماکنون از پاکستان و سریلانکا بازدید میکند و اینترپل به درخواست بوئنوسآیرس، هشدار قرمز برای بازداشت او صادر کرده است.»
در ۱۲ آوریل، دادگاهی در آرژانتین ایران را در انفجار ساختمان مرکز یهودیان آرژانتین در سال ۱۹۹۴، و حمله به سفارت اسرائیل در بوئنوسآیرس در سال ۱۹۹۲ مقصر دانست و آن را یک «دولت تروریستی» نامید. این دادگاه، انفجار ساختمان مرکز یهودیان آرژانتین، موسوم به «آمیا» را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرد.
در انفجار ساختمان مرکز یهودیان آرژانتین، ۸۵ نفر کشته و حدود ۳۰۰ نفر زخمی شدند و این ساختمان فروریخت. در حمله به سفارت اسرائیل در آرژانتین نیز ۲۹ نفر کشته شدند.
وزارت خارجه آرژانتین در بیانیه خود که روز سهشنبه منتشر شده، اعلام کرد که این کشور در تلاش است تا طراحان حمله به آمیا را بازداشت کند.
آرژانتین بر این نظر است که ایران نقشه بمبگذاری در ساختمان آمیا را طراحی و حزبالله لبنان آن را اجرا کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه آرژانتین که به امضای وزارت امنیت این کشور نیز رسیده، آمده است که یکی از طراحان این انفجار، احمد وحیدی است که دادگستری آرژانتین به دنبال او است. در زمان بمبگذاری در ساختمان آمیا احمد وحیدی، فرمانده سپاه قدس ایران بود.
شمار دیگری از مقامهای وقت ایران از جمله محسن رضایی نیز به دخالت در انفجار ساختمان مرکز یهودیان آرژانتین متهم هستند. رضایی در زمان انفجار این ساختمان، فرمانده سپاه پاسداران ایران بود.
آرژانتین پیشتر نیز زمانی که آقای رضایی به قطر و نیکاراگوئه سفر کرده بود، درخواست خود برای بازداشت او را مطرح کرد، اما درخواست این کشور برآورده نشد. این تقاضا نیز با تکیه به درخواست پلیس بینالملل برای بازداشت آقای رضایی در هر جای جهان، مطرح شده بود.
ایران قاطعانه هرگونه دخالت در انفجار ساختمان آمیا را رد کرده و حتی گاهی آن را به خود اسرائیل منتسب کرده است.
برگرفته ای از سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۲۴ آپریل ۲۰۲۴