نیمی از شرکت‌های خارجی ثبت‌شده در ایران متعلق به اتباع افغانستان است

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک ایران می‌گوید ۵۰ درصد شرکت‌های خارجی ثبت‌شده در ایران برای اتباع افغانستان و با هدف خرید و تملک ملک است.

صفدر کشاورز روز شنبه ۱۹ خرداد طی نشستی خبری گفت از زمان تصویب‌ قانون حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۱۳۸۱، در مجموع ۸ هزار و ۲۴۱ شرکت خارجی در کشور به ثبت رسیده‌ که بیش از سه چهارم آن از سال ۱۴۰۰ ثبت شده است.

او گفت ۵۰ درصد شرکت‌های به‌ثبت‌ رسیده برای اتباع کشور افغانستان، ۲۵ درصد برای اتباع عراق و ۲۵ درصد باقیمانده متعلق به اتباع کویت، پاکستان، چین، عربستان، بحرین، هند و ترکیه است.

اظهارات او درباره ثبت شرکت شهروندان افغانستان در ایران به بهانه خرید ملک در حالی است اتباع این کشور طی چند سال گذشته بیشترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی را در ایران داشته‌ و نیمی از کل جذب سرمایه خارجی در کشور از طرف افغان‌ها بوده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان اسفند ۱۴۰۲ اعلام کرد که یک «هیئت تجاری و اقتصادی افغانستان» اجرای پروژه‌های ساختمان‌سازی در چابهار را آغاز کرده است.

مقامات جمهوری اسلامی حجم سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران طی سال گذشته را سه میلیارد دلار عنوان کرده‌اند.

این در حالی است که تاکنون ۸۰ هزار شرکت خارجی در ترکیه ثبت شده که ۱۰ برابر ایران است؛ اما پارسال تنها ۱۰.۶ میلیارد دلار جذب سرمایه مستقیم خارجی داشت.

نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان نیز پارسال اعلام کرد بیشترین سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران بوده و امارت اسلامی در تلاش است تا افغان‌های مقیم خارج را تشویق به بازگرداندن سرمایه‌هایشان به کشور کند.

در این میان، جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته کارزار اخراج صدها هزار پناهنده افغانی در کشور را رقم زده و احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت امسال از اخراج یک میلیون و ۳۰۰ هزار اتباع خارجی از کشور طی یک سال گذشته خبر داد.

بر اساس گزارش به روزرسانی شده آژانس پناهندگان سازمان ملل برای سال ۲۰۲۴، ایران میزبان ۳.۴ میلیون پناهنده خارجی است که بخش عمده آنها را پناهندگان افغانستانی تشکیل می‌دهد.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۹ ژوئن ۲۰۲۴