خبرگزاری رویترز اعلام کرد ایالات متحده روز سهشنبه پس از حمله هوایی اسرائیل به بیروت، در یک حمله هوایی به عراق، مواضع گروههای وابسته به جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است.
رویترز اما تایید نکرد که آیا این حمله هوایی همان انفجارهایی است که پیشتر در یک پایگاه نیروهای حشدالشعبی عراق در جنوب بغداد گزارش شده بود یا خیر.
یک مقام آمریکایی هم به رویترز گفت که این حمله به دلیل تهدیدها علیه نیروهای ائتلاف مستقر در عراق انجام شده است.
گروه «الحشد الشعبی» اما بامداد چهارشنبه با تایید انفجارها اعلام کرد که «در ساعت ۲۱:۳۰ شامگاه سهشنبه به وقت عراق، محل استقرار نیروهای تیپ ۴۷ در بخش جرفالنصر و منطقه السعیدات، در معرض انفجاری با ماهیت نامشخص قرار گرفتند که در پی این انفجار چند نفر از نیروهای تیپ ۴۷ کشته و شماری مجروح شدند.»
همزمان، منابعی در پلیس عراق به خبرگزاری «رویترز» گفتند: «بر اثر ۳ انفجار در پایگاه نیروهای حشدالشعبی در جنوب بغداد، یک کشته و ۷ زخمی بجا مانده است.»
پیش از این منابع امنیتی و مقامات حشدالشعبی، گفته بودند در انفجارهایی که شامگاه سهشنبه در پایگاه متعلق به نیروهای شبهنظامی نزدیک به جمهوری اسلامی در استان بابل در جنوب بغداد رخ داد، دستکم سه نفر کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.
یک مقام از ائتلاف گروههای شبهنظامی وابسته به جمهوری اسلامی که اکنون در ارتش منظم عراق ادغام شده نیز پیشتر گفته بود انفجارها در مقر نیروهای حشدالشعبی به علت یک «حمله هوایی» بوده و «چهار یا پنج موشک به پایگاه اصابت کرده است.»
این نخستین حمله تایید شده آمریکا به مواضع گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق از ماه فوریه است، زمانی که ارتش آمریکا به بیش از ۸۵ هدف مرتبط با سپاه پاسداران و شبهنظامیان تحت حمایت آن در عراق و سوریه حمله کرد.
گفته میشود حمله روز سهشنبه ارتش آمریکا به مواضع نیروهای نیابتی حکومت ایران در عراق در پاسخ به تهاجم روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته این گروهها به پایگاههای «نیروهای ائتلاف ضد داعش» در عراق و سوریه صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در آن حملات چهار موشک در نزدیکی پایگاه عین الاسد در استان انبار عراق سقوط کردند و یک پهپاد و سه موشک دیگر نیز به نزدیکی محیط پایگاه اصابت کرد همچنین دستکم یک موشک نیز در نزدیکی پایگاه نیروهای ائتلاف در میدان گازی کونوکو در استان دیرالزور در شرق سوریه سقوط کرد اما این حملات تلفاتی نداشت.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۳۱ جولای ۲۰۲۴