پلیس فدرال آمریکا (افبیآی)، دفتر مدیر اطلاعات ملی، و سازمان امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده روز دوشنبه با صدور بیانیه مشترکی در مورد تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هشدار دادند.
آنها گفتند به ستادهای انتخاباتی اعلام کردند که تدابیر لازم امنیتی از جمله استفاده از ایمیلهای رسمی فقط برای امور رسمی، باز نکردن ایمیلهای مشکوک، بروزرسانی نرمافزارها و استفاده از اسم رمزهای قوی، و فعال کردن سیستم «احراز هویت چندمرحلهای» را در نظر بگیرند.
این سه سازمان گفتند حکومت ایران در پی ایجاد اختلاف و تضعیف اعتماد عمومی به نهادهای دموکراتیک آمریکا است و علاوه بر این، علاقه دیرینهای به بهره برداری از تنشهای اجتماعی از روشهای مختلف دارد؛ از جمله با استفاده از عملیات سایبری برای دستیابی به اطلاعات حساس مربوط به انتخابات ایالات متحده.
این بیانیه همچنین میگوید جمهوری اسلامی در عین حال به دنبال آن است که توانایی هر دولتی در ایالات متحده برای دنبال کردن یک سیاست خارجی مغایر با منافع تهران را پیچیدهتر کند.
این بیانیه یادآوری کرده است «جامعه اطلاعاتی» آمریکا پیشتر نیز گزارش داده بود حکومت ایران انتخابات پائیز امسال آمریکا را، بهویژه از نظر تأثیرگذاری، با اهمیت میداند و به طور فزایندهای تلاش دارد بر نتیجه این انتخابات اثر بگذارد.
پلیس فدرال آمریکا (افبیآی)، دفتر رئیس اطلاعات ملی آمریکا و سازمان امنیت سایبری و امنیت زیرساخت میگویند «ما شاهد فعالیتهای تهاجمی فزاینده [حکومت] ایران در طول این دوره از انتخابات بودهایم، بهویژه عملیاتهای نفوذی که عموم مردم آمریکا را هدف قرار میدهند و عملیات سایبری که ستادهای انتخاباتی ریاست جمهوری را هدف قرار میدهند.»
این سه نهاد امنیتی آمریکا در بیانیه مشترک خود گفتند، اقدامات جمهوری اسلامی شامل فعالیتهایی است که اخیراً در مورد به خطر انداختن ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه، که «جامعه اطلاعاتی» آمریکا آن را به حکومت ایران نسبت داده، گزارش شد.
در واکنش به این گزارش، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی به نقل از نمایندگی حکومت ایران در سازمان ملل نوشت «چنین ادعاهایی بیاساس و فاقد هرگونه وجاهت است.»؛ همانطور که قبلا هم اعلام کردهایم، ایران هیچ هدف و انگیزهای برای دخالت در انتخابات آمریکا ندارد.
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل با این ادعا که حکومت ایران «هیچ هدف و انگیزهای برای دخالت در انتخابات آمریکا ندارد» از دولت آمریکا خواست تا «اسناد خود را در اختیار ما قرار دهد تا پاسخ ما را دریافت کنند.»
افبیآی دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد در حال بررسی تلاشهای مشکوک نسبت داده شده به حکومت ایران برای هک ستاد انتخاباتی حزب دموکرات و همچنین یکی از دستیاران دونالد ترامپ است.
پیشتر رسانهها در آمریکا گزارش داده بودند که هکرهای جمهوری اسلامی احتمالاً توانستهاند حساب ایمیل شخصی راجر استون، فعال کهنهکار جمهوریخواه و یکی از نزدیکان ترامپ را هک کنند.
بیانیه مشترک نهادهای امنیتی آمریکا میگوید جامعه اطلاعاتی ایالات متحده مطمئن است که عوامل جمهوری اسلامی از طریق اقدام «مهندسی اجتماعی» و تلاشهای دیگر به دنبال دسترسی به افرادی بودهاند که به طور مستقیم به مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری هر دو حزب عمده سیاسی آمریکا دسترسی دارند، و «چنین فعالیتهایی، از جمله سرقتها و افشاگریها، برای تأثیرگذاری بر روند انتخابات ایالات متحده است.»
بر اساس این بیانیه، اینگونه اقدامات در گذشته نیز از سوی جمهوری اسلامی و روسیه و در دورههای قبلی انتخابات ایالات متحده و همچنین دیگر کشورها استفاده شده و پلیس فدرال آمریکا این فعالیتها را ردیابی کرده، با قربانیان در تماس بوده، و به تحقیق و گردآوری اطلاعات برای تعقیب و ایجاد اختلال در عوامل تهدیدکننده یکپارچگی انتخابات آمریکا ادامه خواهد داد.
پلیس فدرال آمریکا (افبیآی)، دفتر رئیس اطلاعات ملی آمریکا و سازمان امنیت سایبری و امنیت زیرساخت میگویند که تلاشهای خارجی برای تأثیرگذاری یا مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا، از جمله هدف قرار دادن ستادهای انتخاباتی نامزدها، را تحمل نخواهند کرد.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۲۰ اگوست ۲۰۲۴