آخرین کارزارهای ترامپ و هریس، چند ساعت مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

کامالا هریس و دونالد ترامپ، رقبای دموکرات و جمهوریخواه، آخرین ساعات باقی‌مانده تا روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را در ایالت‌های چرخشی گذراندند؛ همچنین گزارش شده که تعداد آرای زودهنگام در این انتخابات از مرز ۸۱ میلیون رای گذشت.

رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده تا شامگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان به وقت محلی ادامه خواهد داشت.

روز دوشنبه، یک روز مانده به انتخابات، خانم هریس آخرین تلاش‌های انتخاباتی خود را در ایالت پنسیلوانیا پی گرفت، و آخرین تجمعات انتخاباتی آقای ترامپ هم در سه ایالت کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و میشیگان برگزار شد.

به گزارش رویترز، هر دو رقیب در اظهارات خود در روز دوشنبه پیش‌بینی کردند که در انتخابات به پیروزی خواهند رسید.

پنسیلوانیا تنها ایالتی بود که روز دوشنبه هر دو رقیب در آن حضور یافتند؛ در بین هفت ایالت چرخشی و سرنوشت‌ساز، پنسیلوانیا با ۱۹ رای بیشترین رای الکترال را دارد.

دونالد ترامپ در این ایالت و در شهر پیتسبورگ در برابر جمعیت زیاد هوادارانش سخنانی ارائه کرد که به گفته ستاد انتخاباتی او، پیام پایانی این نامزد حزب جمهوریخواه به رای‌دهندگان بود.

او در این سخنرانی بیشتر به موضوعات اقتصادی پرداخت و انتخاب کامالا هریس را «موجب فلاکت اقتصادی» خواند.

کامالا هریس نیز در شهر آلن‌تاون پنسیلوانیا و با اشاره به شهروندان پورتوریکویی قول داد که رئیس جمهور «تمامی آمریکایی‌ها» باشد.

به نوشته آسوشیتدپرس، با اینکه فیلادلفیا آخرین مقصد کامالا هریس در ایالت پنسیلوانیا است، اما آخرین سخنرانی او در آلن‌تاون برگزار شد و خانم هریس در آن گفت: فردا روز انتخابات است و حرکت با ما است.

در همین حال مرکز انتخابات‌سنجی در دانشگاه فلوریدا در آخرین به‌روزرسانی خود که بامداد سه‌شنبه منتشر شد مجموع آرای زودهنگام را بیش از ۸۱ میلیون رای گزارش کرد.

به نوشته این مرکز تحقیقاتی، این رقم شامل حدود ۴۴ میلیون رای حضوری و بقیه به صورت پستی بوده است.

رای‌دهی زودهنگام به صورت حضوری یا پستی از ماه‌ها پیش در داخل و خارج از ایالات متحده در جریان بوده است.

رقم ۸۱ میلیون رای زودهنگام در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری به وضوح از آرای زودهنگام در دوره‌های پیشین بالاتر است اما هنوز با ۱۰۱ میلیون رای زودهنگام در انتخابات ۲۰۲۰ (همزمان با محدودیت‌های کرونا) فاصله دارد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده شاهد ماجراها و رخدادهای غیرمنتظره‌ای بود؛ از جمله دو بار سوء قصد به جان دونالد ترامپ، محکومیت کیفری رئیس جمهور پیشین، کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌ها و دستیابی غیرمنتظره کامالا هریس به صدر فهرست‌ها.

رویترز در عین حال یادآوری می‌کند که تا یک روز پیش از انتخابات، نظرسنجی‌ها نشان داد که دونالد ترامپ ۷۸ ساله و کامالا هریس ۶۰ ساله رقابت تنگاتنگ و تقریبا یکسانی دارند.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۵ نوامبر ۲۰۲۴