سران کشورهای عضو اتحادیه عرب و ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی روز دوشنبه ۲۱ آبان در نشستی در عربستان سعودی اقدامات اسرائیل در نوار غزه را محکوم کردند و «خروج اسرائیل از سرزمینهای فلسطینی» را پیش شرط صلح در منطقه دانستند.
ارتش اسرائیل میگوید در بازرسی از یک کاروان حامل کمکهای بشردوستانه که با هماهنگی بینالمللی در غزه حرکت میکرد، یک کیسه حامل فشنگ و مهمات پیدا کرده است.
به گفته ارتش اسرائیل، این کاروان یکشنبه ۲۱ آبان در مسیر ویژه عبور کمکهای بشردوستانه بینالمللی از شمال نوار غزه به جنوب در حرکت بود و در یک ایست بازرسی متوقف شد.
ارتش اسرائیل گفته است پس از کشف کیسه حاوی مهمات، این موضوع را به سازمانهای مرتبط اعلام و تاکید کرده است که این کاروانی بوده که در «داخل نوار غزه» حرکت میکرد.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد نیروهایش روز دوشنبه ۲۱ آبان به ۹ هدف مرتبط با حکومت ایران در دو منطقه در سوریه حمله کردهاند.
سنتکام علت این حملات را پاسخ به تجاوزات ۲۴ ساعت گذشته نیروهای تحت امر جمهوری اسلامی به منافع ایالات متحده در منطقه عنوان کرد.
سنتکام تاکید کرد با اینگونه اقدامات توانایی گروههای وابسته به تهران برای برنامهریزی و انجام حملات آینده علیه نیروهای آمریکا و ائتلاف در منطقه را کاهش خواهد داد.
گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه جدید اسرائیل، «مهمترین مساله» برای آینده منطقه و امنیت کشور اسرائیل را جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به جنگافزار هستهای دانست.
ساعر در کنفرانسی خبری با حضور رسانهای بینالمللی یادآور شد که دونالد ترامپ در جریان کارزارهای انتخاباتی خود نسبت به خطرات هستهای شدن جمهوری اسلامی هشدار داده است.
وزیر امور خارجه اسرائیل افزود جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به جنگافزار هستهای موضع ثابت دولتهای مختلف آمریکا بوده است.
گیدئون ساعر با اشاره به حملات جمهوری اسلامی به همسایگان خود از جمله عربستان سعودی گفت حکومت ایران بسیاری از گروههای تروریستی در منطقه را تامین مالی و تسلیحاتی میکند.
یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، حمله هوایی اخیر این کشور به سامانههای پدافند هوایی ایران را موجب آسیبپذیرشدن تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی دانست.
یسرائیل کاتس در دیدار با مقامهای ارتش اسرائیل با اشاره به آسیبپذیر شدن بیش از پیش تاسیسات هستهای ایران «رفع تهدید نابودی» اسرائیل را امکانپذیر دانست.
وزیر دفاع اسرائیل گفت: «امروز ایران در مقابل وارد شدن صدمه به تاسیسات هستهایاش بیش از همیشه آسیبپذیر شده» و «امکان دستیابی به مهمترین هدف و رفع تهدید نابودی» اسرائیل وجود دارد.
دفتر ریاست جمهوری اسرائیل اعلام کرد اسحاق هرتزوگ قبل از ظهر سهشنبه با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در کاخ سفید دیدار خواهد کرد.
بنا بر بیانیه دفتر هرتزوگ، او پیش از دیدار با بایدن، با الیز استفانیک، نامزد دونالد ترامپ برای احراز سمت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، دیدار خواهد کرد. استفانیک از قانونگذاران ارشد حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و از حامیان سرسخت اسرائیل است.
هرتزوگ همچنین با لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی، دیدار خواهد کرد. سناتور گراهام نیز از حامیان برجسته اسرائیل است و بهدنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ از این کشور دیدار کرد
در پی شلیک بیش از ۹۰ راکت از لبنان به منطقه خلیج حیفا در اسرائیل، دستکم چهار غیرنظامی مجروح شدند و برخی خانهها آسیب دید.
ارتش اسرائیل با اعلام خبر رهگیری و انهدام اغلب این راکتها، گفت که با این حال شماری از آنها به داخل شهرها اصابت کردهاند.
به گزارش «تایمز اسرائیل»، این یکی از بزرگترین حملات راکتی به شهر بندری حیفا در جنگ با حزبالله لبنان به شمار میرود.
ارتش اسرائیل در این رابطه اعلام کرد با اجرای یک حمله پهپادی، سامانه راکتاندازی را که حزبالله در این حمله مورد استفاده قرار داده بود، نابود کرده است.
امر دوستری، سخنگوی دفتر نخست وزیر اسرائیل، روز دوشنبه ۲۱ آبان برای نخستین بار اعلام کرد انفجار پیجرهای اعضای حزبالله لبنان با تأیید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، صورت گرفته است.
این نخستین تأییدیه رسمی اسرائیل درباره دست داشتن این کشور در انفجار هزاران پیجر متعلق به حزبالله لبنان در روز ۲۷ شهریور سال جاری به شمار میرود. این عملیات به کشته شدن دهها تن از اعضای حزبالله و زخمی شدن هزاران تن دیگر از آنها منجر شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، الیز استفانیک، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از نیویورک و رئیس فراکسیون جمهوریخواهان این مجلس، را به عنوان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل بر خواهد گزید.
ترامپ با انتشار بیانیهای استفانیک را «یک مبارز بسیار نیرومند، سختکوش، و باهوش» در مسیر پیشبرد ایده «آمریکا نخست» خواند.
این قانونگذار ارشد جمهوریخواه نیز ضمن قدردانی از کاندیداتوری خود گفت مشتاقانه منتظر کسب رای اعتماد اعضای مجلس سنا است.
الیز استفانیک از چهرههای ارشد حامی اسرائیل در کنگره آمریکا است و بارها از سیاستهای دولت بایدن نسبت به اسرائیل انتقاد کرده است.
اسرائیل روز دوشنبه ۲۱ آبان با اعلام پیشرفت در مذاکرات آتشبس لبنان، به توانایی بالقوه روسیه در جلوگیری از تقویت تجهیزاتی حزبالله لبنان از مسیر سوریه اشاره کرد.
گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل، مهمترین چالش پیش رو در این مذاکرات را چگونگی اجرای توافق آتشبس دانست و گفت که اسرائیل و آمریکا بر تلاشهای دیپلماتیک در این باره متمرکز هستند.
گیدئون ساعر شروط اسرائیل برای آتشبس را عدم حضور حزبالله در مرزهای اسرائیل و عدم دسترسی این گروه شبهنظامی به تجهیزات و سامانههای تسلیحاتی ذکر کرده است.
حزبالله لبنان، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، اعلام کرده که هنوز هیچ پیشنهاد صلحی دریافت نکرده است.
اسرائیل از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ شبهنظامیان فلسطینی به اسرائیل – که بر اثر آن دستکم ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر که عمدتا غیرنظامی بودند، به گروگان گرفته شدند – تاکنون در چندین جبهه با حکومت جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن در نبرد بوده است.
اسرائیل در شمال با اصلیترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، یعنی حزب الله لبنان، درگیر بوده است. حزبالله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به طور یکجانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.
اسرائیل هم در واکنش با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفیالدین را از پا در آورده است.
اسرائیل همزمان با حملات هوایی سنگین به مواضع حزبالله در جنوب لبنان، حومه جنوبی بیروت، و دره بقاع، اقدام به اعزام نیروهای زمینی خود به بخشهایی از جنوب لبنان کرده است.
تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزبالله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
برگفته ای۱ از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۱۲ نوامبر ۲۰۲۴