استاد تعلیقی دانشگاه می‌گوید در پی تماس‌های «بازجو» اجازه بازگشت به کار نیافت

استاد تاریخ دانشکده الهیات دانشگاه بهشتی، که از اساتید تعلیق‌شده پس از اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ است، می‌گوید با وجود اینکه دادگاه بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت به نفع او رای داده، اما رئیس دانشگاه از اجرای حکم بازگشت به کار او خودداری کرده است.

نگار ذیلابی با انتشار متنی در کانال تلگرام خود با شرح وضعیت‌اش گفته که وضع شمار انبوهی از استادان تعلیقی و اخراجی مثل او است و هرکدام به بهانه‌ای همچنان در وضعیتی «بغرنج» به سر می‌برند و گرفتار «تبعات سنگین بلاتکلیفی و قطع حقوق» هستند.

این استاد تعلیقی دانشگاه بهشتی تاکید کرده که «صد و چند روز» از آمدن دولت مسعود پزشکیان و وعده‌های مربوط به رسیدگی به وضعیت استادان گذشته اما تنها شمار انگاشت‌شماری، به گفته او از ۴۰ نفری که می‌شناخته «تنها ۵ نفر»، پس از «دوندگی‌های فراوان» موفق شده‌اند به سرکار بازگردند.

خانم ذیلابی در شرح وضعیت خود می‌گوید که برخی همکارانش به او گفته بودند برای اینکه به دانشگاه بازگردی بهتر است «مدتی حرف نزنی و چیزی ننویسی».

او سپس به تماس‌های مکرر یک «بازجو» سازمان اطلاعات سپاه اشاره کرده که پیشتر نیز از او درباره محتوای کلا‌س‌های درسش از او بازجویی کرده بود. این شخص در تماس‌های اخیرش به خانم ذیلابی گفته که نوشته‌هایش «تند و تیز» است و «برادرانه» توصیه کرده که «خطوط قرمز» را رعایت کند.

این استاد دانشگاه اما به شخصی که تماس گرفته گفته اگر به دانشگاه بازگردد و بخواهد به کار علمی برسد، خط قرمز او «حرمت دانشجویان و دانشگاه» است و دانشجویان باید در آرامش باشند، «نه درگیر حراست، بازجویی، بازداشت، توبیخ، تعلیق و ترس و لرز.»

او سپس نوشته که احتمالا این پاسخ، باعث شده نهادهای امنیتی به این نتیجه برسند که او «پشیمان» نیست.

حالا و با گذشت دو ماه از این تماس‌ها، نگار ذیلابی می‌گوید با توجه به اینکه رئیس دانشگاه از اجرای حکم نهایی دادگاه، «استکاف» کرده است، به نظر می‌رسد بر اساس استعلام سازمان اطلاعات سپاه و گزارش‌های دیگر او امکان بازگشت به کار را ندارد.

این در حالی است که به گفته این استاد دانشگاه بر اساس قانون، عدم اجرای چنین حکمی می‌تواند به انفصال رئیس دانشگاه از خدمت منجر شود.

با وجود آنکه بازنگری در وضع اساتید اخراجی و بازگشت آنها به دانشگاه‌ها یکی از وعده‌های انتخاباتی مسعود پزشکیان بود اما از زمان روی کار آمدن دولت جدید در این باره اقدام موثری در این‌باره انجام نگرفته است.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۲۴ نوامبر ۲۰۲۴