توصیه مقامات ارشد نظامی اسرائیل در واکنش به حمله حوثی‌ها: «باید مستقیما به ایران حمله کرد»

اظهارات اخیر مقامات اسرائیلی در واکنش به حمله موشکی اخیر گروه انصارالله یمن (حوثی‌ها) به یک زمین بازی در تل‌آویو، به نظر می‌رسد نشان‌دهنده این است که کارزار جدیدی علیه شبکه‌های موسوم به «گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه» یا همان «محور مقاومت» در راه است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه ۲۲ دسامبر (۲ دی ۱۴۰۳) هشدار داد که اسرائیل با همان شدتی که علیه دیگر «بازوهای تروریستی» ایران در منطقه عمل کرد، علیه شورشیان حوثی در یمن نیز اقدام خواهد کرد.

همزمان، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که مقامات ارشد نظامی و امنیتی این کشور از جمله رئیس سازمان جاسوسی موساد، بر این باورند که اقدام صحیح این است که به جای تمرکز بر نیروهای نیابتی ایران در یمن، حمله مستقیم به ایران در دستور کار قرار گیرد.

نتانیاهو در یک پیام ویدئویی پس از جلسه کابینه امنیتی خود در شهرک صفد واقع در شمال اسرائیل، با اشاره به حملات مکرر نیروهای آمریکایی و بریتانیایی به مواضع حوثی‌ها در طول یک سال گذشته تاکید کرد که اسرائیل در عملیات علیه حوثی‌ها تنها نیست.

این در حالی است که علی خامنه‌ای،‌ رهبر ایران صبح یکشنبه اعلام کرد که اینکه «مرتب می‌گویند جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد، غلط است و ایران نیروی نیابتی ندارد؛ ما اگر یک روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم.»

کانال ۱۳ خبری اسرائیل روز یکشنبه گزارش داد که دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) در جلسات سیاسی و امنیتی رده بالا، در واکنش به حمله اخیر حوثی‌ها خواستار حمله مستقیم به ایران شده است.

آقای بارنیا در طول این جلسات با اشاره به ایران گفته است: «ما باید سر را هدف قرار دهیم؛ صرف حمله به حوثی‌ها کافی نخواهد بود.»

اظهارات وی نشان دهنده این احساس رو به رشد در میان مقامات اسرائیلی است که ایران به عنوان سازمان دهنده اصلی تهدیدات منطقه‌ای باید مستقیماً در قبال اقدامات خود پاسخگو باشد.

گزارش یک شبکه تلویزیونی دیگر اسرائیل نیز مؤید همین موضوع است. کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد که تقریباً تمام مقامات ارشد تشکیلات ارتش این کشور بر این باورند که اسرائیل می‌بایست به «داخل خاک ایران» حمله کند.

بر اساس این گزارش، حتی با وجود اینکه اسرائیل در روزهای اخیر بر راه‌های مقابله با افزایش حملات موشکی حوثی‌ها متمرکز بوده است؛ اما مساله مقابله با ایران – چه از طریق ایجاد بازدارندگی در برابر حوثی‌ها و چه از طریق حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران – نیز بارها در جلسات کابینه امنیتی اسرائیل مطرح شده است.

این گزارش می‌افزاید که ارزیابی اسرائیل این است که حوثی‌ها به طور مستقل تصمیم گرفتند که حملات موشکی و سایر حملات خود را تشدید کنند و اقدامات آن‌ها علیه اسرائیل همیشه با ایران هماهنگ شده نیست و لزوماً هم مورد تأیید ایران نیست.

کانال ۱۲ از مقامات ارشد سیاسی و نظامی ناشناس اسرائیل نقل کرد که ارزیابی آن‌ها این است که تهران فکر می‌کند اسرائیل ممکن است به زودی به آن حمله کند، و مقامات ارشد ایران در حال انجام «رایزنی‌های دیوانه‌وار» برای تصمیم‌گیری درباره نحوه واکنش به این موضوع هستند.

این گزارش تلویزیونی که قبل از پخش به تایید مقامات سانسورچی نظامی اسرائیل رسیده است، در ادامه اشاره می‌کند که در جلسات اخیر مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل گفته شده است که ایرانی‌ها معتقدند که پذیرش آتش‌بس با لبنان از سوی اسرائیل صرفا اقدامی برای هدایت مجدد تمرکز نیروها به سمت مقابله مستقیم با تهران وتحمیل هزینه به حکومت ایران است.

کانال ۱۲می‌گوید منابع اسرائیلی بر این باورند که ایران به سه دلیل اصلی نگران احتمال حمله اسرائیل است. نخست آنکه اسرائیل پدافند هوایی ایران را به گونه‌ای نابود کرده که امکان نفوذ نیروی هوایی اسرائیل را فراهم کرده است.

دوم آنکه اسرائیل در این برهه با آتش بس با لبنان موافقت کرده است و سوم آنکه دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا پیروز شده است.

این گزارش همچنین عنوان می‌کند که در بحث‌های مقامات ارشد اسرائیل گفته شده است که اسرائیل باید هر کاری انجام دهد تا ایران به سوریه یا لبنان بازنگردد.

اما این شبکه تلویزیونی همچنین به نقل از منابع ناشناس می‌گوید که اسرائیل باید در حال حاضر از رویارویی طولانی با تهران اجتناب کند، زیرا ممکن است با منافع استراتژیک اسرائیل همسو نباشد ولی توصیه می‌کند که اسرائیل باید همچنان آمادگی عملیاتی علیه ایران را حفظ کرده و افزایش دهد.

این گزارش‌ها در حالی است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت جو بایدن روز یک‌شنبه در گفتگو با «سی‌ان‌ان» گفت که دولت کشورش نگران است که «ایرانِ ضعیف‌شده» تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای بگیرد.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه گفت که این روزها صداهایی در ایران شنیده می‌شود که آشکارا خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای هستند.

او گفت که درباره خطر برنامه هسته‌‌ای ایران هم شخصاً به تیم ترامپ توضیح داده و هم با اسرائیلی‌ها مشورت کرده است.

برگرفته ای از سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۲۳ دسامبر ۲۰۲۴