معاون سفیر و نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، روز ۲۶ دی در نشست شورای امنیت با اشاره به تهدیدات فزاینده حوثیها علیه صلح و امنیت بینالمللی، از جامعه جهانی خواست تا اقداماتی فوری و قاطع علیه این گروه و حامیان آنها انجام دهند.
دوروتی شی در این نشست که برای بررسی وضعیت بحرانزده یمن برگزار شد، به حملات حوثیها به کشتیرانی بینالمللی در دریای سرخ اشاره کرد و گفت: «حوثیها علاوه بر اقدامات خرابکارانه در آبهای بینالمللی در روزهای اخیر به بازداشت یمنیهای بیگناه نیز روی آوردهاند و حتی کارکنان سابق سفارتخانهها و سازمانهای غیردولتی را هدف قرار می دهند.»
او همچین با انتقاد از گروگانگیری خدمه کشتی «گلکسی لیدر» توسط حوثیها و تداوم بیش از یک سال اسارت آنها تأکید کرد که وقت آن رسیده تا شورای امنیت سازمان ملل، حکومت ایران را به دلیل حمایت از همه خرابکاریهای حوثیها مسئول بداند.
نماینده موقت ایالات متحده در سازمان ملل تصریح کرد ایالات متحده خواستار اقدامات جدی برای جلوگیری از تأمین مالی این گروه و استفاده از تحریمهای هدفمند برای جلوگیری از ارتباط این گروه با سایر گروههای تروریستی مانند الشباب است.
دوروتی شی بر تعهد ایالات متحده به کاهش رنج مردم یمن نیز تأکید کرد و گفت: «در حالی که بیش از نیمی از جمعیت یمن همچنان به کمکهای انسانی نیازمند هستند، حوثیها محدودیت ایجاد کرده و وضعیت را وخیمتر میکنند. ایالات متحده به عنوان بزرگترین کمککننده به یمن، از جامعه جهانی میخواهد حمایت مالی بیشتری برای مقابله با این بحران فراهم شود.»
بیش از ۱۹.۵ میلیون نفر در یمن در سال ۲۰۲۵ به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت. این هشدار روز چهارشنبه توسط جویس مسویا، رئیس موقت دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، در مورد وخامت بحران انسانی در یمن اعلام شد.
مسویا تأکید کرد: «مردم یمن همچنان با بحران شدید انسانی و نیاز به حمایت روبرو هستند.» وی افزود که این بحران به تدریج وخیمتر میشود و به گزارش جامع بشردوستانه سال ۲۰۲۵ سازمان ملل اشاره کرد که نشاندهنده افزایش گسترده نیازها است.
طبق اظهارات او، حدود ۱۷ میلیون نفر، یعنی تقریباً نیمی از جمعیت کشور، قادر به تأمین نیازهای اساسی غذایی خود نیستند. وی همچنین گفت: «حداقل ۱۹.۵ میلیون نفر در یمن به کمکهای بشردوستانه و حمایت نیاز دارند که این رقم ۱.۳ میلیون نفر بیشتر از سال گذشته است.»
علاوه بر این، تخمین زده میشود که حدود ۴.۸ میلیون نفر همچنان آواره داخلی هستند که اکثر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
تقریباً نیمی از کودکان زیر پنج سال در یمن به دلیل سوءتغذیه دچار کوتاهقدی متوسط تا شدید هستند. در همین حال، نظام سلامت این کشور تحت فشار شدید ناشی از شیوع گسترده وبا قرار گرفته است.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۱۶ ژانویه ۲۰۲۵