به گزارش رادیو فرانسه (آر اف آی) که توسط ناصر اعتمادی ژورنالیست با سابقه رادیو فرانسه نوشته شده است، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار انجام تحقیقات “سریع و شفاف دربارۀ کشته شدگان و ناپدیدشدگان اعتراضهای خیابانی” عراق شد و از حکومت بغداد خواست که مانع آزادی بیان و برگزاری تجمعات مسالمت آمیز تظاهرکنندگان نشود.
در این بیانیه، سازمان ملل نگرانی خود را از به بکارگیری گلولههای حقیقی برای سرکوب تظاهرکنندگان و جوانان معترض اعلام کرد که خواستار کار و پایان یافتن فساد در دستگاه حکومتی و اکنون “تغییر رژیم” در عراق هستند.
در این حال، وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیهای از زائران این کشور خواست که به دلیل ناامن بودن عراق از رفتن به این کشور برای شرکت در مراسم “اربعین” خودداری کنند. هزاران نفر از زائران ایرانی برای شرکت در این مراسم از چند روز پیش عازم نجف و کربلا شدهاند، هر چند پلیس مرزی ایران خبر داده که تا اطلاع ثانونی برخی پستهای مرزی میان دو کشور بستهاند.
تظاهرکنندگان در خیابانهای عراق حکومت این کشور را فاسد و ناکارآمد و دست نشاندۀ رژیم تهران میدانند و در شعارهایشان خواستار برکناری آن و همچنین خروج نیروهای ایرانی از کشور خود هستند.
احمد الصافی، به نمایندگی از آیتالله سیستانی، امروز در مسجدی در کربلا از حکومت بغداد خواست که به مطالبات تظاهرکنندگان پاسخ دهد. یعنی: علاوه بر بهبود وضعیت خدمات عمومی، برای جوانان کار تأمین کند و به فساد درون قدرت نیز پایان دهد.
برای چهارمین روز متوالی امروز نیز مرکز بغداد صحنۀ درگیریهای شدید میان تظاهرکنندگان و نیروهای نظامی بود. تظاهرکنندگان در شعارهای خود خواستار تغییر رژیم در عراق شدند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری فرانسه نیروهای نظامی به روی تظاهرکنندگان آتش گشودند. دست کم ٣۴ نفر – ٣٠ تظاهرکننده و ۴ تن از نیروهای نظامی – در درگیریهای چهار روز گذشته جان خود را از دست دادهاند. دولت بغداد برای جلوگیری از ارتباط تظاهرکنندگان با یکدیگر و پخش تصاویر و اخبار اعتراضهای خیابانی در شبکههای اجتماعی همچنان دسترسی عمومی به اینترنت را قطع کرده است.
اعتراضهای جاری در عراق توسط شبکههای اجتماعی راهاندازی شد بی آنکه در برانگیختن آن احزاب و گروههای سیاسی عراق نقش داشته باشند.