اعضای کمیسیون ائتلاف حاکم بر آلمان اعلام کردهاند که قصد کمک به پناهجویان کودک و نوجوان در مرز یونان و ترکیه و همچنین اردوگاههای پرجمعیت در یونان را دارند. قرار است آلمان “شماری متناسب” از حدود ۱۵۰۰ کودک و نوجوانی را که در اردوگاهها و مرز ترکیه و یونان سرگردانند، بپذیرد.
کمیسیون ائتلاف حاکم بر آلمان از رهبران احزاب دولت ائتلافی این کشور (حزب سوسیال دموکرات، دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی) و رؤسای دولتهای ایالتی آلمان تشکیل میشود و برای بررسی مسائل پیشبینینشده یا حل اختلافات لاینحل در درون دولت تشکیل جلسه میدهد.
آلمان بر آن است، با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا که داوطلبانه آماده قبول پناهجویان کودک و نوجوان هستند، برنامهریزیهای لازم را انجام دهد.
در هفته گذشته نیز حزب سبزهای آلمان از جناح اپوزیسیون طرحی مشابه را ارائه کرده بودند که در پارلمان آلمان (بوندستاگ) با مخالفت روبرو شده بود.
گفته میشود که حدود ۱۵۰۰ تن از کسانی که در اردوگاههای پناهجویان در جزایر یونان به سرمیبرند، هنوز به سن بلوغ قانونی نرسیدهاند.
دولت ائتلافی آلمان قصد دارد آن دسته از آنان را که زیر چهارده سال هستند و همچنین آن دسته از نوجوانان بالای ۱۴ سال که به شدت بیمار هستند و نیاز به کمکهای فوری پزشکی دارند، قبول کند. در گزارش شورای ائتلافی آلمان آمده است که اکثر آنان دختر هستند.
شورای مزبور در راستای تصیمات خود همچنین “همبستگی و پشتیبانی خود” از یونان را اعلام کرد و گفت که به این کشور برای رسیدگی و حفاظت از پناهجویان کمک خواهد کرد.
از زمانی که ترکیه توافقهای خود با اتحادیه اروپا را مورد بیتوجهی قرار داده و مرزهای خود با اتحادیه اروپا را به روی پناهجویان باز کرده است، هزاران آواره و پناهجو راهی مرز این کشور با یونان شدهاند.
نوار مرزی ترکیه و یونان پیوسته شاهد درگیریهای شدید نیروهای امنینتی و حفاظتی یونان و پناهجویان است که میکوشند به هر ترتیب ممکن وارد اتحادیه اروپا شود.
به گزارش رسانههای خبری نیروهای امنیتی یونان در جریان عملیات خود علیه پناهجویان از گاز اشکآور و حتی گلولههای واقعی استفاده کردهاند تا جلوی هجوم آنان را بگیرند. نهادها و سازمانهای امدادی مدتهاست از این وضعیت وخیم ابراز نگرانی کردهاند.
ترکیه در حال حاضر بیش از ۶ / ۳ میلیون پناهجو از سوریه پذیرفته است. طبق توافقنامهای که میان ترکیه و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ به امضا رسیده، آنکارا متعهد شده که از ادامه سفر پناهجویان از ترکیه به اتحادیه اروپا جلوگیری کند.
افزون بر این دولت یونان میتواند پناهجویانی را که بطور غیرقانونی از طریق راههای آبی خود را به جزایر یونان رساندهاند، به ترکیه بازگرداند. ترکیه نیز در قبال این تعهدات از کمکهای مالی اتحادیه اروپا برخوردار است.
هر دو طرف یکدیگر را به نقض توافقنامه متهم میکنند. اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از اتحادیه اروپا خواهان کمکهای بیشتر است و برای دیدار با مقامات این اتحادیه امروز دوشنبه ۱۹ اسفند (۹ مارس) راهی بروکسل میشود.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در آستانه سفر اردوغان به بروکسل کمک به ترکیه را منوط بر تحقق شروطی دانست.
او تصریح کرد: «اگر برای کمکهای بشردوستانه به پناهجویان کسریهای مالی بروز کند، خواه در ترکیه، ادلب، اردن یا لبنان، ما همواره برای جبران کسریها حاضر به گفتگو خواهیم بود. اما این مشروط بر این است که ترکیه نیز به تعهدات خود در قبال توافق با اتحادیه اروپا عمل کند».
بنا بر آمار منتشره از سوی سازمان ملل از دسامبر ۲۰۱۹ تا کنون بیش از یک میلیون انسان در پی عملیات گسترده ارتش رژیم سوریه و پشتیبانی روسیه از آن برای فتح ادلب، آواره شدهاند که نیمی از آنها را کودکان تشکیل میدهند.
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۹ مارس ۲۰۲۰