اعضای دموکرات مجلس سنای آمریکا روز چهارشنبه در تلاش خود برای جلوگیری از فروش جنگنده های «اف -۳۵» و پهپادهای پیشرفته به امارات عربی متحده ناکام ماندند.
اکثریت سناتورها با دو قطعنامه پیشنهادی دموکرات ها که در راستای ممانعت از معامله تسلیحاتی با ابوظبی تهیه شده بود مخالفت کردند. جمهوریخواهان هم اکنون اکثریت کرسی های مجلس سنا را در اختیار دارند.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته به طور رسمی با یکی از مهمترین معاملات تسلیحاتی دوران ریاست جمهوری او که شامل فروش ۵۰ فروند جنگنده «اف ـ۳۵» (F-35) و ۱۸ پهپاد «ام کیو ۹ ریپر» (MQ-9 Reaper) به امارات عربی متحده می شود موافقت کرده بود.
تصمیم وزارت خارجه ایالات متحده در تائید این معامله ۲۳ میلیارد دلاری به دنبال امضای توافق نامه عادی سازی روابط بین امارات عربی متحده و اسرائيل اتخاذ شد. مقامات دولت دونالد ترامپ این معامله تسلیحاتی را برای راهبرد واشنگتن در راستای مهار ایران در منطقه خاورمیانه «حیاتی» توصیف کرده اند.
در مقابل دموکرات ها بر این باور هستند که انعقاد «شتابزده» چنین قراردادی با امارات عربی متحده برای ثبات در منطقه خاورمیانه «خطرناک» است. تعدادی از سناتورهای دموکرات به طور خاص به نقش امارات عربی متحده در جنگ یمن اشاره کرده بودند.
آمریکا برای «مهار تهدید حکومت ایران» ۵۰ فروند جنگنده «اف ۳۵» به امارات میفروشد
کاخ سفید پیش از رای گیری در مجلس سنا با انتشار بیانیه ای اعلام کرده بود که دونالد ترامپ قطعنامه های پیشنهادی دموکرات ها را در صورت تصویب وتو خواهد کرد.
در این بیانیه آمده بود که تجهیزات نظامی جدید به عنوان عاملی «بازدارنده» به امارات عربی متحده در برابر رفتار «خصمانه» ایران در منطقه و تهدیدهایی که پس از امضای توافق عادی سازی رابطه این کشور با اسرائیل صورت گرفته است کمک خواهد کرد.
رند پال، سناتور ایالت کنتاکی که در عرصه سیاست خارجی از خط مشی عدم مداخله آمریکا در امور جهانی دفاع می کند تنها عضو جمهوریخواهی بود که به همراه دموکرات ها علیه معامله تسلیحاتی با امارات عربی متحده رای داد. او دلیل مخالفت خود را کارنامه حقوق بشری امارات و نقش این کشور در جنگ یمن عنوان کرد.
امارات عربی متحده طی سال های گذشته همواره به دنبال خرید جنگنده های «اف ۳۵» بود اما اسرائیل با آن به دلیل «برهم زدن موازنه قدرت» در منطقه مخالفت می کرد.
برگرفته ای از سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۱۰ دسامبر ۲۰۲۰