استرالیا چهار توافقنامه دوجانبه با چین، ایران و سوریه را به دلیل «مغایرت با منافع ملی» لغو کرد. این اقدام بر اساس قوانینی است که به دولت فدرال اجازه میدهد توافقنامههای بینالمللی بسته شده با دولتهای محلی را لغو کند.
دولت استرالیا روز چهارشنبه اول اردیبهشت (۲۰ آوریل) چهار توافقنامه دو جانبه با چین ، ایران و سوریه را بر اساس قوانین جدید این کشور لغو کرد.
این قوانین به دولت فدرال این اختیار را میدهد که توافقنامههای بینالمللی بستهشده با دولتهای ایالتی، نهادهای دولتی، شوراهای محلی و دانشگاههای استرالیا را با کشورها و نهادهای خارجی، در صورتی که مغایر با منافع ملی این کشور باشند، لغو کند.
ماریس پین، وزیر خارجه استرالیا در بیانیهای گفته است که معاملات لغو شده شامل دو معامله ایجاد زیرساختهای ایالت ویکتوریا با پکن در سالهای ۲۰۱۸و ۲۰۱۹ است.
همچنین یک پیمان آموزشی ایالت ویکتوریا با سوریه که در سال ۱۹۹۹ بسته شده و پیمانی با ایران که در سال ۲۰۰۴ امضا شده لغو شدهاند.
وزیر خارجه استرالیا در بیانیه خود گفته است که این چهار توافق را «مغایر با سیاست خارجی استرالیا و مخل روابط خارجی» این کشور میداند.
استرالیا در سال ۲۰۱۸ قوانین گسترده امنیت ملی را تصویب کرد که دخالت پنهانی خارجی در سیاست داخلی این کشور را ممنوع می کند. پکن این قوانین را «مغرضانه» میداند. از نظر چین این قوانین روابط چین و استرالیا را مسموم میکند.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۲۲ آوریل۲۰۲۱