اسرائیل: ایران ۱۰ هفته تا دسترسی به مواد لازم برای ساخت سلاح اتمی فاصله دارد

وزیر دفاع اسرائیل در ملاقات با سفیران کشورهای عضو شورای امنیت گفت، ایران تا رسیدن به مواد لازم برای ساخت سلاح اتمی ۱۰ هفته بیشتر فاصله ندارد. این ملاقات در رابطه با حمله پهپادی به کشتی اسرائیلی صورت گرفت.

اسرائیل هشدار داد، جمهوری اسلامی ایران به زودی در موقعیتی خواهد بود که قادر به ساخت سلاح اتمی است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه ۴ اوت (۱۳ مرداد) در ملاقات با سفیران کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ایران تمام مقرراتی که در توافق برجام درج شده را نقض کرده است و تنها حدود ۱۰ هفته تا دستیابی به مواد لازم برای ساخت سلاح اتمی فاصله دارد.»

این ملاقات وزیر خارجه اسرائیل با سفیران کشورهای عضو شورای امنیت به خاطر حمله پهپادی به نفتکش اسرائیلی در خلیج عمان صورت گرفت. رومانی‌، بریتانیا و آمریکا مسئولیت این حمله را به ایران نسبت داده‌اند.

در این حمله که ۲۹ ژوئیه رخ داد، کاپیتان رومانیایی کشتی و یک شهروند بریتانیایی کشته شدند. جمهوری اسلامی ایران هر گونه دست داشتن در این حمله را رد کرده است.

درخواست از شورای امنیت برای محکومیت ایران

سه کشور بریتانیا، رومانی و لیبریا علیه جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کردند. سه کشور یاد شده در نامه‌ای که روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد (۳ اوت) به شورای امنیت نوشتند اعلام کردند “به احتمال زیاد” ایران از یک یا چند پهپاد برای انجام حمله مرگبار به نفتکش “مرسر استریت” در پنجشنبه گذشته در دریای عمان استفاده کرده است.

خبرگزاری رویترز که نامه این کشورها به شورای امنیت را دیده، گزارش داد که این کشورها در این نامه نوشته‌اند، حمله به نفتکش مرسر استریت امنیت حمل و نقل بین‌المللی را به خطر انداخته و نقض آشکار قوانین بین‌المللی بوده است. هر سه کشور خواستار محکوم کردن این اقدام توسط جامعه بین‌المللی شده‌اند.

سفیر اسرائيل در سازمان ملل متحد نیز خواستار محکومیت و تحریم ایران از سوی شورای امنیت شد. او ایران را مسئول حمله به کشتی “مرسر استریت” دانست و این حمله را “نمونه دیگری از تروریسم دریایی ایران” خواند.

گیلعاد اردان افزود: «اقدامات وحشیانه و متکبرانه ایران، نقض جدی قطعنامه سازمان ملل و حقوق بین‌المللی است. این کشور نه تنها امنیت سفر دریایی را تهدید می‌کند بلکه باعث بی‌ثبانی منطقه نیز می‌شود.»

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۵ اگوست ۲۰۲۱