دهم اکتبر روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام است و به همین مناسبت در برلین دو تجمع اعتراضی توسط ایرانیان برگزار شد. جمهوری اسلامی ایران در اجرای حکم اعدام با توجه به جمعیت خود رتبه اول را در جهان دارد.
نخستین تجمع ایرانیان در برلین روز شنبه ۱۷ مهر (۹ اکتبر) توسط “کانون پناهندگان سیاسی ایرانی- برلین” و “کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین” برگزار شد.
حمید نوذری، یکی از برگزارکنندگان این تجمع به دویچه وله گفت این مراسم هر سال در سالروز دهم اکتبر، روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام در مرکز شهر برلین، در کنار کلیسای یادبود برگزار میشود.
معترضان خواستار آزادی بدون قید و شرط همه زندانیان سیاسی، لغو مجازات اعدام در ایران شدند.
نوذری میگوید: «ایران از اعدام به مانند بسیاری از حکومتهای استبدادی برای ارعاب و همچنین اهداف سیاسی خودش از جمله به عنوان ساکت کردن مخالفینش استفاده میکند. در میان اعدامها اکنون تعداد زنان افزایش یافته و تعدادی کودک مجرم نیز اعدام شدند.»
این فعال حقوق پناهجویان در ادامه به دویچه وله گفت یکی از ویژگیهای مراسم روز جهانی مبارزه با اعدام مطرح شدن موضوع نقش ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در پرونده مربوط به اعدامهای ایران است.
به گفته نوذری در حال حاضر دادگاه حمید نوری در سوئد به خاطر دست داشتن او در کشتار ۶۷ برگزار میشود و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران مسئول اعدام هزاران زندانی سیاسی است.
ابراهیم رئیسی و روز جهانی مبارزه با اعدام
قرار است اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در روزهای دهم و یازدهم آبان ماه در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار شود و مطابق گزارشها ابراهیم رئیسی تمایل دارد برای نخستین سفر خارجی به عنوان رئیس دولت سیزدهم در آن شرکت کند.
روزنامه بریتانیایی تایمز گزارش داده است که شماری از بستگان قربانیان شکنجه و اعدام در جمهوری اسلامی با تنظیم یک درخواست رسمی از پلیس اسکاتلند خواستهاند در صورت ورود رئیسی به گلاسکو او را بازداشت کنند.
تجمع اعتراضی در روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام در مرکز شهر برلین، در کنار کلیسای یادبود
تجمع اعتراضی در روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام در مرکز شهر برلین، در کنار کلیسای یادبود
ابراهیم رئیسی متهم است که در جریان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ یکی از اعضای “هیئت مرگ” بوده و به طور مستقیم در این کشتار دست داشته است. رئیسی آن زمان قاضی بوده و نقش خود در اعدامهای دست جمعی زندانیان سیاسی را انکار نمیکند.
حمید نوذری براین باور است که به خاطر اعتراض نهادها و فعالان حقوق بشری رئیسی به گلاسکو سفر نخواهد کرد و “صرف نظرکردن رئیسی از سفر، پیروزی است”.
با توجه به درصد بالای اعدامها در ایران به باور آقای نوذری لغو مجازات اعدام بایستی به عنوان یک درخواست ملی مطرح شود. او تاکید کرد: «اعدام یک جنایت سازمانیافته دولتی است و نه تنها خشونت را در کشور کم نمیکند بلکه باعث بوجودآمدن یک فرهنگ انتقامجویی و خشونت است.»
در تجمع روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام برخی خانواده های زندانیان سیاسی و افرادی که در دادگاه حمید نوری قرار است شهادت بدهند نیز شرکت کردند.
تظاهرات طرفداران شورای ملی مقاومت در برلین
به مناسبت روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام در پایتخت آلمان دومین تجمع ایرانیان نیز توسط شورای ملی مقاومت ایران در مقابل دفتر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برگزار شد.
تظاهرکنندگان ضمن محکوم کردن نقض گسترده حقوقبشر و اعدامهای فزاینده در ایران “خواستار محاکمه سران رژیم بهویژه خامنهای و رئیسی و اژهای به جرم جنایت علیه بشریت و نسل کشی در قتلعام ۶۷ و کشتار قیامکنندگان و استمرار اعدامها و سرکوب مردم ایران شدند”.
تظاهرکنندگان همچنین درخواست کردند که ابراهیم رئیسی در سفر به اسکاتلند برای شرکت در کنفرانس جهانی آب و هوا بهخاطر نسلکشی و جنایت علیه بشریت باید دستگیر و محاکمه شود.
در این مراسم خانم مریم رجوی، یکی از رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران پیام فرستاد.
در این تظاهرات شماری از نمایندگان پارلمان آلمان و شخصیتهای سیاسی این کشور از جمله ریتا زوسموت، رئیس پیشین مجلس فدرال آلمان، فرانتس یوزف یونگ، وزیر دفاع سابق آلمان سخنرانی کردند یا پیامهایی فرستادند.
سخنرانان اعدامها و نقض سیستماتیک و گسترده حقوقبشر توسط جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند.
شرکتکنندگان در این گردهمایی سپس به سمت مجلس فدرال آلمان راهپیمایی کردند.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱