خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی سهشنبه دوم اسفند به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان تهران اعلام کرد که جمشید شارمهد خبرنگار رادیویی و شهروند آلمانیِ- ایرانی به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم شده است.
در این گزارش آمده «آنها به همراه تعدادی از عناصر سلطنتطلب از جمله فتحالله منوچهری و فرود فولادوند گروه «تندر» را در اواسط سال ۱۳۸۲ با رویکرد تئوریزه کردن تروریست ضددینی در انگلستان تاسیس کردند.»
مجله اشپیگل آلمان با اشاره به صدور حکم شارمهد مینویسد او اخیراً در مکانی نامعلوم بوده و ظاهراً تنها هر چند ماه یکبار اجازه تماس با خانوادهاش را داشته است. غزاله شارمهد میگوید پدرش در زندان شکنجه شده و وزن زیادی از دست داده است. همچنین گفته میشود که درخواست وی برای درمان بیماری پارکینسون رد شده است. به وکیل شارمهد که توسط خانواده و دیپلماتهای آلمانی استخدام شده بود، اجازه دسترسی به شارمهد داده نشده است.
بر اساس گزارش اشپیگل، شارمهد به عنوان مهندس و کارشناس فناوری اطلاعات در برنامه رادیویی و تلویزیونی شرکت میکرد.
رسیدگی به پرونده شارمهد در هشت جلسه با ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد و از تصاویری که در جریان جلسات دادگاه خبرگزاریهای حکومتی از وی منتشر میکردند چهره وی نیز نشان میداد که به شدت زیر فشار قرار دارد.
او از سال ۲۰۰۳ در کالیفرنیا زندگی میکرد. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با همکاری دادگاه انقلاب انبوهی از اتهامات را در پرونده شارمهد ثبت کردند که «برنامهریزی برای بمبگذاری در مصلای رشت، برنامهریزی برای ترور استاندار وقت گیلان، برنامهریزی و طراحی برای انفجار لولههای انتقال نفت بندر گناوه، برنامهریزی به قصد بمبگذاری در نمایشگاه کتاب تهران، قصد انجام عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی با بهرهگیری از مواد شیمیایی، برنامهریزی اعضای گروه برای سرقت صرافی و بانکها جهت ایجاد رعب و وحشت در جامعه و تأمین مالی برای انجام عملیاتهای تروریستی، قصد ترور یکی از مقامات و مسئولان محلی شهرستان مریوان، قصد عملیات تروریستی انفجار در حوالی در قم، قصد بمب گذاری در حوزه علمیه امامزاده شاه فیض شیراز، برنامه ریزی برای بمب گذاری در سرویس حمل و نقل مسئولان و پرسنل اداری بسیج و سپاه در شهر شیراز و ترور آیتالله حائری امام جمعه وقت شیراز» بخشی از آن است!
مأموران وابسته به رژیم جمهوری اسلامی در ژوئیه ۲۰۲۰ جمشید شارمهد را که در هتلی در دوبی اقامت داشت، ربودند و به ایران منتقل کردند. هنوز بطور دقیق مشخص نیست وی چطور به دوبی کشانده شد.
فریدریش مرتس سیاستمدار آلمانی و کفیل سیاسی جمشید شارمهد گفته از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است در مورد وضعیت او توضیح دهند اما پیگیریهای او بینتیجه ماند.
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۲ فوریه ۲۰۲۳