بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان علیه پرونده‌سازی و سرکوب معلمان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای نسبت به «سناریوسازی‌های نخ‌نما و تکراری نهادهای امنیتی» و «سرکوب بی‌شرمانه» معلمان هشدار داد. 

در این بیانیه که شامگاه بیست و چهارم اردیبهشت در کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران منتشر شده، آمده است: «سال گذشته در چنین روزهایی با حمله  سراسری نیروهای امنیتی صدها معلمی که به وضعیت کنونی ساختار آموزشی معترض بودند دستگیر شدند. سپس با پرونده‌سازی‌های نهادهای امنیتی و همدستی دستگاه قضایی احکام سنگینی علیه بسیاری از آنان صادر شد.در ادامه با سناریوسازی‌های نخ‌نما و تکراری نهادهای امنیتی تلاش کردند تا فعالیت‌های معلمان را به برنامه‌های دیگر دولت‌های جهان منتسب کنند و از این راه سرکوب‌های بی‌شرمانه معترضان را دامن زنند.»

اشاره بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان به بازداشت «سیسل کوهلر» و همسر او«ژاک پاریس»، دو معلم و فعال صنفی فرانسوی، است که در اردیبهشت سال گذشته در جریان سفر خود به ایران بازداشت شدند. پس از آن وزارت اطلاعات با انتشار فیلمی از اعترافات اجباری این دو فعال صنفی فرانسوی مدعی شد که این دو نفر «به‌دنبال سازمان‌دهی آشوب، بی‌نظمی اجتماعی و بی‌ثبات‌سازی» در ایران بودند.

فرهنگیان در این بیانیه گفته شده که مقامات جمهوری اسلامی «به جای پرداختن به ویرانه‌های ساختار آموزشی، با زبان سرکوب، اخراج، بازداشت و پرونده‌سازی به اعتراضات حق‌طلبانه معلمان» پاسخ می‌دهند.

در این بیانیه همچنین آمده که «ارتباطات بین‌المللی فعالین صنفی و تشکل‌های معلمان ایران با تشکل‌های مستقل معلمان دیگر کشورها امری کاملا معمول و پذیرفته شده در جهان است و این ارتباطات کم‌ترین ربطی به حکومت‌ها و دولت‌ها در هیچ کجای جهان ندارد».

شورا هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان افزوده که این دو معلم فرانسوی با ویزای توریستی و با مجوز وزارت خارجه به ایران سفر کرده بودند اما بعد از دیدار علنی با معلمان و چند فعال کارگری بازداشت شده و بیش از یک سال است که در بند ۲۰۹ زندان اوین متعلق به وزارت اطلاعات تحت بازداشت قرار دارند.

این شورا در بیانیه خود نوشته:«معلمان ایران نه تنها به هیچ یک از قدرت‌های جهانی در حل مسایل خود توهم ندارند بلکه رویکرد این قدرت‌ها را بخشی از ماشین سرکوبی تلقی می‌کند که دیکتاتوری‌ها را به سرکوب تمام‌قد نیروهای معترض مستقل» سوق می‌دهد و با وجود ادامه بازداشت‌ها و سرکوب گسترده فرهنگیان معترض، همچنان معلمان «برای معیشت شایسته و حل مسائل ریز و کلان آموزش در برابر بی‌تدبیرهای حاکمیت» به «مقاومت» خود ادامه می‌دهند.

پیشتر در روز جمعه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲، اتحادیه نیروی کار فرانسه، طی بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری این دو فعال سندیکایی فرانسوی شده بودند. 

برگرفته از سایت ایران وایر،۱۵ می۲۰۲۳