مجلس نمایندگان آمریکا در مخالفت با بایدن به ارسال تسلیحات نظامی به اسرائیل رای داد

مجلس نمایندگان ایالات متحده که اکثریت آن در اختیار جمهوری‌خواهان است روز پنج‌شنبه تصمیم جو بایدن برای ممانعت از ارسال یک محموله تسلیحاتی به اسرائیل به دلیل نگرانی از استفاده از آن در جنگ غزه را به چالش کشید و با تصویب لایحه‌ای از کاخ سفید خواست که این محموله را به اسرائیل تحویل دهد.

این لایحه از آنجا که شانسی برای تبدیلش به قانون وجود ندارد، بیشتر اقدامی نمادین از جانب جمهوری‌‌خواهان در مخالفت با تصمیم بایدن و سیاست وی در قبال جنگ غزه محسوب می‌شود.

لایحه یادشده که عنوان «حمایت از کمک‌های امنیتی به اسرائیل» را بر خود دارد بایدن را از بلوکه کردن تسلیحاتی که با تصویب کنگره قرار بوده به اسرائیل ارسال شود، منع می‌کند. از جمله این تسلیحات، ۳۵۰۰ بمب ۲ هزار پوندی و ۵۰۰ پوندی است که کاخ سفید به دلیل نگرانی از عواقب حمله برنامه‌ریزی‌شده اسرائیل به شهر پرجمعیت رفح مانع ارسال آن شده است.

جمهوری‌خواهان می‌گویند که بایدن حق ندارد در کارزار نظامی اسرائیل در غزه دخالتی بکند، اما رهبران دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان ایالات متحده این لایحه را یک «شیرین‌کاری حزبی دیگر» نامیده‌اند که در تضاد با اختیارات رئیس جمهوری در حوزه سیاست خارجی است.

با این حال ۱۶ نفر از نمایندگان دموکرات این مجلس به جمهوری‌خواهان پیوستند تا این لایحه با ۲۲۴ رای موافق در برابر ۱۸۷ رای مخالف به تصویب برسد. ۱۳ نفر از دموکرات‌ها نیز در اقدامی کم‌سابقه و در اعتراض به سیاست‌های بایدن از رای دادن خودداری کردند.

این لایحه باید در گام بعدی در مجلس سنای ایالات متحده که اکثریت آن در اختیار دموکرات‌هاست به تصویب برسد، اما آنجا هیچ شانسی ندارد.

جنگ کنونی غزه پس از حملات روز ۷ اکتبر گروه افراطی حماس به اسرائیل که حدود ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت آغاز شد. شبه‌نظامیان حماس همچنین ۲۴۰ نفر را نیز به گروگان گرفتند که هنوز حدود نیمی از این تعداد را در اختیار دارند.

طبق آمار وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه هم دست‌کم ۳۵ هزار و ۲۳۳ کشته بر جای گذاشته است که اکثریت این قربانیان، افراد غیرنظامی هستند.

کاخ سفید از اسرائیل به دلیل شمار بالای تلفات غیرنظامی در غزه و همچنین برنامه‌ریزی ارتش آن برای حمله به رفح که بیش از یک میلیون فلسطینی آواره به آن پناه برده‌اند، انتقاد کرده است.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۱۷ می ۲۰۲۴