ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه از گامهای «مهم» دولت عراق برای کاهش وابستگی به واردات انرژی از ایران استقبال کرد.
آقای پاتل این اظهارات را در پاسخ به پرسشی درباره سفر جفری پایت، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور انرژی، به عراق مطرح کرد.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «سفر دستیار وزیر خارجه جفری پایت بازتاب گامهای مهمی است که ما معتقدیم عراق برای تضمین استقلال انرژی خود برداشته است و این تلاشها برای عراق جهت پایان دادن به واردات گاز طبیعی ایران و انجام تعهدات خود در چارچوب تغییرات اقلیمی مهم است.»
آقای پاتل اضافه کرد: «آقای پایت در جریان سفر خود دولت فدرال عراق را تشویق میکند تا منابع گازی اقلیم خودگردان کردستان را در برنامههای اصولی خود برای کسب استقلال انرژی به کار گیرد.»
او اضافه کرد: «ما معتقدیم که عراق در حال پیشرفت است و طی دهه گذشته این کشور تولید برق خود را دو برابر کرده است. عراق در ماه مارس به شبکه برق اردن متصل شد.»
عراق یک سوم نیازهای گازی خود را از ایران تامین میکند و در تلاش است از وابستگی به برق و گاز جمهوری اسلامی رهایی یابد.
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق نیز روز شنبه ۲۲ اردیبهشت در مراسم اعلام مجوز بهرهبرداری از ۲۹ طرح نفتی و گازی، اعلام کرد مشعلسوزی در عراق طی ۳ الی ۵ سال آینده متوقف میشود.
عراق سالانه نزدیک ۱۸ میلیارد متر مکعب «گازِ همراه» استخراج شده از میادین نفتی را به خاطر عدم نصب تجهیزات جمعآوری گاز، در مشعلها سوزانده و به هدر میدهد.
این کشور به اندازه دو برابر واردات گاز از ایران، گاز همراه استخراجشده از میادین نفتی را در مشعلها سوزانده و تلف میکند.
عراق اواخر فروردین ماه با چندین شرکت آمریکایی برای کاهش مشعلسوزی گاز قرارداد امضا کرد.
این کشور تاکنون در پنج دور مجوز بهرهبرداری از میادین نفت و گاز را به شرکتهای خارجی و داخلی داده و دور ششم شامل ۲۹ میدان و بلوک اکتشافی در ۱۲ استان و یک بلوک فراساحلی در خلیج فارس است.
برای اولین بار است که عراق در خلیج فارس دست به توسعه یک میدان هیدروکربوری میزند.
حدود ۲۰ شرکت داخلی و بینالمللی امکان شرکت در مناقصه توسعه این میادین و بلوکهای اکتشافی را دارند.
حیان عبدالغنی وزیر نفت عراق پیشتر اعلام کرده بود این کشور در نظر دارد ذخایر نفت قابل استخراج خود را به ۱۶۰ میلیارد بشکه برساند. در صورت عملیاتی شدن این پروژه، ذخایر قابل استخراج نفت عراق از ایران پیشی خواهد گرفت.
با ضریب بازیافت فعلی، ذخایر قابل استخراج عراق ۱۴۵ میلیارد بشکه است که کفاف تولید ۹۶ سال تولید نفت با سطح تولیدی کنونی را میدهد.
عراق هماکنون روزانه ۳.۹ میلیون بشکه تولید نفت دارد که بعد از عربستان، بالاترین رقم در میان کشورهای عضو اوپک است.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۱۷ می ۲۰۲۴