مرگ ابراهیم رئیسی و همراهان او در حادثه سقوط هلیکوپتر، ایرانیان را به ویژه در فضای مجازی به دو گروه تقسیم کرد، گروهی که از این حادثه مسرور هستند و گروه حامی حکومت که به عزاداری مشغولند.
در این میان هواداران حکومت و مقامات جمهوری اسلامی برای جلوگیری از نمایش گسترده شادمانی مردم، همچون همیشه به حربه زور متوسل شده و تلاش کردند تا با تهدید و ارعاب، مانع از صدمه خوردن به فضای رسانهای غمآلودی شوند که خود ایجاد کردهاند.
در همین راستا محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور با صدور بخشنامهای از همه دادستانهای عمومی و انقلاب خواست «با اتخاذ تدابیر لازم» با افرادی که «با سوء استفاده از فضای مجازی» در مورد حادثه کشته شدن سران حکومت «اذهان عمومی را مشوش» میکنند و به ادعای او محتوای خلاف واقع منتشر و نشر اکاذیب و توهین میکنند، مطابق مقررات «برخورد سریع و بازدارنده» صورت دهند.
در پی این دستور، کاربران حامی حکومت نیز در فضای مجازی به ویژه ایکس به گردآوری اطلاعات کاربرانی مشغول شدند که از کشته شدن رئیس دولت سیزدهم و همراهانش شادند. آنها از دیگر همفکران خود هم خواستند تا اطلاعات مخالفان جمهوری اسلامی و کاربران مسرور از مرگ مقامات نظام را گردآوری کنند و برای برخورد در اختیار مقامات امنیتی و قضایی قرار دهند.
به عنوان نمونه کاربر طرفدار حکومت که خود را مدرس و پژوهشگر رسانه و سواد رسانهای طرفدار جمهوری اسلامی معرفی کرده است، مردم شادان از مرگ ابراهیم رئیسی را «کفتارهای وطنفروش» خطاب کرد و نوشت: «اطلاعات هر کدام از اینها را که میشناسید جمع آوری کنید، وارد وبسایت گرداب بشید و آنها را با عکس توئیت یا استوریهایشان گزارش کنید.»
کاربری دیگر که خود را «اثرگذار» میخواند نیز از همقطارانش خواسته تا «هرگونه هتکحرمت» توسط اشخاص و اکانتهای حقیقی به کشتههای حادثهی اخیر را به سامانه گرداب گزارش کنند.
با وجود این تهدیدها اما بررسی فضای مجازی، تصاویر دریافتی از ایران و خارج از ایران نشان میدهد ایرانیان زیادی در مرگ مقامات ارشد جمهوری اسلامی به دستافشانی و پایکوبی پرداخته و از انتشار تصاویر شادی خود در فضای مجازی و نوشتن متنهایی عبرتآموز برای سیاستمداران و سران جمهوری اسلامی ترس و ابایی ندارند.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۲۱ می ۲۰۲۴