سازمان حقوق بشری ههنگاو در گزارشی اعلام کرد ماموران جمهوری اسلامی از ۱۰ تیر تا ۱۰ مرداد امسال دستکم ۹۲ معترض ایرانی را بازداشت کردهاند که از این تعداد ۲۲ تن زن هستند.
به گزارش این نهاد حقوق بشری، بیشترین موارد بازداشت طی این مدت در استان آذربایجانغربی صورت گرفته و بعد از آن استانهای کردستان، گیلان و سیستان و بلوچستان در راس میزان بازداشتیها در کشور قرار دارند.
با استناد به آمار ثبت شده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو، ماموران حکومتی جمهوری اسلامی در این بازه زمانی یکماهه، در استان آذربایجانغربی ۳۲ نفر، در استان کُردستان ۲۱ تن، در استان گیلان ۱۲ مورد، استان سیستان و بلوچستان ۱۱ نفر در استان تهران ۷ نفر، در استان خوزستان ۳ تن، استان خراسان رضوی ۲ نفر، استان گلستان ۲ شهروند و در استان البرز نیز ۲ شهروند معترض را بازداشت کردهاند.
ههنگاو همچنین اعلام کرد دستکم ۲۲ نفر از بازداشتشدگان ماه اخیر در سراسر ایران، فعالان زن بودهاند که معادل ۲۴ درصد کل بازداشتیها در این ماه را شامل میشود.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هم ۱۳ مرداد گزارش داد زارا اسماعیلی، هنرمند جوان اهل کرج که اجراهایش بدون حجاب اجباری در مکانهای عمومی بارها در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده است، در روز پنجم مرداد در منزل شخصیاش توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده و خانوادهاش هیچ اطلاعی از دلیل بازداشت، اتهامات و حتی محل نگهداری او ندارند.
ماری لاولر، گزارشگر ویژه سازمان ملل تیرماه امسال با انتشار پستی در رسانه ایکس، نسبت به احکام طولانیمدت زندان و گزارشهای منتشرشده درباره بازداشت خشونتآمیز، شکنجه، و تهدید ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به تجاوز و کشتن زندانیان در حین بازجویی ابراز نگرانی کرد و خواهان پایان سرکوب فعالان زن حقوق بشر در ایران شد.
کمپین حقوق بشر در ایران هم روز پنجشنبه ۱۱ مرداد در بیانیهای با اشاره به افزایش بازداشتها و صدور احکام اعدام توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، از جامعه جهانی خواست تا در این زمینه موضعگیری کند.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۴ اگوست ۲۰۲۴