تیراندازی ماموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به خودروی آرزو بدری، شهروند ۳۱ ساله در در شهرستان نور استان مازندران بهدلیل رعایت نکردن حجاب اجباری، بازتاب رسانه ای وسیعی در خارج از ایران داشته است.
بر اساس گزارشها، خودروی آرزو بدری به دلیل حجاب اختیاری او در فهرست توقیف قرار داشت و وی به این دلیل در روز اول مرداد در حال رانندگی در شهرستان نور هدف تیراندازی مأموران قرار گرفت.
رسانههای حکومتی دلیل تیراندازی را «مشکوک شدن پلیس» و «عدم توجه به فرمان ایست» عنوان کردهاند.
بر اساس گزارشها، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی خانواده خانم بدری را برای تأیید روایت خود از این واقعه و عدم گفتوگو با رسانهها تحت فشار گذاشتهاند.
آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی درباره وضعیت جسمانی آرزو بدری، به نقل از هادی قائمی، مدیر اجرایی کمپین حقوق بشر ایران، رفتار همراه با سرکوب و خشونت جمهوری اسلامی با زنان ایران را «جنگ علیه زنان» عنوان کرد.
آسوشیتدپرس در گزارشی با اشاره به شرایط آرزو بدری، مادر دو فرزند که این روزها به دلیل عارضه ناشی از شلیک ماموران جمهوری اسلامی دیگر قادر به راه رفتن نیست به نقل از مدیر اجرایی کمپین حقوق بشر ایران نوشت: «نیروهای جمهوری اسلامی، سطح برخورد با زنان را تشدید کردهاند. به حدی که نیروی انتظامی اجازه یافته زنان را بهخاطر حجاب هدف شلیکهای مرگبار قرار دهد.»
به گفته او، این وضعیت در واقع، «جنگ» علیه زنان است.
آسوشیتدپرس نوشت که تلاش کرده است تا با وزارت کشور جمهوری اسلامی مصاحبهای در چگونگی تیراندازی به آرزو بدری انجام دهد اما تا زمان تنظیم این گزارش هیچ گونه پاسخی دریافت نکرده است.
کمپین حقوق بشر ایران روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» با اشاره به قانون بهکارگیری سلاح توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نوشت: ماموران نیروی انتظامی تنها در مواردی که کاملاً ضرورت داشته باشد، برای حفظ جان افراد، میتوانند دست به سلاح ببرند. در چنین مواردی هم ابتدا باید تیر هوایی شلیک شود و بعد «مظنون خطرناک» کمر به پایین هدف قرار گیرد. برای متوقف کردن خودرو «مظنون خطرناک» نیز ماموران باید چرخهای خودرو را هدف قرار دهند.»
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز پنجشنبه در گزارشی نوشت که وضعیت جسمانی آرزو بدری «وخیمتر» شده است.
به نوشته ههنگاو، خانواده او نیز برای تکرار روایت حکومت از این واقعه و اعتراف اجباری تلویزیونی تحت فشارهای امنیتی قرار دارند.
در همین حال، سازمان عفو بینالملل در شبکه اجتماعی «ایکس» با اشاره به گزارشها مبنی بر اینکه ماموران حکومتی جمهوری اسلامی هنگام اجرای قوانین حجاب اجباری مورد نظر حکومت ایران با تیراندازی به خودروی آرزو بدری، او را فلج کردند، تأکید کرد که این موضوع «باید به طور مؤثر مورد بررسی قرار گیرد.»
آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشت: آرزو بدری آخرین قربانی سرکوب مجدد بر سر حجاب اجباری مورد نظر حکومت ایران است و اشاره کرد که تیراندازی به او حدود دو سال پس از کشته شدن مهسا امینی ۲۲ ساله در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی انجام شد.
کشته شدن مهسا امینی آغازگر اعتراضات سراسری در ایران بود که با سرکوب حکومت مواجه شد.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۱۶ اگوست ۲۰۲۴