معاون امنیتی- انتظامی استانداری سیستانوبلوچستان روز سهشنبه ۱۲ اسفند اعلام کرد که یک «خودروی حامل نیروهای یگان مهندسی سپاه پاسداران» هدف حمله مسلحانه قرار گرفته است.
محمد هادی مرعشی به خبرگزاری صداوسیما گفته که این حمله مسلحانه عصر امروز در منطقه کشتگان بخش بمپشت شهرستان سراوان رخ داده است.
مقام استانداری سیستان و بلوچستان این حمله را به گروه جیشالعدل نسبت داده که در سالهای اخیر بارها به مواضع نیروهای دولتی و نظامی در این استان حمله کرده است.
پیشتر گزارش شده بود که گروه یاد شده به دو خودروی سپاه پاسداران حمله کرده است.
سایت خبری «رصد بلوچستان» در این زمینه گزارش داده که «گروه جیشالعدل با حمله به این دو خودرو باعث انهدام یکی از آنها شده و خودروی دیگر به همراه سرنشینان آن توسط به گروگان گرفته شدهاند».
این سایت به نقل از «منابع مطلع» گفته که «در این درگیری پنج تن از نیروهای سپاه کشته شده و سه تن دیگر به گروگان گرفته شدهاند».
ساعاتی پس از این حمله، روابط عمومی قرارگاه منطقهای قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد که این حمله به «نیروهای مهندسی سپاه» بوده که به گفته آن «در راستای محرومیتزدایی و خدمترسانی به مردم برای احداث جادههای روستایی در حال فعالیت بودند».
این روابط عمومی افزوده که در این حمله «یک نفر از کارکنان مهندسی مجروح و یک نفر مفقود شده است».
شهرستان سراوان که این حمله آنجا اتفاق افتاده است هفته گذشته صحنه ناآرامیهای گسترده و زدوخورد شدید بر سر تیراندازی به سوی سوختبران بود.
مأموران امنیتی روز چهارم اسفند به سوی برخی سوختبران که به محدودیتهای تازه سپاه پاسداران برای حملوفروش سوخت در پاکستان معترض بودند، شلیک کردند و برخی از آنها را کشتند و برخی را زخمی کردند.
پس از آن، درگیریهایی در شماری از شهرهای استان سیستانوبلوچستان روی داد که به دلیل قطع اینترنت توسط حکومت، جزئیات درگیریها به طور دقیق منتشر نشد.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون کشته شدن چهار تن از جمله یک مأمور انتظامی را در این درگیریها پذیرفتهاند ولی برخی منابع مستقل از جمله کمپین فعالان بلوچ از کشته شدن دستکم ۱۶ سوختبر خبر دادهاند.
گروه جیشالعدل تاکنون بارها به نیروهای سپاه پاسداران و مرزبانان در استان سیستانوبلوچستان حمله کرده و تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است.
این گروه خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند ولی مقامهای ایران آن را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی میکنند و از آن به عنوان «جیش الظلم» نام میبرند.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۳ مارس ۲۰۲۱