مراجعه روزانه ۱۰ هزار بیمار دارای مشکلات تنفسی به بیمارستانها نشانه دیگری از تشدید آلودگی هوا و گسترش موج هشتم ویروس کرونا در ایران است. این آمار را سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، روز چهارشنبه ۱۴ دی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد. به گفته او، روزانه ۳۰۰ نفر به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستانها بستری میشوند.
کریمی شمار جانباختگان ناشی از کرونا را روزانه کمتر از ۱۰ نفر اعلام و پیشبینی کرد این بیماری در موج هشتم خفیفتر از موج هفتم باشد. او در عین حال تایید کرد که موج هشتم کرونا در ایران روی شاخه صعودی قرار گرفته و سیستم بهداشتی هم در این زمینه پیشبینیهای لازم را انجام داده است.
در هفتههای اخیر و در پی افزایش آلودگی هوا، بیماران قلبیتنفسی، مبتلایان به آسم، کودکان و سالمندان بیش از سایر گروهها به دلیل مشکلات تنفسی به بیمارستانها مراجعه کردهاند.
یحیی صالح طبری، رئیس مرکز اورژانس تهران، هفته گذشته اعلام کرد که بیشترین مراجعان دارای مشکلات قلبی و تنفسی به اورژانس تهران کودکان و سالمنداناند.
مقامهای جمهوری هر بار که آلودگی هوای تهران و دیگر شهرها به مرحله خطرناک میرسد، به مردم توصیه میکنند از تردد در فضای باز خودداری کنند و ماسک بزنند. آنها همچنین ادعا میکنند با آمادهباش مراکز درمانی و استقرار تیمهای فوریتهای پزشکی در مناطق شلوغ شهر، اقدامهای لازم را انجام میدهند. با این حال تجربه سالها و ماههای گذشته آشکار میکند که مقامهای جمهوری اسلامی نه در جهت کاهش آلودگی هوا راهکار بلندمدت و موثری دارند و نه برای پیشگیری از آسیبهای آن برنامهریزی کارامدی در دستور کار خود قرار میدهند.
از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، تهران بیش از پنج بار در صدر شهرهای آلوده جهان قرار گرفته و این در حالی است که تا چند سال پیش، آلودگی هوای کلانشهرها در ایران به فصلهای سرد سال محدود بود؛ اما حالا در ماههای گرم سال نیز هوای تهران و دیگر شهرهای بزرگ از نظر شاخص آلودگی هوا در بدترین شرایط قرار میگیرد.
گزارشهای رسمی آشکار میکند که سالانه هزاران نفر در ایران به دلیل آسیبهای ناشی از آلودگی هوا راهی مراکز درمانی میشوند و برخی از آنان نیز فوت میکنند. مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه تهران پیشتر اعلام کرده بود که سالانه ۴۰ هزار نفر در ایران به دلیل آلودگی هوا به مرگ زودرس دچار میشوند.
برگرفته ای از سایت ایندیپندنت فارسی، ۴ ژانویه ۲۰۲۳