رسانههای رسمی ایران از کشف نخستین ذخیره بزرگ لیتیوم خبر دادند که میتواند سرآغازی برای یافتن دیگر ذخایر پنهان این ماده ارزشمند و گرانبها در این کشور باشد.
لیتیوم فلزی بسیار راهبردی و مادهای حیاتی در فرایند تولید باتری خوردروها و دستگاههای الکتریکی به شمار میرود.
نخستین ذخیره بزرگ لیتیوم که مسئولان ایرانی خبر از کشف آن دادهاند در استان همدان در غرب این کشور واقع شده است.
محمدهادی احمدی، معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در گفتگو با خبرگزاری دانشجویی ایران ضمن تایید خبر کشف ذخیره لیتیوم گفت: دو محدوده اکتشافی لیتیوم در همدان نیاز به سرمایهگذار دارد.
فرانسپرس نیز در گزارشی که به این موضوع اختصاص یافته به نقل از مدیرکل حوزه بهره برداری وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان ذخیره اکتشافی را «هشت میلیون و ۵۰۰ هزارتن کانسنگ لیتیوم» اعلام کرده است.
لیتیوم که از آن به عنوان «نفت قرن بیست و یکم» نیز یاد میشود مادهای ضروری در ساخت باتریهای خودروهای الکتریکی است و به نسل جدید خودروها این امکان را داده تا با قوه محرکه برقی حرکت کنند و از سوختهای منتشرکننده دیاکسید کربن بینیاز شوند.
این فلز سفید همچنین از اجزاء ضروری باتریهای قابل شارژ مورد استفاده در تلفنهای همراه و سایر وسایل الکترونیکی محسوب میشود.
سازمان زمین شناسی ایالات متحده در گزارشی که سال ۲۰۲۲ منتشر شد میزان ذخایر شناسایی شده لیتیوم در سراسر جهان را ۸۹ میلیون تن کانسنگ ارزیابی کرد. استرالیا، شیلی، آرژانتین و چین تولیدکنندگان اصلی این ماده استراتژیک محسوب میشوند.
بهای لیتیوم در سال ۲۰۲۲ به دلیل افزایش قیمت قطعات و تورم عمومی و نیز بالا رفتن تقاضا برای وسایل حمل و نقل پاک در سراسر جهان به شدت افزایش یافت.
ایران کشوری که اقتصاد آن در حال حاضر تحت تاثیر تحریمهای شدید کشورهای غربی قرار گرفته دارای منابع طبیعی بسیاری ذخایر گاز، نفت، مس و آهن است.
برگرفته ای از سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۵ مارس۲۰۲۳