۱۷ مرداد روز حکومتی «خبرنگار» است؛ فرصتی برای یادآوری نام الهه محمدی و نیلوفر حامدی و بیشمار خبرنگاران و روزنامهنگاران دیگری که در برساخته شدن «تقویم مردم» علیه «تقویم رسمی» نقش داشتهاند.
ادامه ◄نویسنده: مطلب انتخابی خبرگاه
وقتی هنوز صدای هراس انگیز شیخ فضل الله نوری در سرزمین مان شنیده می شود، باید بیشتر از مشروطیت بگوییم
به باور من مشروطیت و یا دیگر رویدادهای تاریخی را به هیچ دلیلی نمی شود نادیده گرفت زیرا تا انسان بر کره خاکی زندگی می کند نگاه به گذشته های دور و نزدیک و آن چه که بر او گذشته امری ضروری ست.
ادامه ◄امیدِ «وسط بازان» به نظریهء «انقلاب از بالا»
جمعهء پیش عملیاتی به نام «انتخابات» در ایران به پایان رسید و نتیحه آن هم دیروز به این صورت از جانب ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام شد: «هیچ کدام از چهار نامزد این انتخابات نتوانستند نیمی از آرا را به خود اختصاص دهند. مسعود پزشکیان با حدود ۱۰ میلیون ۴۰۰ هزار رای و سعید جلیلی با ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای به دور دوم راه یافتند».
ادامه ◄شادباش به مناسبت بازگشت حمید نوری به ایران!
در این نوشتار، من، بر خلاف هموطنانی که استرداد حمید نوری را به ضرر ایرانیان عنوان کردهاند، مایلم که صمیمانه بازگشت این عنصر پلید به ایران را به خدمت ملت بزرگ ایران شادباش بگویم.
ادامه ◄گفتم که زورتان به شیر و خورشید ما نمی رسد!
این روزها بسیاری از ایرانیان در شهرهای مختلف جهان دارند خودشان را آماده می کنند تا در جشن های مربوط به «روز شیر و خورشید» (۲۶ خرداد -۱۵ جون) شرکت کنند. روزی که همزمان است با زادروز مجیدرضا رهنورد، یکی از جان باختگان «جنبش زن زندگی آزادی» که ماموران حکومتی دست او را که عکسی از شیر و خورشید بر آن خالکوبی شده بود شکستند و سپس اعدام اش کردند.
ادامه ◄سرعت برپایی چوبههای دار، نشانی از پایههای سست و وحشت حکومت جمهوری اسلامی
مقامهای جمهوری اسلامی پس از جنبش سراسری «زن، زندگی، آزادی» با هدف هراسافکنی در جامعه بهکارگیری مجازات اعدام را بهشدت افزایش دادند. این گزارش نگاهی دارد به کارزارهای علیه مجازات اعدام، آمارهای روبهافزایش و پروپاگاندای جمهوری اسلامی درباره وضعیت زندانها.
ادامه ◄«عرفی گرائی» معادل «سکولاریسم» نیست!
این روزها عدهای بی خبر و عدهای مغرض، از یکسو با این ادعا که «سکولاریسم» روندی رخ داده در تاریخ مغرب زمین است و ربطی به ما (که تاریخ دیگری داشته ایم) ندارد، که اگر داشت در فارسی برایش واژهای داشیم، عَلَم نفی بکار بردن واژهء «سکولاریسم» را بلند کردهاند
ادامه ◄آیا کاربرد «سکولار دموکراسی» به وسیلهء چپها اتفاقی است؟
تا چندی پیش، معمول چنین بود که «چپهای ایرانی» از اصطلاح «سکولار دموکراسی» رویگردان بوده و این اصطلاح را متعلق به «جناح راست» (از معتدل گرفته تا افراطی) بدانند
ادامه ◄مگر در ایران انتخابات هم برگزار می شود؟
اگر پاسخ ما به این دو پرسش منفی باشد در آن صورت باید پرسید این انتخاباتی که انتخابات نیست چه وزنی دارد که بکوشیم با عدد و رقم ثابت کنیم که تعداد رأی دهندگان در همین دو روز پیش از همیشه کمتر بوده است
ادامه ◄کاهش دسترسی اقشار کمدرآمد به درمان: بیمارستانهای خصوصی بیمه تامین اجتماعی را نمیپذیرند
مراکز درمانی خصوصی و سازمان تامین اجتماعی بر سر بدهیهای انباشتشده سازمان به این مراکز اختلاف دارند و در نتیجه، بیماران دارای دفترچه تامین اجتماعی که اغلب حداقل دستمزد میگیرند از درمان محروم یا خود ناگزیر به پرداخت هزینه آن شدهاند.
ادامه ◄چو ایران نباشد؟! نگاهی به آنچه در جشن سالگشت تأسیس کومله گذشت
تا آنحا که من تحقیق کردهام، سازمان ملل در هیچ سندی نگفته است که پذیرش وجود «خرده ملت ها» در داخل یک «کشور- ملت» (Nation-State) منافاتی با وجود آن «کشور – ملت» دارد و اظهارات آقای مهتدی، به همین دلیل، نوعی بدعت در کاربرد همان غلط فاحش «ملیت» است
ادامه ◄کودکآزاری، در صدر گزارشهای اورژانس ایران: بررسی بستر حقوقی و اجتماعی
بیشترین تماسهای سامانه اورژانس اجتماعی، موارد مربوط به کودک آزاری است. با وجود این، نه آمار مشخص و دقیقی از کودکآزاری در ایران وجود دارد و نه هیچ نهادی برای رسیدگی به وضعیت کودکان آسیبدیده فعالیت جدی میکند.
ادامه ◄غارتگری اموال مردم: فرشهای سعدآباد و دزد عمامه به سر
در دعواهای جناحی بین دار و دسته روحانی و رئیسی معمولاً فراموش میشود که اصل ماجرا، یعنی سرقت اموال عمومی یک واقعیت مسلم و اثبات شده است. بحث بر سر قیمت فرشها هم نیست. بحث بر سر ابعاد تاراج است.
ادامه ◄ترانه تازه شروین حاجیپور: برای گوشهای معترض
شروین حاجیپور در ترانه «آشغال» با جریانی مقابله میکند که ایران را برای «حزباللهیها» میخواهد و به یک معنا در پی «خالصسازی» جامعه است. این ترانه موفق و اثرگذار را که تلفیقیست از راک و هیپهاپ بررسی کردهایم.
ادامه ◄هفده دی و ادای احترامی چند باره به اولین رهبر تاریخ ایران ( پس از حمله اعراب)، که قدر آزادی زن را می دانست
ما چه سلطنت طلب باشیم و چه جمهوری خواه، چه چپ باشیم و چه راست، چه فمنیست به معنای واقعی آن باشیم و چه «فمنیست اسلامی»، اگر به برابری حقوق زن و مرد باور داشته باشیم،
ادامه ◄نظام آموزشی و تغییرات پیدرپیِ محتوا و ساختار آن
ادغام رشتههای نظری، نه تنها علوم انسانی را در محاق قرار میدهد، بلکه به شکاف طبقاتی در نظام آموزشی دامن میزند. تغییرات پیدرپی ایدئولوژیک است و به دلیل فقدان زیرساختهای کافی به نتیجه مطلوب هم نمیرسد.
ادامه ◄خودکشی زنجیرهای پنج دانشآموز در آبدانان
چهار تن از دانشآموزانی که خودکشی کردند زن بودند و سه تن از آنها هممدرسهای. یک کارشناس سلامت روان گفته از فروردین تا شهریور ۱۴۰۲ هم ۱۱ دانشآموز اقدام به خودکشی کردند.
ادامه ◄گزارش تحقیقی عفو بینالملل: تجاوز و خشونت جنسی ابزار سرکوب معترضان جنبش زن، زندگی، آزادی
سازمان عفو بینالملل بر اساس شواهد گردآوری شده، از جمله روایت ۴۵ شهروند معترض، در تازهترین گزارش خود درباره اعتراضهای زن، زندگی، آزادی موارد متعدد «تجاوز و خشونت جنسی» سیستماتیک و هدفمند برای سرکوب معترضان را مستند کرده است.
ادامه ◄در روز جهانی معلولان، افراد دارای معلولیت در ایران همچنان منتظر بودجه برای اجرای قوانیناند
برخی از گروههای معلولان مراسمهای مناسبتی روز جهانی افراد دارای معلولیت در ایران را تحریم کردند. مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان میگوید تصویب قوانین و این مراسمها در ایران تبدیل به پُز سیاسی شده است – قوانینی که برای اجرای آنها برنامه و بودجه ندارند.
ادامه ◄با شاهزاده ای که سلطنت طلب نیست!
در پی گذشت ۱۴ سال از نوشتن مقاله ای با نام «معمای رضا پهلوی»(۱) من امروز وظیفهء خود می دانم که، بار دیگر، به بخشی از مطالبی که در آن مقاله مطرح شده برگردم و، با عطف به سخنانی که «شاهزاده» در گفتگوی تصویری خود با آقای «پاتریک بت دیوید» مطرح کرده اند
ادامه ◄