۱۰ توصیه متخصصان برای جلوگیری از حمله قلبی پیش از ۶۰ سالگی

حملات قلبی در زمستان افزایش می‌یابد، زیرا قلب برای حفظ دمای بدن سخت‌تر کار می‌کند و فعالیت‌هایی مانند پارو کردن برف هم می‌توانند قلب را بیشتر تحت فشار قرار دهد. هوای سرد همچنین می‌تواند خون را غلیظ کند و خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهد.

حملات قلبی در افراد بالای ۶۵ سال شایع‌تر است، اما اینک افزایش حملات قلبی در افراد کمتر از ۴۵ سال نگرانی‌‌های بسیاری ایجاد کرده است. خوشبختانه اقدام‌های وجود دارد که می‌توان برای کاهش خطر حمله قلبی انجام داد.

نیویورک‌پست به نقل از دکتر ایوان اس. لوین، متخصص قلب در مرکز مانت‌سینای، ۱۰ توصیه برای پیشگیری از حمله قلبی قبل از ۶۰ سالگی ارائه کرده است.

۱ــ سیگار را ترک کنید

افراد سیگاری تقریبا دو برابر غیرسیگاری‌ها در معرض حمله قلبی قرار دارند، زیرا سیگار به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند، فشار خون را افزایش و اکسیژن خون را کاهش می‌دهد. دکتر لوین همچنین در مورد مصرف کوکائین که ضربان قلب و فشار خون را به‌شدت بالا می‌برد، هشدار می‌دهد.

۲ــ از نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کنید

بر اساس مطالعه دانشکده بهداشت عمومی تی.‌اچ. چان هاروارد در اوایل سال ۲۰۲۴، نوشیدنی‌هایی که با شکر شیرین شده‌اند‌ــ فارغ از اینکه چقدر ورزش می‌کنیدــ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند. این نوشیدنی‌ها در بروز فشار خون بالا، التهاب مزمن و افزایش کلسترول نقش دارند.

۳ــ از غذاهای آماده و فوری اجتناب کنید

غذاهای آماده و فوری Fast food معمولا سرشار از چربی، کالری و نمک‌اند که می‌توانند به افزایش وزن، فشار خون بالا و کلسترول بالا منجر شوند. امروزه حتی زندگی در نزدیکی رستوران‌ها و دسترسی فوری به فست‌فودها هم با افزایش خطر ابتلا به نارسایی‌های قلبی ارتباط دارد.

۴ــ دست‌کم ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید

ورزش عضله قلب را تقویت می‌کند و کارآیی آن را در گردش خون افزایش می‌دهد و در کاهش کلسترول و وزن موثر است.

طبق دستورالعمل‌ فعالیت بدنی برای آمریکایی‌ها، بزرگسالان باید در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی شدید تا متوسط داشته باشند و دو روز هم ورزش‌هایی برای تقویت عضلات انجام دهند.

۵ــ اسکن شوید

اسکن کلسیم شریان کرونر برای بررسی وجود تجمع کلسیم در شریان‌های قلب انجام می‌شود. دکتر لوین می‌گوید افراد زیر ۴۰ سالی که کلسترول بالا، سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا سایر عوامل خطر را دارند، بهتر است این اسکن را انجام دهند، زیرا به تشخیص زودهنگام مشکلات قلبی کمک می‌کند و امکان پیشگیری یا درمان به‌موقع را فراهم می‌آورد.

۶ــ استرس را کنار بگذارید

هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌توانند باعث افزایش فشار خون، قند خون و کلسترول شوند که فشار زیادی بر قلب وارد می‌کنند.

علاوه بر این، استرس می‌تواند به رفتارهای ناسالمی مانند سیگار کشیدن و پرخوری فست‌فود منجر شود. دکتر لوین پیشنهاد می‌کند که برای مدیریت استرس، به جای این رفتارها، به موسیقی آرامش‌بخش ک.ش کنید زیرا می‌تواند به کاهش استرس و حفظ سلامت قلب کمک کند.

۷ــ با فشار خون بالا و دیابت مقابله کنید

فشار خون بالا و قند خون بالای ناشی از دیابت می‌توانند به طور قابل‌توجهی به رگ‌های خونی و اعصاب قلب آسیب برسانند.

بزرگسالان مبتلا به دیابت تقریبا دو برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند. این موضوع اهمیت کنترل فشار خون و قند خون را برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌‌ــعروقی نشان می‌دهد

۸ــ چربی‌های شکمی را آب کنید

لوین می‌گوید: «وزنتان را کاهش دهید، به‌ویژه اگر در نواحی مرکزی بدن و شکم چربی دارید‌. چاقی بخش مرکزی بدن با فشار خون و تری‌گلیسیرید بالا، کبد چرب و همچنین چربی بالا مرتبط است.» این عوامل در کنار هم تشکیل‌دهنده سندروم متابولیک‌اند که به گفته او، یک «قاتل خاموش» است.

۹ــ با متخصصان و پزشکان مشورت کنید

لوین تاکید می‌کند از کسانی که متخصص یا پزشک نیستند، درست مانند بیماری «طاعون» فرار کنید. او این توصیه را در پی یک نظرسنجی در ماه مه ارائه می‌کند که نشان داده بود یک نفر از هر سه نفر از نسل زد (Gen Z)، در مورد توصیه‌های پزشکی که در تیک‌تاک می‌بینند، تحقیق نمی‌کنند.

۱۰ــ در مصرف الکل احتیاط کنید

و در نهایت، مصرف بیش از حد الکل فشار خون را افزایش می‌دهد به عضله قلب آسیب می‌رساند و ضربان نامنظم قلب را به همراه دارد.

لوین توصیه می‌کند: «شاید یک گیلاس شراب در روز خوب باشد، اما بیشتر از آن مصرف نکنید.»

برگرفته ای از سایت ایندیپندنت فارسی، ۲ ژانویه ۲۰۲۵