رسانههای لبنان گزارش دادهاند که یک هواپیمای شرکت ماهان پس از فرود در بینالمللی رفیق حریری بیروت، بهظن حمل پول از سوی جمهوری اسلامی برای حزبالله لبنان، مورد بازرسی شدید مأموران قرار گرفت.
به نوشته روزنامه النهار، فرودگاه بیروت به دنبال گزارشهایی درباره احتمال حمل پول نقد از طریق هواپیمایی ماهان برای حزبالله در حالت آمادهباش قرار داشته است.
از سوی دیگر رسانههای داخل ایران گزارش دادهاند که سرویسهای امنیتی طی اقدامی «بیسابقهای» در تدابیر امنیتی فرودگاه، اصرار به بازرسی «چمدانهای دیپلماتیک و کالاها» داشتهاند.
شبکه خبری الحدث به نقل از منابع غربی گزارش داد که ایران قصد داشت میلیونها دلار پول نقد را از طریق پرواز هواپیمایی ماهان به حزبالله در لبنان منتقل کند.
به گفته این رسانه یکی از اعضای هیات ایرانی سعی داشت از بازرسی کیف خود توسط مقامات جلوگیری کند اما در نهایت نیروهای امنیتی موفق شدند کیف او را بازرسی کنند.
مقامات ایرانی مدعی شدند که کیفها حاوی اسناد دیپلماتیک و مبالغ مالی برای سفارت ایران بوده و سفارت ایران در بیروت اجازه ورود دو کیف دیپلماتیک به خاک این کشور را تایید کرده است.
به ادعای رسانههای داخل ایران بحثها درباره این بازرسی تا «ساعات پایانی شب ادامه داشت و منجر به مداخلات امنیتی و سیاسی برای آرام کردن اوضاع و از بین بردن تنشها شد».
براساس این گزارشها وزارت خارجه لبنان اعلام کرده است که پس از دریافت یادداشتی از سفارت ایران مبنی بر اینکه دو چمدان کوچک دیپلماتیک «حاوی اسناد و مبالغ نقدی برای پرداخت هزینههای عملیاتی سفارت» هستند، اجازه ورود آنها صادر شده است.
شرکت هواپیمایی ماهان، متعلق به سپاه پاسداران، بهدلیل همکاری در فعالیتهای نظامی جمهوری اسلامی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده است. این شرکت متهم به انتقال تسلیحات، نیرو و منابع مالی برای گروههای نیابتی ایران از جمله حزبالله لبنان است.
خبر گزارش ایسنا با اشاره به توافقنامه وین در سال ۱۹۶۱ نوشت این توافقنامه مبنی بر این است که «دیپلماتها از مصونیت کامل دیپلماتیک برخوردار هستند» و نباید «تحت بازجویی یا کنترل شخصی در کشور میزبان» قرار بگیرند. چنین مصونیتی «عدم بازرسی در فرودگاهها را نیز در بر میگیرد» و این اقدام «نقض مصونیتی است که نمایندگان دیپلماتیک طبق توافقنامه از آن برخوردار هستند».
مقامات غربی بارها جمهوری اسلامی ایران را به تامین مالی و حمایت از حزبالله لبنان متهم کردهاند. به گفته وزارت امور خارجه ایالات متحده، جمهوری اسلامی تامینکننده اصلی آموزشهای نظامی، تجهیزات و منابع مالی حزبالله است و هر سال صدها میلیون دلار به این گروه کمک میکند.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا و دهها کشور دیگر، شبهنظامیان حزبالله لبنان را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
برگفته ای از سایت ایران امروز،۴ ژانویه ۲۰۲۵