دولت آلمان سال ۲۰۱۹ میلادی در مقایسه با سال پیش از آن، شهروندان خارجی به مراتب بیشتری را از خاک این کشور اخراج کرده است. حزب چپ خواستار توقف اخراج شهروندان خارجی، به ویژه افرادی است که سالها ساکن آلمان بودهاند.
دولت آلمان در پاسخ به درخواست گروه پارلمانی حزب چپ (Die Linke) اعلام کرد، سال گذشته میلادی در مجموع حکم اخراج ۱۱ هزار و ۸۱ شهروند خارجی از خاک آلمان صادر شده است. یک سال پیشتر از آن نیز این رقم ۷۴۰۸ مورد بوده است.
سال ۲۰۱۹ میلادی بیشترین احکام اخراج از خاک آلمان در ایالت بادن-وورتمبرگ با ۳۵۴۰ پرونده ثبت شده است. پس از آن ایالتهای نوردراین-وستفالن با ۱۷۶۲ و بایرن با ۱۳۷۶ پرونده قرار داشتند. بیشترین اتباع خارجی اخراجشده از آلمان شهروندان اوکراین (۱۲۵۲ پرونده)، آلبانی (۱۲۲۰) و صربستان (۸۲۸) بودهاند.
حزب چپ از افزایش تعداد موارد اخراج از خاک آلمان انتقاد کرده و خواستار لغو این اقدام شده است. اولا یلپکه، کارشناس سیاست داخلی حزب چپ، با اشاره به سکونت دهها ساله برخی از افراد اخراجشده در آلمان، اخراج آنها را “بیرحمانه و اشتباه” خوانده است.
حکم اخراج یک فرد از آلمان در صورتی صادر میشود كه او “با حضور مستمر خود در آلمان، در این کشور اختلال ایجاد كنند یا امنیت عمومی و نظم این کشور را به خطر اندازند”.
افرادی که مجبور به ترک آلمان میشوند، اجازه ورود مجدد به این کشور را ندارند. آنها اگر خود آلمان را ترک نکنند، بازداشت و بازگردانده میشوند. سیستم قضایی آلمان از سال ۲۰۱۵ میلادی و شروع بحران مهاجران و آوارگان، چارچوب قانونی اخراج شهروندان غیرآلمانی را در چند مرحله بازنگری و تسهیل کرده است.
این قانون برای شهروندان اتحادیه اروپا شرایط دیگری دارد و بزهکاری یا نقض قانون، برای صدور حكم اخراج آنها كافی نیست.
به گزارش وزارت خارجه آلمان، تا کنون در مجموع برای ۳۱۱ هزار و ۸۱۱ شهروند خارجی حکم اخراج در ثبت احوال مرکزی اداره خارجیها ثبت شده است. از این تعداد حدود ۳۰ هزار نفر هنوز ساکن آلمان هستند.
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۲ اوت ۲۰۲۰