وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه چند نهاد و فرد ایرانی از جمله سفیر رژیم ایران در یمن اعمال کرد. تمامی نهادها و افراد تحریم شده در ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه ۱۸ آذر (۸ دسامبر) با صدور یک بیانیه حسن ایرلو، سفیر ایران در یمن، دانشگاه بینالمللی المصطفی در قم و یک تبعه پاکستان و چند فروند کشتی از ایران، چین، بریتانیا و کره جنوبی را طبق قوانین ضدتروریسم تحریم کرد.
حسن ایرلو، سفیر حکومت ایران در نزد شبهنظامیان حوثی یمن به خاطر پشتیبانی از فعالیتهای سپاه پاسداران ایران در یمن مورد تحریم قرار گرفته است. حسن ایرلو از افسران و فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران است.
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه درباره تحریمهای جدید آمریکا نوشته است انتخاب حسن ایرلو واکنش آمریکاییها را به دنبال داشته است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با ارسال یک توییت نوشت: «ایالات متحده حسن ایرلو، یک افسر نیروی قدس سپاه و یک مرکز آموزشی را که از استخدام افراد در سپاه پشتیبانی میکند، تحریم کرد. حمایت ایران از حوثیها به درگیری در یمن دامن میزند و بی ثباتی این کشور را تشدید میکند.»
مقامات آمریکایی برای نخستین بار مراکز دینی جمهوری اسلامی ایران را هم مورد تحریم قرار دادهاند. در توضیح دلایل تحریم دانشگاه بینالمللی المصطفی گفته شده است که این نهاد به دلیل همکاری با سپاه پاسداران مورد تحریم قرار گرفته است.
در بخشی از بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که دانشگاه بینالمللی المصطفی در ایران مستقر و دارای دهها شعبه بینالمللی است که عملیات قدس سپاه پاسداران را از طریق جذب دانشجویان بینالمللی ازجمله آمریکاییها تسهیل میکنند.
نام تبعه پاکستانی مورد تحریم خزانه داری آمریکا “یوسف علی معراج” عنوان شده است. این تبعه پاکستانی نیز متهم به پشتیبانی از سپاه پاسداران شده است.
ایالات متحده آمریکا سپاه پاسداران را به عنوان یک نیروی “تروریستی” میشناسد و آن را تحریم کرده است.
دولت ترامپ با وارد کردن فشار حداکثری تلاش میکند به اقتصاد ایران ضربه سنگینی وارد کند. با آمدن بایدن ولی میتواند این وضعیت تغییر پیدا کند. روابط آمریکا و ایران با گذشت چهار دهه هنوز به حالت عادی برنگشته است.
اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان خط امام در اوایل انقلاب باعث قطعشدن مناسبات آمریکا با ایران شد و با گذشت ۴۱ سال از این واقعه هنوز این رابطه قطع مانده است.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۹ دسامبر ۲۰۲۰