عباس لسانی، شهروند آذربایجانی محبوس در زندان اردبیل امروز شنبه ۲۲ خردادماه، دست به اعتصاب غذا زد. اعتصاب غذای آقای لسانی در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و انتقال زندانیان جرائم خشن به محل نگهداری زندانیان سیاسی صورت گرفته است.
اعتصاب غذای آقای لسانی در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و انتقال زندانیان جرائم خشن به بند زندانیان سیاسی صورت گرفته است.
آقای لسانی علیرغم مواجهه با مشکلات پزشکی متعدد از جمله فشار خون، دیسک کمر و مشکلات قلبی از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم مانده است.
عباس لسانی روز سه شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰، در پی بروز درد در ناحیه کمر و زانو به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شده و مجددا به زندان بازگردانده شده بود.
عباس لسانی، در تاریخ ۲۵ دیماه ۹۷ در پی حضور در شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز بازداشت و به زندان اردبیل منتقل شد.
وی مدتی بعد توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب اردبیل از بابت اتهام “تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور” به ۸ سال حبس و ۲ سال تبعید به شهر یزد محکوم شد. این حکم در مهرماه ۹۸ توسط دادگاه تجدید نظر استان اردبیل به ۱۵ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهر یزد افزایش یافت. تیرماه ۹۹ نیز درخواست فرجام خواهی آقای لسانی در دیوان عالی کشور رد شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است.
پیشتر شعبه ۱ دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل با صدور دادنامهای تقاضای دادیار اجرای احکام دادگاه انقلاب اردبیل جهت اعمال قانون کاهش مجازات حبس در پرونده عباس لسانی، شهروند فعال آذربایجانی را نیز رد کرده بود.
آقای لسانی در اردیبهشت ماه ۹۸ و در پرونده ای دیگر توسط شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه های مخالف نظام” به ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
عباس لسانی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت های متعدد به دلایل فعالیت های خود را دارد. وی در یکی از آخرین موارد در تاریخ ۱۱ تیرماه ۹۷ چند روز پیش از گردهمایی سالانه “قلعه بابک” همراه با سه شهروند دیگر ساکن اردبیل توسط مأموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و سپس در روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه همان سال با تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. آقای لسانی ویدیویی از خود مبنی بر تشویق افراد برای حضور در این مراسم منتشر کرد.
برگرفته ای از سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، ۱۲ ژوئن ۲۰۲۱