برگزاری تجمع بزرگ اعتراضی و سراسری آموزگاران در بیش از ۶۰ شهر ایران

 آموزگاران ایران در ده‌ها شهر در تجمعی سراسری شرکت کردند. این تجمع در پاسخ به فراخوانی از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران شکل گرفت.

آموزگاران در شهرهای مختلف ایران روز پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ در تجمعی سراسری شرکت کردند. این تجمع اعتراضی به دلیل بی‌پاسخ ماندن مطالبات صنفی آموزگاران برگزار شده است.

آموزگاران معترض در شهر تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی و در دیگر شهرها در مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع کردند.

شهرهای اصفهان، شیراز، یزد، مشهد، بوشهر، ملایر، پلدختر، مرودشت، اهواز، شوش، الیگودرز، کرمان، گرگان، شاهرود، رشت، اردبیل، تبریز، آستارا، بیرجند، سمنان، ایلام، آبادان، خرمشهر، اورمیه، سقز، کرمانشاه، نجف آباد، یاسوج، قزوین، زنجان، همدان، درود، بابل، ماهشهر، بروجرد، ایذه، زرین دشت، ممسنی، گناوه، انزلی، شروان، اراک، مریوان، قم، اندیمشک و کوهدشت از جمله شهرهایی هستند که در آنها تجمع آموزگاران برگزار شد.

بر اساس گزارش فعالان صنفی این تجمع در بیش از ۶۰ شهر و شهرستان ایران برگزار شده و یکی از بزرگترین تجمعات سراسری و صنفی آموزگاران بوده است.

فعالان صنفی همچنین گزارش داده‌اند که از چند روز پیش از برگزاری این تجمع، آموزگاران در شهرهای مختلف از سوی نهادهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته بودند و برای عدم شرکت در تجمع زیر فشار قرار داشتند. اینهمه در حالیست که به گفته آنها تجمع با حضور «با شکوه» آموزگاران برگزار شد.

آموزگاران معترض در شهر تهران پس از ساعاتی تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی و در پایان برنامه اعتراضی خود، مسیر مجلس شورای اسلامی تا میدان بهارستان را راهپیمایی کردند.

«با این همه هیاهو، حاصل وعده‌ها کو؟»، «معیشت، منزلت، حق مسلم ماست»، «فرهنگی می‌ایستد، ذلت نمی‌پذیرد»، «اینهمه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی»، «معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن» و «همه‌اش وعده شنیدیم، عدالتی ندیدیم» از جمله شعارهای آموزگاران در این تجمع سراسری بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز بیانیه‌ای به عنوان بیانیه پایانی تجمع سراسری آموزگاران صادر کرد که در پایان تجمع در شهرهای مختلف خوانده شد.

متن کامل بیانیه پایانی تجمع سراسری آموزگاران در روز بیستم آبان ۱۴۰۰ به شرح زیر است: امروز پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ ما فرهنگیان در قالب شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی، در تجمعات گسترده‌ی سراسری، آمده ایم تا فریاد اعتراضی خود را نسبت به شیوه تقسیم بودجه و اختصاص درصد بسیار اندکی از سهم بودجه‌ی سالانه‌ی کشوری به آموزش و پرورش با توجه به جمعیت ۱۳ میلیونی دانش آموزان، جمعیت یک میلیونی معلمان، خانواده‌ی آنان و اهمیتی که نظام تعلیم و تربیت در زیر ساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور دارد، اعلام کنیم.

دولت‌ها و مجلس‌های گذشته بیش از ۱۴ سال است که اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری را برای آموزش و پرورش شاغلین و بازنشستگان به بهانه‌های گوناگون به تأخیر می‌اندازند.
اجرای قانون را در حق فرهنگیان به بهانه‌ی افزایش تورم نادیده می‌گیرند.

فرهنگیانی که به زیر پا گذاشتن قانون توسط حاکمیت اعتراض می‌کنند، با برخوردهای شدید امنیتی مانند: زندان‌های طولانی مدت، ضرب و شتم در خیابان، اخراج، تبعید و محرومیت‌های گوناگون روبرو می‌شوند.

ما تجمع‌کنندگان به حاکمیت هشدار می‌دهیم که بدون اغراض شخصی و جناحی، بدون فریبکاری، برای جلوگیری از انحطاط آموزش و پرورش کشور به خواسته‌های فرهنگیان توجه کرده و در برطرف کردن مشکلات آنان اقدام نماید:

آزادی معلمان زندانی
آموزش رایگان و باکیفیت برای جوانان
اجرای نظام رتبه بندی ۸۰ درصد حقوق هیات علمی دانشگاه‌ها
اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
بستن پرونده‌های فعالان صنفی
مشکلات آموزشیاران نهضت سواد آموزی
رسیدگی به مشکلات مربیان پیش دبستانی
پاداش پایان خدمت بازنشستگان
پرداخت حق‌التدریس معلمان
رسیدگی به مشکلات معلمان خرید خدمت
بازگشت به کار معلمان اخراجی
انتخاب وزیر از میان فرهنگیان، واگذار کردن مدیریت صندوق ذخیره‌ی فرهنگیان به سهامداران آن صندوق.

حاکمان بدانند، اعتراضات و تجمعات فرهنگیان و سایر اقشار معترض جامعه پاسخ به سوء تدبیر آنهاست.

معلمان کشور در قالب شورای هماهنگی اعلام می‌کنند، پیش‌تر موارد اشکال لایحه‌ی ثبت شده در سامانه‌ی مجلس، بوسیله‌ی شورای هماهنگی به آگاهی نمایندگان مجلس رسیده، بدون توجه به موارد یاد شده، هرگز اجرای ناقص رتبه بندی و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را نخواهند پذیرفت، در صورت ادامه‌ی بی اعتنایی به خواسته های آنان، در چند هفته ی آینده این اعتراضات به شیوه‌های گوناگون همچنان دنبال خواهد شد.

برگرفته ای از سایت کیهان لندن،۱۲ نوامبر ۲۰۲۱