اعتراضات کشاورزان و مردم در اصفهان ادامه دارد و بنابر ویدیوهای منتشرشده، بامداد جمعه ماموران امنیتی به معترضان در بستر زایندهرود حملهور شده و به سمت آنان گاز اشکآور شلیک کردند.
فیلمهایی نیز از یورش ماموران موتورسوار در بستر زایندهرود درحالی که مردم آنها را هو میکنند منتشر شده است.
بر اساس این فیلمها، معترضان همچنان در بستر زایندهرود حضور دارند و نیروهای یگان ویژه با باتون به آنان حملهور شدند. تعدادی از معترضان نیز بازداشت شدند.
روز پنجشنبه دادستان اصفهان و همچنین معاون سیاسیامنیتی استاندار اصفهان آتش زدن چادرهای معترضان را به «اراذل و اوباش» نسبت داده و تهدید کرده بودند ادامه اعتراضات «ارتباطی به کشاورزان ندارد» و «اراذل و اوباش» سعی میکنند فضا را در دست بگیرند.
ماموران امنیتی بامداد پنجشنبه چادرهای کشاورزان متحصن در بستر زایندهرود را آتش زده و آنان را وادار به پایان تحصن خود کردند. تعدادی از کشاورزان نیز بازداشت شدند.
با این حال تلویزیون جمهوری اسلامی اعلام کرد که «دو نفر لباس شخصی» چادرها را آتش زده و نیروهای یگان ویژه «تنها فضا را مدیریت کرده» و معترضان را «متفرق کردهاند.»
تخریب خط انتقال آب به یزد
در همین حال شرکت آب منطقهای یزد روز جمعه اعلام کرد دو حوضچه انتقال آب از اصفهان به این استان با لودر تخریب شده و «خسارات زیادی» به وجود آورده و آب انتقالی قطع است.
روز پنجشنبه ساعاتی پس از حمله ماموران و آتش زدن چادر معترضان در بستر زایندهرود، فیلمهایی از تخریب خط لوله انتقال آب در شرق اصفهان منتشر شد.
کشاورزان شرق اصفهان پیش از این نیز در اعتراض به انتقال آب به یزد این خط لوله را شکستهاند. آنها گفتهاند این خط لوله، به بهانه انتقال آب آشامیدنی، برای مصارف صنعتی استفاده میشود.
مقامات دولت، از جمله محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی، وعده دادهاند که مشکل آب کشاورزان حل خواهد شد؛ با این حال رضا مرتضوی، استاندار اصفهان، اعلام کرد که آب پشت سد زایندهرود تنها کفاف حدود ۱۰۰ روز را میدهد و اولویت تامین آب شرب است و در صورت مازاد، میتوان آن را برای مصارف کشاورزی رهاسازی کرد.
حسین وحیدا، عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان، نیز گفت که استاندار وعده راهاندازی تونل سوم کوهرنگ را داده است.
این سخنان در حالی مطرح شده که در سالهای گذشته مردم استان چهارمحال و بختیاری بارها در اعتراض به پروژههای انتقال آب از این استان به اصفهان، از جمله طرح تونل کوهرنگ ۳، تجمعاتی برگزار کردهاند.
از روز ۳۰ آبان نیز گروهی از مردم معترض به پروژههای انتقال آب در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.
همچنین روز پنجشنبه و پس از انتشار خبرهایی درباره تجمع مردم خوزستان اینترنت تلفن همراه در برخی شهرهای این استان، از جمله اهواز و بهبهان، قطع شد.
برگرفته از سایت ایران اینترنشال، ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱