«علیرضا دبیر»، رییس فدراسیون کشتی ایران سفر ملیپوشان کشتی آزاد به آمریکا را به دلیل صادر نشدن ویزای ۵ نفر از فهرست ۳۳ نفره معرفی شده از سوی این فدراسیون، لغو کرد.
سفارت آمریکا در امارات، برای «مجید داستان» و «کامران قاسمپور» (دو کشتیگیر معرفی شده برای تیم ایران)، «احسان امینی» (یکی از ۱۰ مربی معرفی شده)، «محمد مصلاییپور» (داور)، «حجت کریمی» (سرپرست) و شخص علیرضا دبیر، ویزا صادر نکرده بود.
علیرضا دبیر، هم در کنفرانس خبری خود و هم در بیانیهای که خطاب به «بوریس بومگارتنر»، رییس فدراسیون کشتی آمریکا نوشت، مدعی شد که حجت کریمی، سرپرست تیم ملی کشتی ایران به مدت پنج ساعت در سفارت آمریکا «تحت مصاحبه بازجوییگونه» قرار گرفته است.
در این گزارش میپرسیم که حجت کریمی، یکی از اعضای سپاه پاسداران، عضو سابق اطلاعات ناجا، کارمند شهرداری در دوران «محمدباقر قالیباف»، از مدیران ارشد کنونی خودروسازان کشور و البته سرپرست تیم ملیهای کشتی ایران کیست و چرا سفارت آمریکا، او را بازجویی کرده بود.
چرا حجت کریمی در سفارت آمریکا بازجویی شد؟
علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی ایران، فردی با سوابق اطلاعاتی در سپاه پاسداران و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی را به عنوان سرپرست تیم ملی کشتی ایران به سفارت آمریکا در دبی معرفی کرده و از او خواسته بود مدارک مورد نیاز جهت صدور ویزای کاروان ایران به آمریکا را به این سفارت تحویل دهد.
فروردین سال ۱۳۹۸ ایالات متحده آمریکا، نام سپاه پاسداران را به صورت رسمی در فهرست «سازمانهای تروریستی» این کشور قرار داد. به این ترتیب حجت کریمی، به عنوان عضو سپاه پاسداران، از نظر سفارت آمریکا در دبی، یکی از اعضای این سازمان تلقی میشود که برای ارائه مدارک کشتیگیران ایرانی وارد سفارت آمریکا شده است.
حجت کریمی که به عنوان سرپرست فدراسیون کشتی، وارد سفارت آمریکا در امارات شده بود، در دهه ۸۰ خورشیدی، به عنوان «حراست باشگاه پاس تهران» شناخته میشد. باشگاه پاس از ابتدای انقلاب تا نوزدهم خرداد سال ۱۳۸۶ تحت نظر فرماندهی نیروی انتظامی قرار داشت.
طی سالهایی که حجت کریمی در نقش کارمند حراست باشگاه پاس در مجموعه اکباتان فعالیت میکرد، «محمدباقر قالیباف» فرمانده نیروی انتظامی و سردار «مصطفی آجرلو» مدیرعامل باشگاه پاس بودند.
حجت کریمی خودش را مامور سپاه پاسداران به فرماندهی حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی (ناجا) معرفی میکرد. همزمان با آغاز دوران شهرداری محمدباقر قالیباف در پایتخت، سردار مصطفی آجرلو به ریاست «سازمان ورزش شهرداری» تهران رسید، اعضای تیم رسانهای مستقر در باشگاه پاس به روزنامه همشهری و مجلات آن رسیدند و حجت کریمی، به عنوان مشاور شهردار و برخی از اعضای شورای شهر تهران منصوب شد.
دو عضو وقت شورای شهر، از حجت کریمی به عنوان واسطه خود در مراودات با محمدباقر قالیباف استفاده میکردند: «حبیب کاشانی» و «علیرضا دبیر».
حجت کریمی، از نزدیکترین مدیران به علیرضا دبیر و محمدباقر قالیباف بود. او را از عوامل انتقال ۶۰ میلیارد تومان از سوی علیرضا دبیر به آمریکا در سال ۱۳۹۴ معرفی میکنند.
مافیای قطعات خودروی ایران در فدراسیون کشتی چه میخواهد؟
حجت کریمی، فقط عضو سابق سپاه، نیروی انتظامی و کارمند مامور در شهرداری تهران و سرپرست کنونی تیم ملی کشتی نیست.
رسانههای نزدیک به خودروسازان در جمهوری اسلامی، حجت کریمی را «کارشناس و فعال صنعت خودرو» معرفی میکنند. اما چگونه یک عضو امنیتی نیروهای نظامی به کارشناس خودروسازی در ایران تبدیل میشود؟
حجت کریمی مدیرعامل شرکت «توسعه پیشتازان اطلس پارت» است. نامی که شاید تاکنون هرگز نشنیده باشید. اما آنچه اهمیت دارد، این است که مطابق اسناد، حجت کریمی این شرکت را نوزدهم آذر سال ۱۳۹۷ با سرمایه اولیه ۲۰ میلیون تومان تاسیس کرد و همان سال مبلغ ۲ میلیارد و ۸۸۸ میلیون و ۸۵۹ هزار و ۵۶۶ تومان، برای واردات قطعات خودرو، ارز دولتی دریافت کرد.
هنوز اطلاعات مشخصی در مورد دریافتیهای شرکت پیشتازان اطلس پارت و حجت کریمی در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ وجود ندارد؛ اما این مجموعه تاکنون، نه در زمینه «واردات» و نه در زمینه «تامین و ساخت قطعات» کوچکترین فعالیتی نداشته است.
سایت شرکت حجت کریمی در قسمت تعداد محصولات تولیدی عدد صفر را نشان میدهد.
با این که شرکت حجت کرمی مبلغ ۲ میلیارد و ۸۸۸ میلیون و ۸۵۹ هزار و ۵۶۶ تومان، برای واردات قطعات خودرو، ارز دولتی دریافت کرده بود؛ اما سایت شرکت عدد محصولات وارداتی را صفر نشان میدهد.
در همین شرکت که طی کمتر از سه ماه در سال ۱۳۹۷ بیش از ۲ میلیارد و ۸۸۸ میلیون تومان ارز دولتی، بدون حتی قطعهای تولید یا واردات دریافت شده، برادر حجت کریمی یعنی «محمد کریمی» به عنوان بازرس معرفی شده بود.
وب سایت «اقتصاد قطعه» حجت کریمی را صاحب برند «مستر موتور» معرفی کرده است. در حقیقت سرپرست تیم ملی کشتی ایران، صاحب فروشگاه قطعات یدکی خودرو به نام «کریمی مستر موتورز» است که در محله چراغ برق تهران قرار دارد؛ برای خرید قطعه خودرو نروید، چون فروشگاه کریمی قطعات خودرو را به صورت عمده میفروشد.
از شرکت حجت کریمی و مرتضی طلایی چه میدانیم؟
حجت کریمی، فقط یک افسر امنیتی سپاه، مامور شده در حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی، کارمند در شهرداری تهران در دوره محمدباقر قالیباف، نزدیک به مردان رسانهای سردار مصطفی آجرلو، انتقالدهنده وجوه نقدی علیرضا دبیر به آمریکا، سرپرست تیمهای ملی کشتی و واردکننده و فروشنده قطعات خودرو نیست.
حجت کریمی، در کنار تمامی مشاغلی که تاکنون از او شناختهایم، به عنوان عضو هیات مدیره شرکت «ایرانیان زمین شوکا» در زمینه واردات ماءالشعير مالت، نوشابه گازدار و نوشیدنیهای مالت، از هجدهم فروردین سال ۱۳۹۴ به عنوان مدیرعامل شرکت «اطلس تدوین ایرانیان» در زمینه واردات قطعات خودرو و از سال ۱۳۹۷ عضو هیات مدیره شرکت «گروه ورزشی اکسیژن» محسوب میشود.
از همه مشاغلش این مناصب مهمتر، حجت کریمی، سرپرست کنونی تیمهای کشتی ایران، عضو هیات مدیره شرکتی است به نام «موسسه خیریه محبین راه ائمه اطهار». هیچ شرح وظایف مشخصی برای این شرکت تعریف نشده است.
سرتیپ پاسدار «مرتضی طلایی»، فرمانده سابق نیروی انتظامی تهران و از نزدیکترین مدیران به محمدباقر قالیباف، از بهار سال جاری عضو این موسسه خیریه شده است. هفته گذشته ویدیویی از مرتضی طلایی در یک باشگاه بدنسازی در کانادا منتشر شد که او را کنار زنان و مردان در حال ورزش نشان میداد. از سویی دیگر حجت کریمی هم برای دریافت ویزا، به سفارت آمریکا رفت؛ ولی به ادعای علیرضا دبیر، مورد بازجویی قرار گرفت.
نامهایی مانند «سید محمد صادقی»، روضهخوان و مداح نزدیک به بیت رهبری، «حسین اسلامی»، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و «علی عطاران»، وارد کننده عمده دستگاههای الکترونیک به ایران، از جمله اعضای این موسسه هستند.
حجت کریمی، یکی از عوامل سفر نکردن تیم ملی کشتی آزاد ایران به آمریکا است. سفارت آمریکا در امارات به او ویزا نداده است.
فدراسیون کشتی آمریکا پیش از این قبول کرده بود که هزینه سفر و تامین ویزای ۱۵ کشتیگیر و مربی ایران به رقابت صلح و دوستی در کشورش را بپذیرد. علیرضا دبیر اما علاقهمند بود ۳۳ نفر را با هزینه آمریکا راهی این کشور کند که خودش و حجت کریمی هم در این فهرست بودند. سفارت آمریکا به ۲۸ نفر ویزا داد، اما رییس فدراسیون کشتی ایران، این سفر را لغو کرد.
برگرفته ای از سایت ایران وایر، ۸ فوریه ۲۰۲۲