یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، جمعی از کارگران بازنشسته مجتمع هفت تپه برای چندمین بار در مقابل ساختمان اداره کار شوش، شماری از بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی در شهرهای تبریز، اهواز، مشهد، کرمانشاه اردبیل، رشت و اراک در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود و تعدادی از کارگران شرکتی پتروشیمی تبریز در مقابل ورودی این شرکت، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از کارگران بازنشسته با بیان اینکه بیش از یکسال است به دنبال وصول بخشی از مطالبات جا مانده خود از کارفرما هستیم که در نتیجه بیتوجهی کارفرما به پرداخت مطالباتمان، ناچار شدیم بعد از یکسال دوندگی در هیات تشخیص اداره کار شهرستان شوش طرح شکایت کنیم، در ادامه گفت: روند رسیدگی به شکایات کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه در هیات تشخیص اداره کار شوش در حالی از بدو تشکیل پرونده به کندی دنبال میشود که بارها این موضوع را به مسئولان اداره کار شوش گزارش دادهایم اما مثمرثمر واقع نشده است.
او با بیان اینکه هیات تشخیص به مستندات ارائه شده از سوی کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه توجه نمیکند وبا رد شکایت آنان تاکید کرده باید موضوع شکایت خود را مستقیما به دیوان عدالت اداری ببریم، اضافه کرد: طبق قانون کار هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش از طریق هیأت تشخیص و هیأت حل اختلاف و در نهایت دیوان عدالت اداری به ترتیب آتی رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.
او گفت: مستندات ما بازنشستگان شامل آرای عمومی دیوان عدالت اداری (برای پرداخت سنوات شغلی و مرخصی ذخیره)، نامه اداره کل کار و تامین اجتماعی استان و اداره کار شهرستان شوش است که در آن کارفرما ملزم به پرداخت (حق بیمه و ایاب و ذهاب) شده است. هیات تشخیص همه این مستندات قانونی را فاقد ارزش حقوقی دانسته و موضوع شکایت کارگران را پیگری نمیکند.
نماینده کارگران بازنشسته با بیان اینکه چندین ماه است منتظر اقدام هیات تشخیص برای وصول مطالبات بازنشستگی خود هستیم، در ادامه گفت: ما بازنشستگان کارگری سال ۹۹ و۱۴۰۰ مجتمع نیشکر هفت تپه حدود ۲۰۰ نفر هستیم که برای رسیدن به مابقی سنوات و مرخصی ذخیره خود (بر اساس ماده ۳۴ و ۳۵ قانون کار و رای شماره ۳۳۲۸ دیوان عدالت اداری) یک سال دوندگی کردیم بنابراین از مسئولان بالادستی همانند بازرسی وزارت کار درخواست داریم تا هرچه سریعتر به مطالبات بازنشستگی ما رسیدگی کند.
تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی در شهرهای تبریز، اهواز، مشهد، کرمانشاه اردبیل، رشت و اراک در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را افزایش مستمری های دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسان سازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.
تجمع کارگران شرکتی پتروشیمی تبریز
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، تعدادی از کارگران شرکتی پتروشیمی تبریز در اعتراض به اختلاف بین حقوق کارکنان رسمی و شرکتی، در مقابل ورودی این شرکت تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، این کارگران معتقدند در حالیکه حداکثر حقوق پرسنل رسمی این شرکت ۴۷ میلیون تومان است برای کارگران شرکتی این رقم ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است؛ همچنین در حالی که رقم کارانه پرسنل رسمی پتروشیمی تبریز ۵ میلیون تومان است برای کارگران ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
برگرفته ای از سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، ۹ می ۲۰۲۲