بحران آب شدیدتر می‌شود؛ کاهش ۱۰متری سطح آب‌های زیرزمینی

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ایران با هشدار نسبت به بحران شدید آبی در کشورگفته که در یک دهه گذشته در ایران «سطح ایستایی آب‌هایی زیرزمینی حداقل ۱۰ متر کاهش یافته است.»

وحید جعفریان، به خبرگزاری ایسنا گفته که بهره‌برداری بیش از ظرفیت منابع آب زیرزمینی و تاثیر آن در تخریب جنگل‌های بیابانی سبب شده که دشت‌های مناطق بیابانی با افت شدید منابع آبی رو به رو شوند و اکنون «بعید می‌دانم دیگر دشتی داشته باشیم که جزو مناطق ممنوعه نباشد.»

این مقام محیط زیستی ایران ضمن هشدار نسبت به نابودی پوشش گیاهی وابسته به آب‌های زیرزمینی در رخساره‌های مناطق بیابانی، گفته که به همین دلیل «درختان عظیم کهور ایرانی» در منطقه شهر ریگان در استان کرمان با قدمت چندین قرن به طور کامل نابود شده‌اند.

«توسعه سدهای بزرگ، بهره‌برداری نامتوازن از آب‌های زیرزمینی، پایین بودن بهره‌وری آب و فقدان برنامه توسعه محلی مبتنی بر آمایش سرزمین» از جمله مواردی است که آقای جعفریان به عنوان دلایل اصلی بحران فعلی آب‌های زیرزمینی ذکر کرد.

کمبود منابع آب شیرین و بارندگی کم باعث شده که بحران آب در سال‌های اخیر شدیدترشود. به همین دلیل ایران یکی از کشورهایی است که باید نگران تنش آبی بسیار بالا باشد. پیش از این رصدخانه مهاجرت به نقل از استاتیستا(statista) نوشت که ایران در میان کشورهایی‌ست که تا سال ۲۰۴۰ با تنش بسیار شدید آب مواجه می‌شود. این در حالی است که سرانه مصرف آب در ایران ۲۵۰ و در جهان ۱۵۰ لیتر نفر در روز است.

برگرفته از سایت ایران وایر،۲۶ می۲۰۲۳