طالبان و گروههای تروریستی در کمین عقب نشینی امریکا

برخی از کارشناسان امنیتی و سیاسی به دونالد ترمپ هشدار دادند حتی اگر واشینگتن قصد جدی دارد تا افغانستان را ترک می کند، به طالبان چیزی نگویید! خروج ناگهانی امریکا از افغانستان اشتباه بزرگی است، زیرا منجر به قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی می‌‎شود.

به نقل از سایت تحلیلی واشینگتن اگزمینر، با وجود بم گذاری های انتحاری در افغانستان، ایالات متحده در حال آماده شدن برای خروج تقریبا نیمی از ۱۲ هزار نیروی نظامی است که در حال حاضر در افغانستان هستند.

اعلام این عقب نشینی ممکن است برای برخی از شرایط سیاسی داخلی امریکا تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری خوب عمل کند، اما این یک امتیاز غیر ضروری برای مذاکرات با طالبان است. عقب نشینی از پیش تعین شده نه تنها ثبات را در افغانستان تهدید می کند، بلکه به متحدان و مخالفان ایالات متحده راه نشان می‌دهد و می تواند انگیزه های آنها را تقویت کند.

این یک پروسه آهسته و سخت است، اما زمانی که دشمنان باور ندارند که امریکا به آن متعهد باقی خواهد ماند، حتی سخت تر هم می شود! علاوه بر این، عقب نشینی بیشتر نیروهای امریکایی مسوولیت ۸۵۰۰ نفر نیروهای ناتو و شرکای دیگر را افزایش خواهد داد!
طالبان پیش بینی می کند که امریکا قبل از این که این شرکا آماده عملیات بدون حمایت امریکا باشند، افغانستان را ترک خواهد کرد و صبر استراتژیکی برای انتظار برای عقب نشینی امریکا انجام داده است.
طالبان با انتظار برای انجام عملیات بزرگ به دنبال حفظ قدرت خود است تا زمانی که امریکا حضور خود را در افغانستان کاهش دهد، بتواند عملیات را تشدید کند. هنگامی که نیروهای امریکایی به اندازه کافی از کشور خارج شوند، نیروهای طالبان ممکن است بیشتر شوند!

اگر امریکا متعهد به کناره گیری است پس نباید به طور رسمی یا غیر رسمی تصمیم خود را اعلام کند و میزان نیروها را تا زمانی‌که مذاکره با طالبان ادامه دارد ثابت نگه دارد!

اما خطر اصلی که امریکایی ها باید از ان بترسند این است که یک افغانستان تحت کنترل طالبان دوباره از سازمان های تروریستی محافظت کند که به دنبال هدف قرار دادن منافع امریکا در داخل و خارج از کشور هستند! نیروهای نظامی امریکا باید همچنان به تهدیداتی که در آینده از سوی گروه داعش و القاعده صورت می گیرد، توجه نمایند.

از دست رفتن نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه و افغانستان می تواند به تجدید حیات گروههای افراطی که مایل و قادر به انجام حملات علیه ایالات متحده و منافع آن از پناهگاه‌های پاکستان و خاورمیانه استند منجر شود. خروج ناگهانی امریکا از افغانستان اشتباه بزرگی است که نباید مانند سوریه تکرار شود، زیرا منجر به قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی می‌شود.

ایالات متحده به جای مذاکره با طالبان برای تنها هدف خارج کردن تیروی نظامی امریکایی، باید به دنبال توافق در جهت تقویت دموکراسی در افغانستان باشد، نه اینکه آن را به خطر بیندازد. بهترین شیوه برای انجام این کار برای واشینگتن این است که تا زمانی که دستاوردهای ملموس از نظر تقسیم قدرت سیاسی و آشتی ملی حاصل نشده، عقب نشینی نیروهای نظامی خود را به تاخیر بیاندازد.

منبع: سایت آریانانیوز – افغانستان